Reklama

Reklama

Příběh lásky se zrodil v roce 1940. Tehdy se poprvé potkali Allie Hamiltonová ze zámožné rodiny a místní chlapec Noah Calhoun, pocházející z chudých poměrů a pracující na pile. Prožijí prázdninovou romanci, která se Hamiltonovým nezamlouvá. Přesvědčují dceru, že Noah pro ni není dost dobrý. Jednoho večera se dvojice pohádá, rozejde se ve zlém a druhý den Hamiltonovi odjedou. Nešťastný Noah začne dívce psát dopisy, po celý rok každý den jeden. Paní Hamiltonová však všechny zabavuje a před dcerou tají. Zatímco Noah se po útocích na Pearl Harbor přihlásí do armády, vysokoškolačka Allie se stane dobrovolnou ošetřovatelkou. Seznámí se se zraněným Lonem Hammondem, okouzlujícím mladým mužem ze zámožné rodiny. Není divu, že se rodičům líbí a podporují jejich zasnoubení. Mezitím se z války vrátí i Noah, jemuž otec umožní koupit starou plantáž s velkým, opuštěným domem, který kdysi mladík slíbil věnovat Allie pro společný život. Pustí se do náročné opravy s vírou, že dívku získá zpět, a pokračuje i poté, co ji zahlédne v objetí s Lonem. V roce 1947, když je dům hotov a Noah se ho nepříliš ochotně snaží prodat, si Allie během svatebních příprav všimne v novinách článku o domě a okamžitě se za Noahem vydá. Chvíle plné nostalgických vzpomínek v ní probudí nečekané pocity a vášnivá láska propukne s novou silou. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 027)

ajuska 

všechny recenze uživatele

Romantika se vším všudy (možná až příliš). Příběh není nijak originální, ale nenudí, druhá linie se staříky působí poněkud rozpačitě a její pointa je brzy do očí bijící. Celkem dobrý zážitek mi také kazilo na můj vkus přílišné množství kýčovitých "romantických" scén typy rudé západy slunce a vzlétávající labutě. A samotný závěr už se v těch hektolitrech limonády beznadějně utopil. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Bolí mě z toho zuby. A to jsem si myslel, že v životě neochutnám nic sladšího než turecký med namočený v karamelu a spláchnutý řádně oslazenou sklenkou jablečného moštu. Notebook má pravda myšlenku, která nikdy neumírá a všichni lidé na světě by se jí měli držet, ale filmařsky se jedná o natolik bezpáteřní a ohraný kýč, že i já, rozený romantik, jsem měl problém postavám uvěřit byť i ten nejnevinnější láskyplný čin. Třetí hvězda s odřenýma ušima, a to výhradně kvůli Goslingovi, McAdams a hlavně Garnerovi, který si jediný získal mojí plnou důvěru (aby ovšem skončil tak nevěrohodně).. 50% ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Psal jsem ti každý den celý rok, 365 dopisů". Ještě, že nebyl přestupný rok, asi by klukovi upadla ruka. Považuju se za romantika, ale tahle limča se lepila víc, než je zdrávo a dost mě udivuje hodnocení mužského uživatelstva, protože jsem žila v domnění, že když si tohle najde diváka, tak jedině v řadách čtenářek Harlekýnek. Chtěla jsem vidět, kam od Svatého boje dospěl "žid v bomberu s vyholenou hlavou" Ryan Gosling. Jeho útrpný úšklebky ale spíš signalizovaly, že u hraní zde měl podobně rozpačitý pocity jako já u sledování toho díla. A přitom by bývalo stačilo trochu ubrat "lepidla" ve scénáři, protože "řekni, že jsem racek, já jsem taky racek" - to je na můj intelekt moc hustý jinotaj. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Téměř dokonalý příběh. Trochu předvídatelný, ale přesto dokáže v divákovi vzbudit nějaké emoce. Hlavní herci jsou sympatičtí a zápletka prostá, ale přesto zajímavá. Také pro mne bylo příjemné překvapení spatřit v hlavní rolích Ryana Goslinga a Rachel McAdams, i když je trochu hanba, že jsem oba dva nepoznal okamžitě. Asi jsem si již navykl na jejich starší verze viz Blade Runner nebo Noční hra. Každopádně film hodnotím velice kladně a to 75%. Už dlouho jsem neviděl takto vydařený romantický film. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Krásný dojemný příběh, který jen občas lehce zahrál na city. Jeho nejsilnější stránkou je způsob, jakým je podaný, nedělá z něj druhořadý slaďák. Rachel zářila. Mám ale rád rychlejší tempo, takže 4* nedám jen proto, že byl na mě moc dlouhý. 70 % # příběh 8 | humor 2 | akce 0 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (54)

  • Film sa natáčal väčšinou na mieste v Južnej Karolíne koncom roka 2002 a začiatkom roku 2003 a zimné pasáže neďaleko Montrealu. (Arsenal83)
  • Rachel McAdams (Allie) a Ryan Gosling (Noah) se před natáčením na několik týdnů přestěhovali do Jižní Karolíny, aby nastudovali odpovídající přízvuk a nasáli jižanskou atmosféru. (jenik71)

Související novinky

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

Režisér Zápisníku jedné lásky se vydá do akce

19.03.2021

Tvůrce romantických komedií jako Zápisník jedné lásky nebo Jedna za všechny Nick Cassavetes si teď čerstvě vyzkouší akční thriller. Do své novinky God Is A Bullet si pak navíc sehnal přímo parádní… (více)

Reklama

Reklama