Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (713)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době film, který mě donutil brečet hned od začátku. Pokud má někdo slabou povahu a rojí slzy u každého romantického filmu, tak doporučuji na tento film nekoukat. Hodně emočně založený film, který posadí na prdel snad každého. Po dlouhé době musím pochválit Cameron Diaz, protože zahrála svoji roli moc pěkně a do filmu mi sedla na 100%. Chválu si nezaslouží jen Cameron, ale všichni herci, kteří se ve filmu objevili. Každý herec zvládl svojí roli na výbornou. Solidní děj a dobře myšlený příběh. Tento film ukazuje svět takový jaký ve skutečnosti je...10/10 = 100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Po filme so slušnou americkou návštevnosťou a univerzálnou témou neštekol (a nie je to po prvý raz) žiaden zo slovenských distribučných psov. Nepomohlo ani relatívne známe meno režiséra. Je to škoda. Náhodou som sa k nemu dostal a zaujal ma svojou témou rozhodovania detí, ktoré inak nemôžu vypovedať pred súdom, o ich vlastnom osude. Film si už moc podľa deja nepamätám, pocity už viac, takže intuitívne podľa mlhavých spomienok dávam za štyri. VIDENÉ ZNOVA: Možno už na druhý krát pôsobil film trochu cukrkandlovo, lenže Cassavetes vie, ako správne spracovať diváka, dokonca aj toho náročnejšieho. Záverečný zvrat nepôsobí vôbec vykonštruovane, naopak dodáva filmu zmysel. Zistíme tak, že je film o niečom inom, ako doposiaľ, ale ja mám nečakané zvraty obzvlášť rád. Abigail je omnoho sympatickejšia, ako konkurenčná Dakota Fanning. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět podle stejnojmenné knižní předlohy se sympatickou a dobře hrající Abigail Breslin. Bohužel scénář a ztvárnění zas až tak zajímavý jak na první pohled vypadá není a už od první třetiny se tu děj místy neuvěřitelně vleče. Postavy nejsou ani více vykresleny a tudíž mi bylo jedno co cítí a emoce z tohoto snímku se tudíž ani nestačily projevit. [5/10] ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $49,200,230Tržby Celosvetovo $95,714,875Tržby za predaj DVD v USA $23,454,007 //počet predaných kusov 1,691,204 ║ smutné, v obsadení jediná chyba a to nestráviteľná Cameron Diaz, ináč emočne silné /60%/ ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Neholywoodský, zajímavý a odlišný film. Neprobrečel jsem ho, ale oceňuji úroveň herectví, příběhu a nápaditosti. Kdybych měl rozebírat jednotlivé postavy podrobněji, napsal bych to podobně nebo úplně stejně jako viperblade: Matka bojující za každou cenu ... rodina, která kvůli nemoci jednoho dítěte nefunguje ... nemocné dítě, které se na to všechno pouze dívá a je mu líto. ■ Moje dvanáctiletá dcera, která má dvě mladší sestřičky i přes položenou otázku: "Jak může dítě zažalovat své rodiče?" prohlásila, že se jí film líbil. ■ Anglický název "My Sister's Keeper" mi připadne být mnohem výstižnější než český "Je to i můj život". ■ P.S. Hledíc do diskuse a čtouce názory, že Cameron Diaz tuto roli nezvládne, musím nesouhlasit: Cameron Diaz je v této roli výborná! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Pes Soudce advokáta Campbella Alexandra (Alec Baldwin) je border kolie, jedno z nejchytřejších plemen vůbec. (hendrich6)
  • Soudkyně De Salvo (Joan Cusack) ve své první scéně nařizuje panu Murangezimu, že se nesmí ke své ženě přiblížit na víc než 1 000 metrů. Obvyklé je, že se někdo nesmí přiblížit na méně než pár desítek metrů (většinou 100 m), ne více. (HADES)
  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Jodi Picoult, nicméně je v něm pozměněn konec. (Kreeki)

Reklama

Reklama