Reklama

Reklama

Vzpomínky na lásku

(festivalový název)
  • Jižní Korea Nae meorisogui jiugae (více)

Obsahy(1)

Působivý příběh mladé dívky z dobré a honosné rodiny, která se bláznivě zamiluje do jednoho ze zaměstnanců svého otce. Přestože je zklamaná ze svého předchozího vztahu, probudí v ní náhodné setkání s mladým tesařem hluboké city. Zprvu nepřístupný mladík podlehne jejímu nevinnému kouzlu a společně překonají společenské rozdíly, vezmou se a odstěhují se na venkov.

Ačkoliv zní tento příběh jako z pohádky, vyústí do kruté reality. Do reality, kterou připravil osud, zcela nečekaně a zcela radikálně. Ale... i když paměť vypíná, hluboký cit zůstává. Tento silný příběh je nejen o lásce, ale také o obrovské síle a víře. A o tom, že zapomenout se nedá, i když tomu osud chce jinak. (charlosina)

(více)

Recenze (802)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní film, především jeho první polovina. Režisér zde silně balancoval na hraně úplné trapnosti a takové úsměvné roztomilosti. Stále jsem nevěděla, na kterou stranu se přiklonit, chvílemi jsem si pak vzpomněla na dobu, kdy českým televizím vládla produkce z Jižní Ameriky. Když se film přepnul do své druhé poloviny, která začala hrát na city, se mnou to ani nehnulo, téma je silné a dojímá samo o sobě, ale tento přístup tvůrců mi jednoduše nesedl. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Jihokorejská filmová telenovela. Neříkám, že se mi to nelíbilo a že to nedokázalo vyvovalat nějaké emoce, ale na plný počet to není. Ocenil bych větší propracování jejich vztahu, bylo to takové moc urychlené, hlavně zpočátku. Zavěrečné události dokáží dojmout, ale na mě to je až moc silný kafe, aby to zapůsobilo nějak reálně. 75% ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď zmizne pamäť, stratí sa aj duša? Myšlienka hodná úvahy. Áno, ide o hroznú cukríkovú žmýkačku citov, ale aj tak to bolo dobré, neskutočne dobré. Jednotlivé situácie idú emočne až na hranu a na rozdiel od veľkej kopy rádoby sa tváriacich iných romantických filmov, tu nie je núdza o inteligentné dialógy, žiadne presladené žvásty dohromady o ničom sa nekonajú. Obsahová stránka má hlavu a pätu, hodnotné myšlienky pohladia na duši a celková pointa je reálna a dotýka sa mnohých z nás (samozrejme až v staršom veku, ochorieť na Alzheimera v 27. roku je vážne rarita). Jednoznačne plný zásah. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Nejkrásnější a nejdojemnější korejský film? Ne, tohle je nejkrásnější a nejdojemnější film vůbec. A moment to remember dokonale vystihuje každičkou radost i bolest, co se skrývá za slovem "láska". Hlavní dvojice je jako pro sebe stvořená. Celé je to natočeno tak pěkně skromně, opravdově a neuměle. Nevěřím tomu, že existuje někdo, kdo u toho nádherného díla zůstane chladný. Pro mě dokonalé ve všech směrech... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři a to z tohoto důvodu: První třetina filmu je v podstatě dokonalá. Seznámení díky vypité plechovce coly, zneškodnění zloděje kabelek, exnutý panák pálenky, odpalování míčku v lodičkách, zkouška na licenci pro architekty - tyto scény jsou opravdu překrásné, překypují romantikou a mileneckým napětím a vytváří bohaté podhoubí pro budoucí flashbacky v poslední třetině filmu. Jenomže pak přichází asi to nejhorší, co se jen může romantickému filmu stát - svatba. Hlavní hrdinové jsou najednou svoji, veškeré to romantické napětí a dusno jsou tatam a scénář jakoby se najednou začal bezcílně plácat na místě. Příběh se nikam moc neposunuje, manželské problémy nikoho moc nezaujmou a nastupuje zbytečná nuda. Poslední třetina filmu sice přináší opět silný motiv a taky potřebné emoce, ale pronuděnou střední část vám dostatečně vynahradit nedokáže. Škoda, k plnému hodnocení to mělo opravdu blízko. (P.S. Po postupné demytizaci korejských romantických filmů prostřednictvím nakoukávání i těch slabších kousků tomuhle musím napálit 5*). ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Obrovským hitom sa stal film aj v Japonsku, kde zarobil viac ako 3 miliardy jenov (27,3 mil. dolárov), čo bol rekord medzi kórejskými filmami za posledných 15 rokov. (Arsenal83)

Související novinky

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama