Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (61)

Galavant (2015) (seriál)

  • Skladatel Menken si dělá legraci ze známých, ale i svých písní. V 7. epizodě 1. serie říká sluha Galavantu: "Kiss the girl". To je jinak pobídka, která zazněla v Disneyho pohádce Malá mořská víla (1989), kdy rak a opatrovník Ariel našeptává princi Erikovi, aby v loďce políbil tu dívku. Právě v tu chvíli zazní pár tónu z oné zamilované písně od Menkena. (Gig)

Malá mořská víla (2023)

  • Jodi Benson, ktorá nahovorila Ariel v pôvodnom animovanom filme, sa mihne v malej postave predavačky na trhu, ktorá hlavnej hrdinke podáva vidličku. Od tvorcov išlo o symbolické gesto, keďže vidlička bola vždy poznávacím predmetom Ariel a pôvodná malá morská víla tak svojej nástupkyni vo filme predala žezlo. (matthew.17)

Malá mořská víla (2023)

  • Krab Sebastian (Daveed Diggs) má v tomto snímku deset nohou – v původním snímku z roku 1989 měl však končetin pouze osm (včetně klepet), jelikož v té době by něco takového bylo pro animátory příliš náročné. (fiLLthe3DD)

Malá mořská víla: Jak to všechno začalo (2008)

  • Film popiera mnohé dejové linky z pôvodného filmu Malá morská víla (1989) a jeho seriálového prequelu, preto je fanúšikmi série považovaný za non-canon (oddelený príbeh ktorý nemožno považovať vzťahujúc sa k vybudovanému fikčnému svetu za oficiálny). Film ukazuje prvé stretnutie Ariel a Šupinky, hoci seriál predstavil ich prvé stretnutie úplne inak. Poradie narodenia Arieliných sestier sa oproti filmu a seriálu taktiež zmenilo a v neposlednom rade hlavná zápletka tohto prequelu robí úvodnú scénu prvého filmu nelogickou, keďže film z roku 1989 začína scénou kedy mala byť Ariel ako posledná sestra prijatá do speváckeho zboru. (matthew.17)

Kráska a zvíře (2017)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama