Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Madam Web je svěží variací na zaběhnutý žánr. Vypráví o původu jedné z nejzáhadnějších hrdinek vydavatelství Marvel. V napínavém thrilleru uvidíme Dakotu Johnsonovou jako Cassandru Webbovou, zdravotnici z Manhattanu, která zjišťuje, že možná vidí do budoucnosti. Tváří tvář tajemstvím minulosti naváže Cassandra přátelství se třemi mladými ženami, které čeká slavná budoucnost, pokud ovšem přežijí smrtonosnou přítomnost. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (17)

  • S délkou 1 hodiny a 56 minut se jedná o dosud nejdelší film ve Spider-Man Universe od společnosti Sony. (Johnny.ARN)
  • Volně založeno na příběhu „The Book of Ezekiel“ z „The Amazing Spider-Man #506 – #508“ (2004). (Johnny.ARN)
  • Společnost Sony plánovala, že se v roli Spider-Mana objeví Andrew Garfield nebo Tom Holland, ale nakonec všechny zmínky o Spider-Manovi z konečného filmu vyškrtla. (Johnny.ARN)
  • První film, který použil úvodní logo 100. výročí společnosti Columbia Pictures na oslavu stého výročí založení studia. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) ve filmu sama prováděla většinu kaskadérských kousků, včetně řízení taxíku a sanitky. Vyjádřila se, že chtěla předvést kaskadérský kousek, při kterém vozidlo vjede do bistra, ale kaskadérský tým jí to nedovolil. (Johnny.ARN)
  • Sydney Sweeney o své přípravě na roli Julie Cornwall uvedla, že četla hodně komiksů o Spider-Manovi. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) opustila svou agenturu WME ve prospěch CAA necelý týden po uvedení prvního traileru k tomuto filmu. Podle Variety to „zvedlo obočí v branži“ a vyvolalo neopodstatněné zvěsti, že se Johnson film nelíbí, zejména poté, co si z něj dělala legraci v pořadu Saturday Night Live (od r. 1975). Hollywood Reporter však zjistil, že vzhledem k tomu, že CAA byla ochotna zastupovat i její produkční společnost TeaTime Pictures spolu s jejím nezávislým filmem Daddio (2023)", je pravděpodobné, že zdánlivě podezřelé načasování tohoto kroku nebylo ničím jiným než filmově-obchodním šťouchancem. (Johnny.ARN)
  • Dakota Johnson (Cassandra Webb) řekla: „Nikdy jsem nehrála ve filmu, kde byste byli na modrém plátně, kde by se ozývaly falešné výbuchy a někdo by říkal: ‚Výbuch!‘ a vy byste se chovali, jako by tam byl výbuch. To pro mě bylo naprosto psychotické. Říkala jsem si: ‚Nevím, jestli to bude vůbec dobré! Doufám, že jsem odvedla dobrou práci!‘ Ale věřila jsem režisérce S.J. Clarksonovi, která tvrdě pracovala. (Johnny.ARN)
  • Postava Madame Web (Dakota Johnson) se poprvé objevila v komiksu „The Amazing Spider-Man #210“, vydaném v listopadu 1980. Postavu vytvořil spisovatel Denny O'Neil a výtvarník John Romita Jr. (JerryMalfoy97)
  • Dakota Johnson uviedla, že sa podobného filmu už nikdy nezúčastní: "Nikdy predtým som nič podobné nerobila. Pravdepodobne už nikdy nič podobné ani neurobím, pretože v tom svete nedávam zmysel. A teraz to už viem. Ale niekedy v tejto brandži podpíšete niečo a je to jedna vec a potom, keď to robíte, sa to stane úplne niečím iným, a vy si poviete: Počkať, čo? Ale bola to skutočne poučná skúsenosť a samozrejme nie je príjemné byť súčasťou niečoho, čo je roztrhané na kusy, ale nemôžem povedať, že by som tomu nerozumela, že sa tak stalo." (Arsenal83)
  • Podľa Dakoty Johnson scenár prešiel rozsiahlymi prepismi, k čomu povedala: „Nastali drastické zmeny a ani vám nemôžem povedať, aké to boli.“ Pôvodný scenár mal byť údajne temnejší a „veľmi inšpirovaný Terminátorom“. Johnson uviedla, že film, ktorý natočila, sa vôbec nepodobal na verziu scenára, ktorú podpísala. (Arsenal83)
  • Dakota Johnson uviedla, že nikdy nevidela žiadny film od Marvelu, "maximálne štvrtinu jedného z nich". (Arsenal83)
  • Na film bolo do dátumu vydania uvalené embargo na recenzie. Potom však dostával tak negatívne hodnotenia, že niektorí ho dokonca nepriaznivo prirovnávali k filmu Morbius (2022). (Arsenal83)
  • Po slabom kritickom a finančnom ohlase po uvedení filmu bol vydaný druhý kratší trailer, ktorý predstavuje postavy v ich superhrdinských kostýmoch, aj keď tieto scény tvoria menej ako päť minút z filmu. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney pred premiérou povedala, že film sa líši od toho, čo by diváci očakávali od filmov o superhrdinoch. (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo 11. júla 2022, skončilo 15. októbra 2022 a prebiehalo v celom Massachusetts vrátane Bostonu, South Shore a tiež v New Yorku a Mexiku. (Arsenal83)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama