Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 099)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Po vizuálnych a zvukových efektoch je to jeden z ďalších snímkov, pri ktorých jednoducho poviem pastva pre oči a keď už hovorím o týchto efektoch tak sa klaniam ľuďom z efektov za skvelé spracovanie vizualizácie priamo Venoma, ktorý je naozaj perfektne detailne spracovaný a skvele pripomína komiksovú predlohu. Nemôžem tiež inak ako vychváliť Toma Hardyho za ako vždy skvelý herecký výkon, skvele sa zhostil roly Eddieho Brocka a pojal ho svojím klasickým "Hardyovským" štýlom so štipkou nabitého humoru a čo sa týka Hardyho ako Venoma (resp.hlasu) proste úžasný ako pre každú rolu mení farbu a tón hlasu ako keby bol jeho hlas samotnou hviezdou a to dokazuje aj v úlohe Venoma. Čo sa týka celkového kastingu môžem s kľudom povedať že skvelý, celý casting hrá svoje role uveriteľne a baví. Čo sa týka hudby tak je presne tak temná a zároveň s hrdinnými témami, v akú som snáď ani nedúfal. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Och, ako veľmi by Venomovi prospela poriadne krvavá a nahláškovaná R-ková verzia. Tom Hardy je totiž ako vždy výborný (i keď novinára som mu neveril) a Venom viac než slušný. Tam však ale pozitíva filmu viac-menej končia. Dej snímky bol jedno veľké klišé, akčné scény s niekoľkými výnimkami ničím odzbroujujúce a hlavný zloduch maximálne obyčajný. Napriek tomu nepovažujem Venoma za monumentálny prúser, ale skôr za veľmi ale veľmi ľahký nadpriemer, ktorému však ku kvalitnej komiksovke chýba naozaj veľa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vôbec neviem, čo si mám o Venomovi myslieť (nudil ma, česť výnimkám, už v komiksoch). Na jednej strane totálna hovadina, na strane druhej to má viacero dosť originálnych, osviežujúcich nápadov. Postavy sú strašne nudné, ale herci podávajú tak zvláštne a čudné výkony, že je veľká sranda pozerať sa na nich. Triky sú hrozné a Venom je dosť nahov*o, vyzerá však zároveň zaujímavo (viem, protirečím si, ale fakt som z neho mal taký dojem). Akčné scény nie sú geniálne, ale je ich dosť a nie sú zlé, rýchlo vďaka nim utečie čas. Scenár ja na jednej strane neprekvapivý, na druhej ponúka hlavného hrdinu, ktorý trhá ľuďom hlavy a následne ich žerie, čo vedie k pozoruhodným eticko-biologickým úvahám (je Eddie tým pádom kanibal, alebo má Venom vlastný žalúdok?). Síce je scenár plný blbostí, tak ale zas aspoň sa stále niečo deje a nestíhate sa nudiť, čo nie je málo. V jednej scéne je to nechutný a drsný body horor, v druhej neškodné rodinné dobrodružstvo pre tínedžerov s tomu odpovedajúcimi fórmi. A to som ešte nespomenul kurióznu potitulkovú scénu. Ako vravím. Vôbec neviem, čo si o tom mám myslieť. Ale mám rád San Francisco. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Hardy je cool jako vždy a Venom stylově hláškuje, ale jinak se Sony moc nevytáhlo. Divák natěšený na digitální bordel si hodně počká. Když dvacet minut před koncem najely titulky, musel jsem se smát. Samozřejmě ještě přišla obligátní scéna mezi titulky o ničem a dokonce i ochutnávka z animovaného Spider-Mana. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Ve hře "Among Us" je jedna animace zabití, při níž postava otevře zubatou pusu a neuvěřitelně dlouhým jazykem doslova probodne svou oběť. Tato animace je narážkou na tento film. (Petr.Penicka)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama