Reklama

Reklama

VOD (1)

Alice (Milla Jovovichová) bola jedným z dvoch ľudí, ktorí vyviazli z katastrofy, čo premenila podzemné laboratóriá mamutej biochemickej korporácie Umbrella Corporation na smrtiacu pascu. Druhým bol Matt Addison (Matthew G. Taylor) – muž, ktorý chcel pôvodnr odhaliť nekalé machinácie mocnej firmy. Spolu s Alice unikol z tajného centra Umbrelly zamoreného hladnými zombie a bleskurýchlymi mutantmi. Sám sa však stačil nakaziť nebezpečným T-vírom a vedci z Umbrelly sa rozhodli zneužiť ho na ďalšie experimenty. Teraz sa Alice znovu ocitá na prahu zlého sna. Spustošené Racoon City sa zmenilo vinou T-víru na mesto živých mŕtvych. Bývalí zamestnávatelia mladú ženu aj tentoraz vháňajú do súboja, v ktorom musí bojovať a zabíjať, alebo bude sama zabitá. Jej hlavným protivníkom je teraz monštrum Nemesis. A nie je to nikto iný ako hrozne premenený Matt… Boj na život a na smrť v meste mŕtvych – to je úloha skúsenej a novými schopnosťami obdarenej Alice, odvážnej Jill Valentineovej (Sienna Guilloryová) a ich spoločníkov – Carlosa Oliveru (Oded Fehr), Nicholaia Ginovaeffa (Zack Ward) a L. J. (Mike Epps)... (TV JOJ)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (611)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Anderson nezůstal u režie, protože po skvělé první půlhodině se snímek zvrhne v přepálenou a příliš sterilní podívanou. Ani Milla už není tolik sexy jako v jedničce, naštěstí tu máme dračici Siennu Guillory, které to v tričku a kraťasech nadmíru sluší. Zpomalovačky jsou ještě horší než v jedničce a chaotický střih taky moc nepomáhá, ale vlastně jsem se i podruhé docela solidně bavil. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Na okraj píši, že zvedám své hodnocení ze 4* na 5* nyní, kdy jsem tento film viděl, odhadem, popáté plus mínus. Ještě nikdy, s výjimkou Silent Hill, nepřenesli američané nějakou hru do filmu tak dokonale jako zde. To, co se může zdát jako prvoplánová akce, je zde ztělesnění principů a pochodů uvnitř samé hry, z hlediska filmu jde o akční podívanou, jež ovšem nemá žádné logické škobrtance. Z pohledu RE her se film nejvíc opírá o třetí hru v sérii, a myslím, že podstatu hlavního Nemesis monstra, stejně jako panikaření korporace Umbrella a snahu o přežití v podobě vycvičeného S.T.A.R.S. teamu, nemohl nikdo, ani tibetane nebo antarktidane, ztvarnit lepe. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ja vim, ze napsat "Bylo to udesny, mel jsem chut odejit z kina" asi stacit nebude, ale je to ta nejpresnejsi vypoved, kterou mohu dva dny po zhlednuti tohoto veledila podat. Ve filmu se nastesti najde i par hezkych scen, ale jinak des bes. Kdyz uz zacne nejaka trochu zajimava akce, cely jeji naboj je zabity strihem a kamerou, pribeh dost kopiruje prvni dil, nic lepsiho nez zombie pejsci scenaristu ocividne nenapadlo (zacinam mit k Andersonovi averzi a pritom jeho Event Horizon miluju) a mutant Nemesis je docela... komickej. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nebudem sa okúňať a hneď na rovinu sa priznám, že som fanúšikom akčnej zombie horrorovej filmovej série "Resident Evil". Milla Jovovichová v úlohe odvážnej Alice mi prirástla ku srdcu. S radosťou som zhliadol všetkých šesť častí (ktoré boli doposiaľ vyprodukované). Páčia sa mi všetky diely, no vždy som tvrdil, že tento druhý je z nich najslabší. Po dlhšom čase som sa ku nemu vrátil. Znova som si pustil "Resident Evil: Apokalypsa", ktorý bol natočený v roku 2004. Po jeho pozornom, opätovnom zhliadnutí som sa len utvrdil vo svojom názore. Nie je to zlé, to nie. Avšak predsa len je to najmenej zaujímavý, najmenej podarený snímok z tejto výbornej série. *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jeff Danna: 1. Vermilion - Slipknot [4:14] ,2. Just a Little - The Used [3:27] ,3. Us or Them - The Cure [4:10] ,4. Swamped - Lacuna Coil [3:59] ,5. The Outsider - A Perfect Circle [5:26] ,6. The End of Heartache - Killswitch Engage [4:04] ,7. Mein Teil - Rammstein [4:23] ,8. Digging Up the Corpses - DevilDriver [3:52] ,9. Nymphetamine - Cradle of Filth [5:01] ,10. Escape from Hellview - CKY [3:42] ,11. The Chauffeur - Deftones [5:24] ,12. Join Me in Death - HIM [3:37] ,13. My Heartstrings Come Undone - Demon Hunter [4:38] ,14. Under a Killing Moon - Thrice [2:42] ,15. Bloodwork - 36 Crazyfists [3:12] ,16. End of the World - Cold [3:37] ,17. Girl on Fire - Rob Zombie [5:11] ,18. Future Proof - Massive Attack [5:39], ()

Galerie (214)

Zajímavosti (29)

  • Natáčelo se od 6. srpna do 10. října 2003 v Německu a v Kanadě. (Varan)
  • Moderátorka počasí Terri Moralesová (Sandrine Holt) oznamuje, že vlna veder ve městě Raccoon pokračuje. S tímto nápadem přišla Milla Jovovich (Alice), aby její postava mohla být spoře oděná. Film se naneštěstí točil v listopadu, navíc ve studeném Torontu. (viperblade)

Související novinky

A profesorem Moriartym se stává...

A profesorem Moriartym se stává...

30.09.2010

Když se mluvilo o obsazení hlavního padoucha v Sherlocku Holmesovi 2, padala zvučná jména: od Brada Pitta přes Hugha Laurieho až po Daniela Day-Lewise. Roli nakonec získal Jared Harris. Kdo, k čertu,… (více)

AVP 2

AVP 2

05.05.2005

VOTRELEC VS. PREDÁTOR, filmové stretnutie mimozemských tvorov z dvoch legendárnych sci-fi sérií (Votrelec a Predátor), zožal aj napriek záporom, o ktorých by vedel rozprávať snáď každý, kto film… (více)

Reklama

Reklama