Reklama

Reklama

V pasti: Barcelona

  • Španělsko Bird Box: Barcelona (více)
všechny plakáty
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Tajemná síla ničí lidstvo a nová zlověstná hrozba sílí. Tenhle postapokalyptický příběh z Barcelony navazuje na trhák V pasti. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (100)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla docela pecka s pečlivě budovanou atmosférou, tak tento počin byl vedle, jak ta jedle. Prakticky nic nedávalo smysl, napětí téměř nulové, nudné a zoufale zmatené. Herci toho moc nepředvedli a místy jejich chování popíralo vše, co se v prvním snímku jasně stanovilo jako pravidlo pro přežití. Navíc jsem se těšila alespoň na jenoho mimozemšťana a místo toho jsem dostala hromadu mimoňů. Odpad nedávám, ale není to tomu daleko. Upřímně, být to ještě o 10 minut delší vypíchnu si obě oči a prorazím ušní bubínky. ()

Case_f 

všechny recenze uživatele

Neočekával jsem od toho nic moc než mizerné tuctové "televizní" pokračování neočekávaného (a veskrze průměrného) celosvětového hitu. Výsledek v tomhle ohledu celkem příjemně překvapil, nebylo to IMO výslovně špatně napsané, natočené ani zahrané, a předchozí film to kopírovalo míň, než bych býval čekal. Není to samozřejmě ani kdovíjaký trhák, ale neurazilo mě to. Finále je takové svéráznější, ale tak nějak mi to prostě i tak přišlo o něco lepší a "logičtější" než za vlasy velmi přitažené finále prvního filmu. Kdyby tu byly poloviny hvězdiček, dal bych tomu 3.5, ale nejsou a na čtyři to taky úplně není, takže tři. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Kdo se jim do očí koukne, svůj život jak svíčku sfoukne.“ Český rozhlas varuje: Komentář číst jen se zavázanýma očima! Jinak uvidíte anděly i SPOILERY a váš nick si hodí mašli. Ostatně, i já měl u filmu párkrát chuť říznout si žílu, jak mě vytočila scenáristická zvůle, logické lapsusy a porušování zákonů vlastního univerza. Místo okénka jen nepatrná DÍRKA V ŠÁTKU: [][] Co bych Pastorům nejradši omlátil o hlavu? Holuby, psa Jonáse a slečnu Claire. Proč? ♦ Holubi celý film ťapou, jakoby nic. Zobou drobečky, čumí (!) kolem a serou na památky i na anděly. PROČ tedy pak stovky ptáků kamikaze vráží do oken?! ♦ Pes si strhne šátek, zesklovatí mu oči, měl by se vrhnout hlavou proti zdi. Kdepak, jen kousne dědka. Kdyby radši rafnul do zadku jednoho z Pastorů. ♦ Claire si mírnix týrnix sundá šátek a dělá tak fakáč na logiku i na diváky. Ja, ja, warum nicht? [][] Nicméně, výlet do postapo Barcelony jsem si užil, i trojhvězdičkový hotel a našeho průvodce, kněze se spasitelským komplexem. Přivezl jsem si zajímavý suvenýr, třetí oko na čele. Prý mi sluší. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Určite sa nevyrovná predchádzajúcemu Bird Boxu, ale nie je to ani tá najväčšia blbosť na svete. Prvá polovica celkom fajn. Predovšetkým twist na začiatku, kedy pochopíme, z koho perspektívy, tentokrát, príbeh sledujeme. Postapo svet vyzeral tiež obstojne. V druhej polovici to už ale bola miestami celkom nuda. Potenciál filmu - mám na mysli, uhol pohľadu v deji - bol z môjho pohľadu využitý naplno. Ako priemerná zábava na jedno pozretie sa to dá. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Tenhle sequel měl slušně nakročeno do chvíle než jsem zjistil, že monstra, který by bylo tentokrát možný bez problému vidět zase neuvidíme a kromě jedný teorie se o nich zase nic moc nedozvíme. Taky jsem se bavil mnohem víc než začala na danym postaposvětě pobíhat sekta “vidoucích” fanatiků. Ty bych nejradši z příběhu vynechal a soustředil bych se jenom na hlavního (anti)hrdinu. Pojetí, že hlavní postava je minimálně ze začátku záporák (byť asi s dobrym úmyslem) se mi naopak vcelku líbilo. Atmosféra zničený Barcelony byla taky docela zajímavá. Kdyby příběh byl nejdřív o seznámení s “vidoucí” postavou a následně se rozjela bitka mezi monstrama a zbytkem lidstva díky jistym DNA modifikacím (viz závěr), moh být výsledek o dost lepší. Tahle bitka byl asi námět na případnej třetí díl, ale obávám se, že toho se fakt vzhledem k bídnejm ohlasům a recenzím fakt nedočkáme. Žádnej průšvih se sice nekoná, ale oproti původnímu filmu jde o velkej sešup dolu, co se zábavnosti a napětí týče, dvě hodně silný hvězdy. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Na hrad Montjuïc, na který se skupina snaží dostat, nevede jen cesta lanovkou. Hrad je na pevnině a lanovka, která je vidět ve filmu, je pouze lanovka z lodního přístavu. (willy1)
  • Film sa natáčal od januára 2022 v Barcelone. (Arsenal83)

Reklama

Reklama