Reklama

Reklama

Slimáci

Trailer 2

Slizká smrt se plazí k nic netušícím obětem. V nenápadném americkém maloměstě se začínají množit případy záhadných úmrtí. Policie i lékaři jsou bezradní a jediný, kdo tuší hrozivou pravdu, je hygienik Mike Brady. Jenže jeho teorie o masožravých slimácích je úřady ignorována. Až do doby, kdy se ukáže, že mladík má pravdu a že za desítky brutálně zavražděných obyvatel města opravdu mohou zdánlivě neškodní černí slimáci. Ulice i domy jsou takřka přeplněné slizkými posly smrti a zdá se, že na záchranu nevinných je již příliš pozdě. (Řitka video)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Hladový, zubatý slimáci si na nás chtějí smlsnout, dokážeme je zastavit? Já prostě miluju osmdesátky, to je moje dětství a nejmilejší období. Tvůrci se pěkně rozšoupli, což jim dovoloval solidní rozpočet, takže nešetřili krví, mrtvolami, dokonce si zaplatili Královský symfonický orchestr. Tenhle film nemá chybu, navíc ten kouzelný dvouhlasný dabing, kterému kraluje Pavel Nový na všech borcách. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ze som uz videl kvantum hororov. A aj fauna, ktora vrazdila, bola zaujimava : slony, krokodily, psy, macky, levy, netopiere, osy, vcely, mravce, cervy /Tremors/ .... no a tu sa reziser Juan Piquer Simón rozhodol, ze vrazdit budu slimaky Ja snad dodam uz len ....... LOL. Odporucam vsak vsetkym faundom hororu dat do googlu temu "Lions of Njombe" - to bol masaker a marne cakam, ci niekto natoci aj tuto tematiku. K filmu : 11 % ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

O existenci tohoto filmu jsem se dozvěděl z komentářů pod filmem Červi, a ten název a námět mi přišly tak strašně vtipné, že jsem zatoužil to vidět. Během sledování Slimáků jsem bohužel zjistil, že ten název je na tom asi to jediné vtipné, protože ten film je jinak neobyčejně dementní (to byli zmínění Červi taky, ale ti byli aspoň zábavní), a především strašně nudný - v podstatě celou dobu se tam nic moc neděje, a i to finále v kanálech je takové nemastné neslané. Děsivou tečku pak představuje strašlivě špatný soundtrack, tragické herecké výkony, směšně stupidní dialogy a primitivní speciální efekty, které musely být k smíchu už tehdy. Nemluvě o tom, že na tom filmu není strašidelné absolutně nic - jaký chorý mozek mohl vymyslet udělat horor o něčem, co je tak neškodné - dobře, možná jsou slimáci nechutní, ale i kdyby byli kvůli zmutování masožraví, tak jsou pořád tak extrémně pomalí, že normální člověk by jim v pohodě ̶u̶t̶e̶k̶l̶ odešel, nebo je zašlapal nebo tak něco - příšerně mě na tom filmu iritovalo, jak uráží jakoukoli elementární diváckou inteligenci, když se například snaží vyvolat dojem, že by ty zabijácký slimáci ohlodali člověka na kost rychleji jak piraně, nebo když je ukazuje vyvolávat zvuky podobné řekněme chřestýšům - slimáky, zřejmě nejtišší zvířata vůbec! Občas je to jakž takž (ne)chtěně k smíchu, ale jinak ta sračka vážně za vidění nestojí. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Miluju béčkový horory. Nesnáším slimáky. Ale Slimáci pro mě po komentáři uživatele tron jsem tohle zkrátka musela vidět. Herci jsou lehce prkenní (hrají a la Dallas), mají skvělé oblečení (super tričko a kalhotky slečny na lodi) a hlavně mají skvělé hlášky. Spojení nechutných slimáků a skvostných perel, co hrdinové vypouštějí z úst, zaručí tomuhle filmu nesmrtelnost. A ti slimáci... och, už nikdy nechci žádného vidět. Hlavně v salátu ne. No a na závěr musím přidat alespoň jednu z hlášek,, která hovoří snad za vše: "Něco ti řeknu. Až se vrátím domů, co kdybychom se svlíkli do naha a užili si?" ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno v šerém dávnověku jsem Slimáky četl, v brožovaném komerčním vydání. Z celý knížky si nejlíp pamatuju asi jen líbivou obálku, a proto jsem si chtěl oživit paměť. Ale to jsem si naběhl. Vizuálně (auta, účesy, oděvy) film sice odpovídá pozdným osmdesátkám, ale svým scénářem, vypravěčskými postupy, hudbou a celkově archaickým stylem patří spíš někam do raných sedmdesátek. Stručně řečeno je zastaralý, pitomý a debilně natočený. A ozvláštněný děsivými, tedy děsivě hrajícími pseudoherci. Topornými, teatrálně deklamujícími, přehrávajícími. Jak říkám, být Slimákům aspoň o patnáct járů víc, řeknu si "No jo, pravěk, tenkrát se holt takhle blbě točilo...". Ale ještě v osmaosmdesátým?! Nepochopitelné. Nechtěně nejvtipnější okamžik: Sekání si ruky v rukavici ve skleníku. Snad jakákoliv partička zhulených filmařských amatérů by něco takovýho dokázala natočit líp. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Shauna Hutsona. (Hans.)
  • Film bol zakázaný vo Fínsku, na Islande a v austrálskom štáte Queensland. (Paldiny)

Reklama

Reklama