Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Beznoh 

všechny recenze uživatele

Bylo by to bývalo bylo fakt dobrý. Jenže na můj vkus je to hrozně nedotažený. Takový komorní drama, které dokáže zaujmout. Představoval bych si lepší zajímavější závěr. Možná to někdo naopak ocení, ale já tyhle filmy které jsou jen lehce o něčem, ale není to nijak celistvě ukončené, či alespoň lépe naznačené, jak by to mělo vyvrcholit, nedokážu nějak docenit. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Když mají děti příliš lásky či naopak jako zde nedostatek, tak prostě zdivočí. Neuctívají to vše, co pro ně rodiče dělají. Ale jak je jednou začne někdo chápat, prokoukne je, i tak je malá šance, že se budou snažit změnit. Někdy je ovšem pozdě. Mě zde zaujal pouze Robert De Niro v roli humorného doktora, který ovšem do úzkého rodiného kruhu a hlavního dějiště, až tak nepatřil. ()

Reklama

Dado 

všechny recenze uživatele

Marvinova izba je film stavajúci svoje predpoklady na úspech v očiach divákov predovšetkým hviezdnym hereckým obsadením a vážnou témou príbehu a v týchto smeroch sa mu to samozrejme darí. Meryl Streep a Diane Keaton ako dve sestry sú vynikajúce, vychádzajúca hviezda Leonardo Di Caprio predviedla rovnako kvalitný a uveriteľný výkon a túto trojicu v jednej z vedľajších úloh skvele doplnil Robert De Niro. Na druhej strane je však inak skvelá myšlienka príbehu podaná pomerne statickým a neatraktívnym tempom pre diváka, k čomu sa navyše pridružili aj diery v scenári, ktoré sa kompetentní neúspešne snažili zaplátať občasnými komediálnymi výstupmi. Navyše po vyše 90 minútach filmu väčšina ľudí čaká aspoň záver s poriadnou gradáciou, s niečím, čo by filmu dodalo akúsi jedinečnosť. Z potenciálne vynikajúcej drámy sa tak napokon vykľul len priemerný film ozvláštnený len skvelými hereckými výkonmi. (60%) ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Na listě ČSFD se označuje film "Marvinův pokoj" jako drama / komedii. No... nevím co tím mysleli, ale pro mě tento film nebyl komedii ani omylem. Je to psychologický film o lidské bezcitnosti, egoismu a špatné výchově děti, protože v dnešním shonu na ně matka samoživitelka prostě nemá čas. Tím se prohlubuje nejen mezi matkou a dětmi propast, ale též vztah k celé rodině. DIANE KEATON dostala za tuto roli zcela zaslouženě Oscara, MERYL STREEPOVOU jsem viděla hrát poprvé tak zápornou roli (zvládla to překvapivě výborně), DiCAPRIO hrál nevycválaného puboše, který se mstil matce za malou všímavost a věčné sekýrování. Robert De NIRO jako lékař, hrál téměř vedlejší roli, což mě dost překvapilo. S takovým výkonem jaký předvedl, to mohl hrát jakýkoli "Béčkový herec" - na tom se nedalo vůbec nic zkazit. Celkový dojem : i když ve filmu hrály 4 absolutní hvězdy, přece jen závěr nebyl scenářem dost dotažen. Končil tím pověstným : " a zbytek nechť si laskavě divák domyslí." Z tohoto a snad i jiného důvodu dávám pouze 4*. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku si tento film horko - ťažko udržiaval moju pozornosť, postupne sa mi však téma o dvoch odcudzených sestrách dostala pod kožu, mladučký Leo ako drzý fracek nachádzajúci v matkinej sestre spriaznenú dušičku, ma úplne zasiahol a povrchná Meryl po dvadsiatich rokoch schopná otvoriť si srdce, bola priam neuveriteľná. Film zo života o tom, ako nás musí zasiahnuť nečakaná tragédia vedúca k tomu, aby sme si otvorili oči a vnímali všetko, čo sa okolo nás deje. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)
  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)

Reklama

Reklama