Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

Happens 

všechny recenze uživatele

Nadupaný film skvělými herci a přeci jsem film musel vidět po druhé, neb jsem si nezapamatoval po prvé žádný děj. Což se mi nepodaří ani nyní, neb je to takové unylé a vláčně táhlé točící se okolo umírání a nemocí, což samo o sobě je dost emocionální, ale film se snaží natolik běsnit emocemi, až je to jakési nijaké. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemec Jerry Zaks dostal v roku 1996 príležitosť, aby natočil svoj najúspešnejší film. Štedrá produkcia, kvalitne spracovaný scénar, zaujímavý psychologicko-dramatický námet a hviezdne herecké obsadenie predurčovalo snímku "Marvinova izba" úspech. Trocha som sa však obával toho ako to nie moc skúsený režisér Jerry Zaks zvládne spracovať. Napokon to dopadlo velice dobre. Zaks natočil výborný film. "Marvin´s Room" je silne emotívna dráma. **** ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Napísal by som, že tento film je určený skôr pre ženy. Meryl Streep zahrala skvele rolu Lee. Zaujímavý dej. Myslím, že to je ukážka pre všetkých ľudí, pretože toto sa môže stať každému a nie každý má skvelé príbuzenské vzťahy. Potom už záleží na človeku, či sa obetuje alebo bude sobec. Lee rozhodne neodsudzujem za jej prvotné správanie. Je to ťažké sa obetovať na celý život. Leonardo DiCaprio veľmi nevynikal, i keď hral dobre. Hodnotím celkovo priemerne. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že hvězdné herecké obsazení opravdu neznamená automaticky dobrý film. Marvinův pokoj podle mě funguje na vážné rovině. Nefunkční vztahový trojúhleník matka, syn, teta má co nabídnout, obzvlášť v podání tria Streep, DiCaprio, Keaton. Scénář je však, pro mě zcela nepochopitelně, prošpikován divným, chvílemi až dementním humorem, který vážné vyznění filmu podráží, ale nepřidává mu jakoukoliv jinou hodnotu. Když už to mělo být vyděračské probrečené drama (viz nekončící přeslazené hudební podkresy Rachel Portman), tak ať pořádně. Tenhle mišmaš je pak v celkovém vyznění úplně jalový. 5/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela slušné ale nikoliv vynikající drama silně hrající na city. Film má řadu známých herců ale nejvíce mi sedl herecký výkon Diane Keaton, která mi ze všech zúčastněných přišla nejcivilnější a nejvěrohodnější. Meryl Streep mi ve své roli moc nesedla, DiCaprio zde hodně přehrává a De Niro dostal velice málo prostoru. Celkově se však jedná o povedený film, který nenudí ale není v něm nic hodné zapamatování. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama