Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou sester, Lee (Meryl Streep) a Bessie (Diane Keaton), které po dvaceti letech odloučení opět sblíží Bessiina nemoc, jejiž léčení vyžaduje transplantaci kostní dřeně od příbuzného. Lee tak přijíždí na Floridu spolu se svými dvěma syny Hankem (Leonardo DiCaprio) a Charliem. Po tolika letech dochází mezi Lee a Bessie ke konfrontaci jejich velice odlišných životních stylů a názorů. Lékař (Robert de Niro) Lee sdělí, že nemoc je bohužel vážnější než se domnívala... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Drama na velmi vážné téma. Pokud hledáte něco na rozveselení, tak tohle není to pravé pro Vás. Jediná světlá chvilka je jakýsi cliché konec, který mě trochu zklamal. Ovšem hvězdné obsazení, na které já obyčejně moc nedám, vlastně působilo velmi nevtíravě a díky hercům celý příběh vyzněl velmi přirozeně. Film je celou dobu velmi koukatelný a proto vám krásně uteče. ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I have been so lucky to have been able to love someone so much. Jedna chtěla vidět celý svět, druhé stačilo dohlédnout jen za vlny moře. Jedna potřebovala být milována a ta druhá zase druhé milovat. Jednu označovali za zlou, sebestřednou, falešnou, tu druhou za dobrou, srdečnou a milou. Byly ale skutečně takové, tak jednoduše zařaditelné? Křivdy a nevyřčené pravdy začaly vyplouvat na povrch v tu chvíli, kdy se pohledy Bessie a Lee opět po letech střetly. Obě si pohlédly do očí a viděly v nich smutek z konce toho všeho. Života, lásky, porozumění. A právě v té chvíli, během jednoho týdne, změnily se ty dvě sestry k nepoznání. A to, co život jednou spojil, smrt již nikdy nerozdělí. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Koupila jsem si kdysi tento film na levném dvd díky hvězdnému obsazení a slibnému dramatickému obsahu, který mě vždy jakýmsi způsobem zaujme. Nemýlila jsem se s tím, že je to kvalita. Líbí se mi takové filmy, které zarputile do diváka necpou to, že jsou dokonalé a jedinečné.. Ale ukazují život takový, jaký je. Je to mnohem lepší než lecjaká vyumělkovaná situace plná různých nemožných zvratů..Vytkla bych tomu jedině pomalý rozjezd děje...Není to úplná špička ale nenásilnou formou ukazuje, že i z maličkostí může mít člověk velkou radost, protože takoví nemocní lidé jsou(většinou)-užívají si života dokud jim ještě nějáký zbývá a my ostatní bychom to měli dělat také. Osud nakonec rodinu svedl dohormady a to je na tom to krásné. Síla lidského srdce-pouta mezi blízými i tyto city z nás dělají lidi... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Když "hodná" sestra Diana Keaton dostane leukémii, tak za ní po 20 letech přijede druhá sestra Meryl Streep s jejími dvěma syny, aby jí darovala kostní dřeň. Ty se ovšem neshodují a tak na řadu přichází syni jejichž kostní dřeň se také neshoduje........ Slušné drama z rodinného prostředí, kterému spíše dominují hvězdní herci než samotný obsah filmu (tím film nechci nějak shazovat). Za vyzdvihnutí určitě stojí výkon Diany Keaton, která byla poprávu nominována na Oscara. Zdatně jí sekundují Meryl Streep, Leonardo DiCaprio a Robert DeNiro (i když ten si zde zahrál velmi málo). ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k příběhu a obsazení spíše nepříjemné překvapení v podobě vleklé nudy, vlažných emocí a nepřesvědčivosti. I v případě ne zrovna neotřelé zápletky v podobě nemoci v rodině a objasňování starých křivd bych od protagonistů představovaných Streepovou, De Nirem, Keatonovou a DiCapriem čekala lepší výkony a ponoření se hloub než na mělčinu. Člověk by asi neměl nic očekávat automaticky. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Poslední kinofilm pro Hume Cronyna. (HellFire)
  • Scenárista Scott McPherson zemřel ve věku 33 let na komplikace způsobené nakažením virem AIDS krátce poté, co dokončil filmovou adaptaci své stejnomenné divadelní hry. Film byl do kin uveden přesně čtyři roky po jeho smrti. (jezurka42)

Reklama

Reklama