Reklama

Reklama

Jaula

  • angličtina The Chalk Line
Trailer

VOD (1)

Jedné noci Paula (Elena Anaya) a Simón (Pablo Molinero) zastaví dívce, která se sama potuluje po hlavní silnici. Dívka je posedlá údajným monstrem, které ji prý bude pronásledovat, jakmile překročí křídový čtverec nakreslený na půdě. Při pokusu o nápravu svého manželského vztahu se pár rozhodne vzít dívku dočasně do pěstounské péče. (Jardismo)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (52)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Žádný horror, natož mysteriózní, tenhle film opravdu není. Děj se ubírá úplně jiným směrem, než jakým jsem myslel, že se bude ubírat. Nic proti, kriminální thrillery já rád taky. Ovšem to by rejža Tatay nesměl být takový Tatar a jelito. Zápletka dobrá, zpracování hrozné, protože nešikovné, těžkopádné, kostrbaté. Plus otravně přehrávající představitelka Pauly. A retardovaně happyendový epilog je pak ona pověstná třešínka na dortu. Nebo spíš hřebík do rakve. I když je v poslední čtvrtině několik relativně napínavých momentů, celkově film považuju za ztrátu času. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Jakási blbka s mindrákem, že nemá děti, si vezme domů takovou šílenou holčičku. Tak asi první hodinu stopáže o ni pečuje, hádá se s manželem a mění se v ještě větší blbku. Hrozná blbost, nedívatelné. Pak konečně přijde nějaká zápletka, ale i tak se to furt nesmírně vleče a vleče. Jedna obrovská unylá nuda. (7%) ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Pozvolný filmový vývoj, ale jinak se mi sbližování náhradní matky s velice podivnou holčičkou i forma jejího autismu líbila. Stejně tak navazující vyšetřování působilo zajímavým dojmem. V momentě odhalení druhého úhlu pohledu jsem měl dokonce jasno až o čtyřech hvězdách. Tento dojem vydržel skoro až do konce. Ten bohužel všechno pokazil. Zde jakoby už tvůrci netušili kudy kam, nedokázali dílo inteligentně ukončit a celé se jim to v rukách velmi rychle rozpadne. Nakonec to vlastně ani nedává moc smysl, nejsou odhaleny téměř žádné odpovědi na důležité dějové otázky, rozuzlení je přihlouplé a motivace některých postav zůstává záhadou. Navíc se ve finále zdá, že na klíčové místo vtrhla zásahovka, která se asi jen tak náhodou procházela okolím. To co vedlo k závěrečnému sledu událostí mne tak otrávilo, že bych nejraději ohodnotil hůře. 52% ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je schválně divně “vybledlý”, stejně, jako holčička, kterou našli na cestě. Nic nepůsobí útulně a pohodově. Autoři si zde vůbec podivně hrají s barevnými filtry. Dva divné prostřihy hned ze začátku vzbuzují dojem, jako by vám někdo vypnul televizi a vy se tak začnete pídit po tom co se děje. Ovšem nejvíc práce v tomhle “hororu” odvedla hudba. A to i ve scénách, kde to bylo naprosto zbytečné. Hudba a lovení střepů z huby. Autorský um rostl přímo úměrně s dějem, jakoby se zlepšoval s každou minutou filmu a tak se již nestalo, že by nás vylekala černá obrazovka. Film vypráví vcelku zajímavý příběh, který je podle mě zbytečně tlačen do hororu - na druhou stranu, díky tomu můžeme stále s napětím očekávat co se stane. Tápající divák díky tomu začíná "tušit", kam to směřuje. Jenže ono to zde není tak jednoznačné - byl to záměr autorů?  Doufám, že ano. Nevím, jak vnímat prapodivné rozuzlení, kdy se hlavní hrdinka vzchopí a osvítí jí záblesk detektivní geniality - působí to velmi rozporuplně, jenže díky tomu se dostaví podstatný zvrat. Cením si toho, že nakonec bylo vše vysvětleno a dokončeno. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Spanielsko už nie je to, čo kedysi bývalo. A to boli časy, keď som sa na Španielsky horor/thriller veľmi tesil, ale tá doba je nenávratne preč. Po celu dobu stopaze som sa neohol ubrániť dojmu, že niečo veľmi podobne som už niekde videl. Hororove prvky nemá žiadne a aj keď začiatok vyzeral, že sa asi bude jednať o atmosférickú pecku, nestalo sa tak. Lebo ako príbeh napredoval, ukázalo sa, že je hrozne rozťahaný a veľmi predvídateľný. To čo bolo naservírovane na konci si bolo veľmi ľahko domyslieť. Myslím si, že film hlavne padá v slabej prepracovanosti a aj v tom, že herci nehrali nič. A najviac mi vadil hlavný zaporak, ten bol najhorší prvok vo filme, vadilo mi na nom všetko. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno