Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vážně čumím a smekám, co dnes dokáže Nova/Voyo vyprodukovat. Po Sex o Clock je to pro mě další příjemné překvapení od této stanice. Srovnání s Mindhunterem se samozřejmě hned nabízí. I u nás je očividně pár vrahů, kteří stojí za zmínku. O to děsivější je, že je to podle skutečných případů. Zároveň je to i takové příjemné retro s dobrými herci. Celé se to zaměřuje na postavu vraha Ládi. S ním se major Markovič pravidelně setkává a snaží se z něj dostat detaily jeho vražd. Pak sním pořádá i rekonstrukce atd. Nějak si na sebe zvyknou a vytvoří si k sobě osobní pouto. Celé je to dost postavené na přátelské a osobní úrovni. Ne všichni samozřejmě s touto metodou souhlasí, ale má to své výsledky. Láďa to v hlavě opravdu neměl v pořádku a místy je ho i člověku líto. "Tak já ty holky ošukám, zabiju a vy to můžete hned vyšetřit." :D ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohla bych tu začít vypočítávat jednotlivá pozitiva tohoto počinu. Bylo by to ale hodně dlouhé a stejně by se měl každý přesvědčit sám a ochutnat metodu majora Markoviče na vlastní kůži. Tak to asi na tomto místě shrnu prostým konstatováním, že jsem viděla po všech myslitelných stránkách takřka dokonalou záležitost, nejlepší krimi za posledních x let, a to hovořím nejen ve vnitrostátním měřítku a jako člověk, který na kriminálky hledí v jednom kuse. A Petra Lněničku bych si přála odteď vídat v seriálech a filmech častěji! 95 %. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější na tom je se nenechat odradit názvem seroše, kterej se opravdu hodně nepovedl. Narozdíl od serošev:o). Jako tohle beru jako hodně kvalitní podívanou, která v ledasčem dává na frak i dokonalým Devadesátkám. Nejvíc jednoznačně hereckým výkonec Hojera, kterej to sehrál fakt uvěřitelně a bravůrně. I MArkovič a všici ostatní klobouček. Seroš sem pio dlouhý době musel čekat na nové díly, což se málokdy stáva. Každopádně skvělá podívaná, má to jen 6 dílů, takže né jako 10ti sériový seroše. Víc takovejch detektivek podle skutečností... ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Pavel Soukup did it again. Jo Soukup je opravdu frajer naší scény a není náhoda, že trefil pecku opět. Po Marty is Dead a Anna is missing ( oba opravdu progresivní filmy, které by obstály i ve světě) je tu s hutnou psychologickou Krimi, kde je sice očividná inspirace Fincherovým Mindhunterem, ale who cares když to funguje. Hezké komunistické retro na pozadí 70. a 80. let a speciální vrah Ladislav Hojer! Petr Uhlík nový velký český objev roku??!! Už v seriálu Adikts svým herectvím vyčníval, ale co předvádí zde za koncert je opravdu neskutečné. Dal do role Hojera naprosté maximum a je podobně ikonické na úrovni Jokera od Heath Ledgera. Věřím, že svými pohledy, mluvou a visáží bude některým dívkám způsobovat noční můry a mráz v zádech. Herecky za ním však nezaostává  Petr Lněnička v roli výborného detektiva. Potěšil i Vojtěch Kotek v roli sadistického vraha inženýra. Většina dílů má sice podobný průběh ( dobré jsou však rekonstrukce vražd) a chválím i hudbu. Je to takový náš český seriálový Dahmer s MIndhunter vibes a je to dost dobré. a Teď bych prosil celovečerní verzi Lesapána, ať máme i pořádnéj českéj horor. 85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Čakal som českú variáciu na Mindhuntera alebo Black Bird. Ale to je úplne iná liga. Česi znova ukázali, že kvalitatívne nemajú na viac ako variácie Ružových záhrad a podobných seriálov. Plusy: výprava je skvelá a herci sa snažili. Bohužiaľ to celá potápa scenár. Je to neskutočne naťahované. Úplne by stačil dvojhodinový film. Línie s vedľajšími prípadmi úplne zbytočné. Venovali sa im príliš  krátko, aby fungovali sami o sebe a tak len otravovali. Línia s inžinierom bol tiež vlastne naviac a to napriek tomu, že v poslednej časti mala pekné vyústenie a vlastne ma jeho prípad zaujímal viac ako ústredný prípad dementného sériového vraha, ktorý za každú cenu hľadal kamaráta a hlavný vyšetrovateľ mu v tomto ohľade dokonale poslúžil. Piata epizóda, kde Slovákov zase raz vykreslili ako ožranov, bola dno seriálu. Celkovo strašné sklamanie a umelo vyhypovaná záležitosť. P.S: Už behom druhého dielu ma začalo extrémne iritovať jak si tam každú minútu niekto zapáli cigaretu. Snáď len deti tam nefajčili. Divím sa, že sa všetci Česi už dávno neufajčili k smrti. Teda, ak by som mal brať to, čo sa dialo v tomto seriály, vážne. 4/10. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Dano Heriban (Štefan Žabimajerský) zemřel náhle ve věku 43 let v důsledku akutní disekce aorty. Stalo se tak pár dní před koncem natáčení. (Karinaa)
  • Na přípravě seriálu se podílel i skutečný Jiří Markovič, který se však uvedení seriálu bohužel nedožil. Zemřel 20. října 2022 krátce před svými 80. narozeninami. (Bediverecs)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno