Reklama

Reklama

Metoda Markovič: Hojer

(seriál)
  • Česko Hojer (pracovní název) (více)
Trailer
Česko, 2024, 5 h 47 min (Minutáž: 57–62 min)

Režie:

Pavel Soukup

Scénář:

Jaroslav Hruška

Kamera:

Ondřej Belica

Hudba:

Jan Richter

Hrají:

Petr Lněnička, Petr Uhlík, Sarah Haváčová, Václav Neužil ml., Adam Mišík, David Prachař, Michal Isteník, Vojtěch Kotek, Dano Heriban, Petr Reif (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Co se stane, když zlu nastavíte lidskou tvář? Skutečný příběh muže, který se díky své metodě stal kriminalistickou legendou. Seriál podle případů kriminalisty Jiřího Markoviče se zaměřuje především na jeho výjimečný vztah se sériovým vrahem Ladislavem Hojerem. Bez příkras ukazuje reálnou policejní práci v tehdejším ČSSR. Odehrává se v několika časových rovinách a na pozadí nejděsivějších vražd 70. a 80. let. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Vajonek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mohla bych tu začít vypočítávat jednotlivá pozitiva tohoto počinu. Bylo by to ale hodně dlouhé a stejně by se měl každý přesvědčit sám a ochutnat metodu majora Markoviče na vlastní kůži. Tak to asi na tomto místě shrnu prostým konstatováním, že jsem viděla po všech myslitelných stránkách takřka dokonalou záležitost, nejlepší krimi za posledních x let, a to hovořím nejen ve vnitrostátním měřítku a jako člověk, který na kriminálky hledí v jednom kuse. A Petra Lněničku bych si přála odteď vídat v seriálech a filmech častěji! 95 %. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Asi to není nejvhodnější přirovnání, ale vzpomněla jsem si při sledování seriálu na lovce krokodýlů Steva Irwina. Ten se taky dokázal mazlit s živočichy, ke kterým by se většina lidí bála přiblížit, natož si na ně sáhnout. Jiří Markovič měl výjimečný dar, schopnost vcítit se do druhého člověka, bez předsudků, bez soudu. Přízeň vyslýchaných a jejich spolupráci si získával určitě taky svým klidem, jistotou a absencí strachu nebo alespoň schopností nedat ten strach najevo. Seriál se ohromě povedl, celé to působí, bez ohledu na absurdnost mnohých situací, velmi autenticky a přirozeně. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Markovič to s tým miluj blížneho svojho trochu potiahol do extrému, keď si Láďu priviedol domov k svojej rodine. Občas som mal pocit, akoby bol na 'perníku'. Prvé tri epizódy boli normálny, šedý priemer a nekonečne sa vliekli. Z Ládi sa vyťahovali odpovede ako z chlpatej deky. No na porazenie. To som sa zhodoval s pocitmi a názormi, ktoré vystihol vo svojom komentári golfista .Jediným svetlým momentom boli kecy pána Vaňka, ktorý ich furt podjebával v knajpe pri gulečníku. A občas i kecy náčelníka boli takým oživením. No, a druhá polovica seriálu ma začala baviť a to zase naopak, kecy pána Vaňka akosi ustali. Tiež bol výborný i Vojta Kotek. Inak celý seriál je pomerne pekná depka. Výsledné hodnotenie: slabšie štyri, alebo silnejšie tri hviezdičky. Prikláňam sa k štyrom, pretože tie rekvizity a tie herecké výkony boli neuveriteľné! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Vůbec nesdilim všeobecné nadšení místních. U takhle nesmyslné délky seriálu musí být spousta vaty a tady jí je možná víc, než stěžejního příběhu. A jestli byl tohle náš nejlepší kriminalista, tak marně pátrám proč. Jeho kamarádské jednání s psychopatem, kterej by měl sedět v cele za sklem jako Lecter je ta opěvovaná metoda? To, že si toho nevypočitatelnýho cvoka přivede domů k manželce a dětem je důkazem, že patřil do Bohnic spolu s Ladínkem. ... Ovšem po stránce formy nemám seriálu co vytknout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bohapustá, detektívna konverzačka, ktorá veľmi solídnym spôsobom prezentuje prácu vyšetrovateľov najzávažnejších, trestných činov. Niečo ako varianta na americký “Mindhunter” či juhokórejský “Through the Darkness”. Fakt výborná vec v rámci krimi žánru. A ja sa teším na druhú sériu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (17)

  • Petr Uhlík (Ladislav Hojer) prišiel na kasting už v úlohe, štylizovaný do role Hojera a všetkých úplne uchvátil. (Game90)
  • Skutečné místo vraždy v Motole je u jiného mostu přes potok. U toho, kde je dodnes stará budova s funkčními potravinami. Můžete si tak koupit i Turistický salám, ktrerý Hojer (Petr Uhlík) tak miloval. Kousek je i dům, kde Hojer bydlel a mezi tím se nachází již nefunkční hospoda „Pod Homolkou“.  Filmaři si však vybrali (asi úmyslně – z úcty k oběti) mostek blíže k motolskému rybníku. (Karrfik)
  • Předpremiéru seriálu navštívila i Eva Markovičová, kterou v seriálu ztvárnila Sarah Haváčová. Samotné Markovičové se výkon Haváčové velmi líbil. (Bediverecs)

Reklama

Reklama