Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

castor 

všechny recenze uživatele

Jeho doutník kouřil jiný chlap, jeho dort spořádal jiný chlap, na zadek jeho manželky sahal jiný chlap, no, jiný, byl to jeho klon. Fušovat přírodě do řemesla se nemá, navíc, když se kdosi spletl a omylem naklonoval bývalého bojového pilota s vizáží Arnolda Schwarzeneggera, kterého si tak jeho fans užijí hned ve dvojí (ač charakterově/herecky nijak odlišné) verzi. Mně osobně Arnieho neherecké přednosti vždycky bavily, i za deset let (a to bude akční žánr zase někde jinde) nebudu mít problém sáhnout po nějaké jeho kousku (i když to asi nebude 6. den) a dojatě zavzpomínat na jistoty přiznané žánrové pitomosti. Tentokrát vsadil na látku diskutovaného klonování živých organismů, mdle filosofuje, otírá se o genové inženýrství a snaží se bavit. Ne vždy se mu to daří, ač tvůrci sehnali slušný rozpočet (i tak futurovýsledek vypadá jako chudý bráška třeba Spielbergova Minority Report). Škoda, že akce úplně nestrhne, škoda, že je místy samoúčelná (zbytečná počítačová letecká scéna v horách), škoda, že záporáci nejsou víc ujetí a škoda i toho, že tvůrci nenabídli víc momentů, kdy třeba panenka v životní velikosti tak nějak přestane mluvit. Když se nebojí černohumorných scén a nápadité akce, plusové body naskakují. A tady jsou sakra potřeba. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Parádní scifárna, která je pěkně vymyšlená i zábavně natočená. Arnie to sice nedrtí jako ve svých klasikách, zato občas zavtipkuje a nenudí. Prostředí je pěkný a i laserový zbraně se do filmu hodí. Obsazení je taky dobrý a záporáci ujdou.Efekty jsou vydařené a hudba taky. Na filmek se vždy rád podívám a dávám mu 85% :) ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako není to žádné veledílo, střihače patřilo zabít a vrazit nůžky raději sousedovic malé Aničce, ale zase kde najdete vedle sebe dva Arnie, kteří se na sebe uculují a k padouchům trousí hlášky? Triky taky nic moc, myšlenka klonování omšelá, ale jo, dívat se na to dá, zabaví, až tak hrozné to skutečně není. V rámci žánru minimálně průměrné dílko, což mi zde bohatě stačí. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to slabý akčný sci-fi film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý patrí medzi jeho najhoršie filmy. Má dosť dobrý príbeh o pilotovi, ktorý je v blízkej budúcnosti bez svojho súhlasu naklonovaný, pričom klon prevezme jeho miesto a originál má byť odstránený a tak urobí všetko pre svoju záchranu a zistenie celej pravdy. Spracovanie je ale veľmi zlé, ešte úvodná fáza filmu je bez problémov a dobre zoznámi s danou tématikou, ale ked´ už sa začne to hlavné, tak zaujímavosť filmu výrazne poklesne, tempo je už celý čas príliš pomalé, čo je pri tejto dĺžke ešte väčší zápor, nič výraznejšie zaujímavé sa už neudeje a tak väčšina filmu nudí. Akcie tu nie je málo, ale vôbec ma nebavila. Ručnej akcie je minimum, nájdu sa tu hlavne prestrelky, v ktorých sa síce nájdu aj lepšie momenty, ale celkovo z nich aj tak mám slabý pocit a navyše lasery nemám rád. Najlepšie dopadli veľkolepejšie akčné scény ako rôzne naháňačky, ale ani tie nie sú nič výnimočné. Najviac sa mi páči prvá konfrontácia so zabijakmi. Herecké obsadenie nie je zlé, Arnold Schwarzenegger dokonca v dvojroli a Michael Rooker ako jeden zo záporákov, ktorý ale ako jediný z nich aj za niečo stojí a navyše aj tak obaja hrali aj v omnoho lepších filmoch. Réžiu teda rozhodne chváliť nemôžem, tá možno ani horšia byť nemohla a technická stránka je celkom dobrá, ale vzhľadom na rozpočet mi aj tak nepríde výnimočná. Šiesty deň je ťažko nezvládnutý film, výborný námet, skvelý herec v hlavnej úlohe a mimoriadne vysoký rozpočet a dopadne to takto zle. Je to úplne zbytočný film, ktorý nie je hodný ani jedného pozretia. Objektívna kvalita filmu- 40%, film sa páči mne na 42%. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Toto je muj jiz podruhy upravovany, tedy celkove treti komentar k tomuto filmu. Poprve jsem dal tusim 1* a prskal sjem nad moralistickym poselstvim tohoto filmu - je potreba vzit v potaz, ze ten jsem nekdy v roce 2002. Po par letech jsem byl jiz smirlivejsi a dnes musim chte nechte priznat tomuto snimku kvality, ktere jsem tehdy nedokazal ocenit. Ano, klonovani dnes uz neni tak zajimave tema, jenze v dobe sveho vzniku slo o tema vice nez aktualni. Po 9/11 se uz ale toci same filmy o teroristech di Iraku, a tak dnes Sesty den svym pojetim pripomina jina scifka ze stare skoly - tedy lehce vizionarska co se tyce budouciho zivota obycejnych (ale i tech neobycejnych) lidi, okorenena kvalitnimi akcnimi scenami, cool hlaskami a celkove vtipnymi situacemi. A na zaver dokonce moralni ponauceni, ze ktereho necrci kyble patosu. A samozrejme dalsi plusove body navic v podobe Schwarcika :) Kolem a kolem dnes, po 10 letech od vzniku Sesteho dne, se u me vysplhal uz na velmi pevne 4*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo v kanadských městech Vancouver, Burnaby a Toronto. (Terva)
  • Úvodní citát je z knihy "Genesis", kde je stvořen šestý den Adam. (Terva)
  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)

Reklama

Reklama