Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Díky technologii klonování se stal svět nedaleké budoucnosti rájem na Zemi. Smrtelné choroby přestaly existovat, váš nový pes může být navržen tak, aby barevně ladil s pohovkou ve vašem obýváku, na které se vyzývavě protahuje ideální virtuální přítelkyně, hologram přesně podle vašich snů a představ. Aby se vědecký pokrok jako už tolikrát v historii neobrátil proti lidstvu, upravuje pravidla klonování přísný Zákon šestého dne, pojmenovaný podle Starého Zákona. Právě šestého dne od počátku světa stvořil Bůh člověka... Bývalý pilot bojové helikoptéry Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) se jednoho večera vrátí domů a zjistí, že na jeho místě uprostřed milované rodiny se ocitl dokonalý dvojník, do nejmenšího detailu shodný s originálem. Dříve než se válečný veterán stačí vzpamatovat z přímé konfrontace se svým klonem, jehož existence je teoreticky vyloučena Zákonem šestého dne, musí čelit vražednému útoku nelidsky dokonalých zabijáků. Kdo a proč může mít zájem na smrti bezvýznamného pilota? Jen jediná věc je už v tuto chvíli jasná svou kůži zkušeného válečného pilota neprodá Adam Gibson lacino (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Au, ustřelil mi nohu! Ty boty byly nový a stály mě celý majlant!" Arnold pronásleduje Arnolda a do toho se motá parta tajných, co slouží svému šéfovi. Ten má zase na své straně doktora, co dokáže naklonovat nejen zvířata, ale i lidi. Svižný příběh plný honiček a příjemných efektů, kde se nejde pro ránu daleko. Překvapilo mě, jak mě film po letech pobavil snad proto, že současná produkce je až na výjimky vpravdě mizerná. Divné je, že jsem si ho téměř nepamatoval....ale jinak fajnová oddechovka. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Špatný, špatný, fakt špatný. Arnold ani před 30 lety nebyl (nějak zvlášť talentovaný) herec. Ale tehdy to tolik nevadilo, protože příběhy byly dostatečně nápaditý a silný, zejména obě sci-fi podle P. K. Dicka (Total Recall, Running Man). Tady je to taková splácanina, není tam nic moc nového a taky se v tom blbě orientuje. Výsledek je zhruba ta jedna hvězdička. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to takové pomalejší a utahanější ale v pozdějších fázích se z toho stává celkem slušná podívaná. Ale rozhodně to mohlo být i lepší. Jak po stránce trikové tak po stránce režijní. Přesto slušná a v mnoha ohledech inteligentní sci-fi, jejíž přůběh rozhazuje jen Arnieho přítomnost, která slibuje akční jízdu, která se však v žádném případě nekoná. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Zase jednou u maminky, "v jejíž říši televize nezhasíná". Takže jakási novější arnoldovka. Byly ty někdejší, na které jsme čuměli ve čtrnácti, taky takové sračky? Možná jsem na to jenom už moc starý. V televizi svítilo kolečko s číslovkou 12, což chápu jako horní hranici cílové věkové skupiny. Nebo je problém v tom, že takové kolovrátkové filmy, akceptovatelné jako retro, ještě někdo točí v roce 2000? Humanita v prášku, civilizační dilema v prášku, nemožné zpracování tématiky, hodný taťka versus "systém" sestávající z jednoho velkopodnikatele tak zlého, že už nikdo zlejší být nemůže, jeho firmy a ochranky. Film není jen "práškový", on je i jako tzv. oddychovka prostě blbej. Přítomné arnoldovské hlášky (napočítal jsem dvě) nelze postavě věřit ani kdby se chtělo, nemilosrdní agenti, co po taťkovi jdou, jsou asi tak tři přeexponované debilně napsané figury, 115 minut probíhá jakýsi zbytečný, hloupě natočený děj a zarputilá tzv. akce. Když si říkám, že horší už to být nemůže, pan zlý dá unést taťkovu ženu a dítě, samozřejmě ze školní besídky. Pochválit lze snad jedině to, že etická problematika budocího klonování, byť idiotsky podaná, je prostřednictvím různých postav zamyšleníhodným způsobem nasvícena z různých stran. A jeden silnější moment, to když umírající a zcela zoufalý pan Zlý 2 říká svému klonu, sebevědomému panu Zlému 3: "Jdi za ním. Oddělej ho." Ale na hvězdičku to není. Jestli tohle je obvyklý standard, pak Matrix je skutečně MIMOŘÁDNĚ dobrý film. TV Jojka, asi 5 cigaret na terase (každou čtvrthodinovou reklamní pauzu jednu, krom první). ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Toto je muj jiz podruhy upravovany, tedy celkove treti komentar k tomuto filmu. Poprve jsem dal tusim 1* a prskal sjem nad moralistickym poselstvim tohoto filmu - je potreba vzit v potaz, ze ten jsem nekdy v roce 2002. Po par letech jsem byl jiz smirlivejsi a dnes musim chte nechte priznat tomuto snimku kvality, ktere jsem tehdy nedokazal ocenit. Ano, klonovani dnes uz neni tak zajimave tema, jenze v dobe sveho vzniku slo o tema vice nez aktualni. Po 9/11 se uz ale toci same filmy o teroristech di Iraku, a tak dnes Sesty den svym pojetim pripomina jina scifka ze stare skoly - tedy lehce vizionarska co se tyce budouciho zivota obycejnych (ale i tech neobycejnych) lidi, okorenena kvalitnimi akcnimi scenami, cool hlaskami a celkove vtipnymi situacemi. A na zaver dokonce moralni ponauceni, ze ktereho necrci kyble patosu. A samozrejme dalsi plusove body navic v podobe Schwarcika :) Kolem a kolem dnes, po 10 letech od vzniku Sesteho dne, se u me vysplhal uz na velmi pevne 4*. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (10)

  • Kevin Costner se vzdal hlavní role, protože mu rozvrh natáčení filmu zasahoval do jiného. (CliffLee)
  • Podle slov Arnolda Schwarzeneggra v bonusu ''The Future Is Coming'' je film situován do roku 2015. (CliffLee)
  • Ve filmu Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) pronese větu “I might be back“. Jedná se o odkaz na slavnou frázi "I'll be back" ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama