Reklama

Reklama

Rivalové

  • USA Challengers (více)
Trailer 1

Ve filmu Rivalové od vizionářského režiséra Luca Guadagnina hraje Zendaya roli Tashi Duncanové, bývalé tenisové šampionky, která se stala trenérkou, jež se neštítí své hry na kurtu ani mimo něj. Manželství se šampionem, který je těsně na konci své kariéry (Mike Faist), Tashiina strategie na manželovo vykoupení nabere překvapivý směr, když se musí postavit vymydlenému Patrickovi (Josh O'Connor) - svému bývalému nejlepšímu příteli a Tashiině bývalému příteli. Jak se jejich minulost a přítomnost střetávají a napětí stoupá, Tashi se musí sama sebe ptát, co bude stát vítězství. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (142)

dannyyy 

všechny recenze uživatele

Film samotný mě moc nebavil. Byla to taková zvláštní vztahová romance mezi trojkou tenistů a i trocha toho tenisu tam byla. Tedy fanoušci tenisu a Zendayi budou spokojeni. Já byl ale spokojen úplně s něčím jiným, a to s režii, kamerou a hudebním podkladem. Ta kamera byla ale něco úžasného. Některé záběry jsem si i přetáčel zpět, což se děje u mně spíše naopak, kdy většinou přetáčím vpřed. Panu Sayombhuovi Mukdeepromovi tleskám, jak si s tím vším dokázal pohrát. 70% ()

Pat_rick_fan 

všechny recenze uživatele

Do osemdesiatkového techno zlatista upečené audiovizuálne hody a snáď najlepší film zo športového sveta. Ever. Luca je kráľ EQ a neverbálnej komunikácie, vďaka čomu dostávame jeden z najlepších a najsilnejších záverov. Námet v podstate o h***e, ale a z toho h***a sa tu upletiol bič, ktorý ma bude šľahať ešte viac ako ten parádny soundtrack Rossa a Reznora. Super. ()

Reklama

Nemec 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se po dlouhé době dostal konečně do kina a jako první došlo právě na Challengers. Upřímně jsem si užil hlavní herecké trio (a ne jen kvůli té trojce). Bavili mě salvy dialogů a zároveň promlčené pasáže, které říkaly vše beze slov. Střihová skladba, kdy se skáče mezi minulostí a současností, krásně rozviřuje příběh a dodává nám expozici v tu správnou chvíli. A zároveň mě baví jak se stříhá rytmicky bez ohledu na kameru nebo dialog, vždy mě to koplo do očí, ale asi správně, pokud jde kopání do očí provádět správně. Kamerově je to porno, framing, extrémní closeupy, zoomy a hora slwomotionu. Celkově si film drží super tempo až na pár míst, tam však chápu proč tvůrci trochu zpomalili. Prostě mega surová reklama na sportovní oblečení (cap). ()

William_ 

všechny recenze uživatele

9/10. Drama z tenisového prostředí jak má být. Pro mě osobně jeden z nejlepších filmů roku 2024. Ten způsob vyprávění mi neskutečně sedl a finální scénu si budu pamatovat ještě hodně dlouho. Celou dobu jsem seděl na zadku jak přibitej a čekal co bude dál (respektive co bylo). Zendaya je kost a paní herečka, a kdo se snaží říkat opak, lže si sám sobě. Ústřední trojice naprosto bravurní výkon. Soundtrack byl do scén skvěle zasazený a hned po projekci šel do mého playlistu. Pokud nad tímto filmem váháte, na nic nečekejte a dejte si ho. Minimálně mě velice mile překvapil. Kéž by takových originálních a působivých filmů bylo co nejvíce. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil hodně dlouho a jsem nadšený, žádné zklamání se naštěstí nedostavilo. Jako příznivce krátkých stopáží jsem se přitom ani chvíli nenudil, snímek je úderný, správně udává tempo stejně jako vynikající povětšinou pulsující doprovodná hudba. Zendaya podává vedle Euforie dle mého mínění svůj nejlepší herecký výkon. Tasha v jejím podání je ostrá, ledová, dominantní a zatraceně sexy. Dominuje svým výkonem celému filmu, avšak ani pánové se nenechají zahanbit. Zvláště stejně dominantní Josh O´Connor si získal mé sympatie. Konec korunuje celé dílo, už díky Dej mi své jméno víme, že pan režisér závěry fakt umí. V tomto případě to byla nádherná umělecká tečka za zatím nejzajímavějším snímkem tohoto roku. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film měl mít původně premiéru v kinech 15. září 2023, ale byl odložen kvůli stávce SAG-AFTRA. Film měl mít také premiéru na srpnovém filmovém festivalu v Benátkách v roce 2023. Nakonec však byl uveden až v roce 2024. (Detektiv-2)

Související novinky

Reklama

Reklama