Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (274)

POMO 

všechny recenze uživatele

Saw X se ve dvouhodinové stopáži snaží nejdříve o drama o umírajícím na rakovinu a později chce knokautovat sofistikovanými zvraty, ale při všudypřítomné scénáristické a režijní tuposti je to k ničemu. Tupostí myslím stylizaci sadistického masového vraha do role mučedníka a soudce, se kterým máme souciíit, když hledá záchrannou léčbu; a kterému máme následně držet palce ve zmasakrování těch, kteři s ním vypekli. Přičemž potrestání hlavní záporné postavy, na které čekáme celý film, je nejméně “uspokojivé”. Tupostí myslím komicky přepálenou scénu se střevama, anebo že postavy při waterboardingu krví nenapadne natočit hlavu do strany, aby jim netekla do obličeje. O schopnostech jedné z obětí při chirurgickém výkonu na sobě samém nemluvě. O co více než většina diváků mám rád HOROR, o to více mi vadí, když je s ním nakládáno jako s žánrem pro idioty. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jigsaw je spať a tvorcovia ho celkom slušne oživili, tak tato séria môže byt fakt nekonečná, ale v tomto prípade mi to vobec nevadilo, lebo zas bola hra rozohraná parádne. Tento krát si Johna vybrala iná skupina aby ho mohla o.eb.ť, ale vybrali si veľmi zle a po chvíli aj na to prišli.  Scenáristi zas rozohrali zaujímavú psychologickú vecičku, ktorá aj keď sa javí jednoznačne, ako ide do finále, menia sa pravidla aj okolnosti. Len tento krát bolo už všetko prehľadne a každý Jigsawov krok som tušil aj tú pod titulkovú scénu. Ale to mi nevadilo, lebo tu je základný kameň postavený tak, že logika či originalita tu už po nejakej časti nemajú miesto, za to to musí hlavne dobre vyzerať a pasce majú byť niečím priekupnícke a to si myslím sa tu aj splnilo. Konečne ďalšia časť, ktorá ma bavila, slabé, ale 4*. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že na některé sadistické scény už jsem asi přáíliš starý, ale to filmu vyčítat nemůžu, protože to není jeho problém, ale můj. Jinak se jedná o až nečekaně dobře promyšlenou zápletku a film rozhodně nenudí a příjemně odsejpá. To že budu dávat čtyři jsem ani nečekal, ale je to tak, kéž by všechny filmy co jdou do kina měli v sobě takovej drajv jako Saw X. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Ehm, desátý příspěvek a bezradnost jak tuhle cirkulárku zase roztočit evidentně narostla do obludných rozměrů patologické fixace na jednom hororovém motivu, z něhož se sice dá pořád vytřískat nějaká ta korunka, ale už  horko těžko cokoliv jiného.   Jinými  slovy velká škoda, že Saw se ve smrtelné křeči snaží popřít nebo přepsat zákony recyklace a místo furtdokolového smíření, tedy produkce už jen a pouze čvachtavých nic neřešících zábavných vřídků,  teď přichází s "originálním" navrácením, dokonce i živého!, Johna Kramera s číslovkou tedy de facto nikoliv X ale 1 a půl!  A tak už chybí jen prequel a nějaké ty sólovky z bohatého světa Saw... Brr a to mám recykláty fakt rád (Jason Voorhees rulez!).   Očekávaně přihlouplé a překvapivě dosti málo vynalézavé stran pastí páně Jigsawa a závěr, který měl být ozdobou, průserem.  Dvě hvězdy a děsím se zítřků.. ()

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Z první poloviny filmu vůbec nepoznáte, že se jedná o Saw. Film se snaží udělat půdu pro následnou revenge část filmu, na kterou jsme od této série zvyklí. Tam se kolotoč nechutností v podobě useklých končetin a hektolitrů krve teprve rozjede. Je to opět hloupoučké s plno random situacemi, obzvlášť závěr je absolutně haluzový nonsence, kteří OG fans tuší už dlouho před jeho vypuknutím a nepřekvapí je. Pokud bych měl vybrat jaký Saw je nejlepší ze všech, tento díl by byl na mém seznamu hned po jedničce. Jako materiál pro chladný a temný večer ideální, jen u toho nejezte a asi ani nepijte. Je to mnohdy skutečná řezničina. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Potitulková scéna se odehrává v interiérech koupelny z prvního dílu série Saw: Hra o přežití (2004). Takže když John Kramer (Tobin Bell) a Mark Hoffman (Costas Mandylor) promlouvají k oběti další hry, můžeme v pozadí vidět těla Adama Stanheighta (Leigh Whannell) a Erica Matthewse (Donnie Wahlberg). Kramer se tak z hlediska přesnosti děje musel pro Henryho vrátit nejdříve až po událostech filmu Saw IV (2007). (Worry77)
  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama