Reklama

Reklama

Still: Příběh Michaela J. Foxe

  • USA Still: A Michael J. Fox Movie
Trailer

Obsahy(1)

Nevysoký klučina z kanadské vojenské základny se v 80. letech stane mezinárodním popkulturním miláčkem, jen aby jeho život změnila konsternující diagnóza. Co se stane, když se nevyléčitelný optimista ocitne tváří v tvář nevyléčitelné chorobě? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Je šílené sledovat co potkalo v životě Michaela J. Foxe. Osud se s ním rozhodně nemazlil, ale on se s tím dokázal po svém nějak vyrovnat. Za to a nejen za to má můj obrovský respekt. Člověk si vůbec nedokáže představit jak hrozné je být v jednu chvíli hvězdou v záři reflektorů a v druhé začít na sobě pozorovat postup nevyléčitelné nemoci. Uctivý dokument Still by rozhodně fanoušci tohoto herce neměli v žádném případě minout. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

osobitý a originálně pojatý dokument, který má skoro všechno co by dobrý dokument měl mít.  Divák se tu nejen dost dozví, ale zároveň se nejednou zasměje a dojme, přičemž humor a dojemné momenty jsou tu velmi dobře vybalancovány a ani jedno z toho nepůsobí nijak prvoplánově. Fox je i přes onemocnění, které ho značně limituje stále tím Foxem kterého známe a máme rádi, na nic si tu nehraje a velmi často tu říká věci bez obalu, což nebývá úplně zvykem...80% ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Michael J. Fox je veľký sympaťák. Mám rád jeho filmy a aj jeho herecký prejav. Dokument, v ktorom ľuďom odhaľuje svoj boj s chorobou, ktorá zrazila na kolená jeho rozbehnutú hviezdnu kariéru. Nejde tu ani tak o prierez jeho filmovej kariéry, ale skôr o to, ako sa naučil žiť naplno aj napriek Parkinsonovi. Po dokumentaristickej/filmovej stránke vidieť, že Guggenheim sa s tým neskutočne vyhral a Michaelove rozprávanie prelína zábermi z jeho filmov, kde je vidno, že naozaj rozumie strihovej skladbe. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem na internetu poprvé zahlédl plakát, rozesmál mě nahlas, protože jsem ho považoval za fejk. Na první pohled totiž působí jako dost drsný mem - ať už to bylo zamýšleno cíleně či nikoli. Nakonec se z toho vyklubal reálný projekt a k mému překvapení dokonce fakt dobrý dokument, kde za oněch 90 minut tvůrci stačí za pomoci šikovně sestříhaných dobových záběrů a trochou fikce provést diváka jak mládím Michaela J. Foxe a jeho cestou na vrchol, tak následným nárazem do zdi v podobě Parkinsonovy nemoci. Je to natočené bez zbytečného patosu, ale s citem, nijak přehnaně sebelítostivě, ale stále dostatečně intimně. Takový jiný, osobnější pohled na člověka, jehož filmy mnohé z nás prováděly dětstvím a mládím a máme je rádi dodnes. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Našlapaná jízda a intenzivní Michael J. Fox na cestě k dokumentu roku. Výsledek je na hony vzdálený představě o dalším nudném nahlédnutí do náročného života hollywoodské hvězdy. Michael J. Fox osobně v prvních minutách filmu chytne a nepustí. Rozhodně stojí za vidění. Z hlavy se jen tak nevymaže a zanechá spoustu dojmů. Svižná dokumentární pecka s hlubokým emotivním lidským podtextem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

Nejlepší filmy roku dle spolků amerických kritiků

27.12.2023

Prosinec každoročně bývá obdobím, kdy ve Spojených státech většina různých spolků a asociací filmových kritiků vydává své žebříčky a ocenění pro nejlepší filmové počiny a tvůrčí výkony uplynulého… (více)

Reklama

Reklama