Reklama

Reklama

Consecration

  • USA Consecration
Trailer

Obsahy(1)

Po údajné sebevraždě svého bratra kněze se Grace (Jena Malone) vydává do odlehlého skotského kláštera, kde zemřel. Nedůvěřuje výpovědi církve a odhaluje vraždu, svatokrádež a znepokojivou pravdu o sobě samé. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Christopher Smith kdysi patřil k zajímavým hororovým tvůrcům, který se oplatil sledovat. Jeho Triangle i Černá Smrt je pro spoustu fanoušků slušná hororová trefa do černého, jenže dnes je z něj obyčejný rutinér, jehož filmy už neoslní a Consecration je toho hezkým příkladem. Vybral si docela opět netradiční námět i prostředí. Máme tu jeptišky, skotský klášter a murder mystery. Člověk si až říká, co se tady mohlo pokazit, jenže je to slowburn, který s hororem nemá moc společného, není to příliš záživné, atraktivních elementů je zde minimum a udržet divákovou pozornost má Smith tentokrát docela problém. Příběhově sice nejde úplně o zlý počin, řemeslně je to relativně fajn a flashback z dětství je na filmu asi to nejzajímavější ( Creepy Father v akci), zaujalo i Finále, kde dojde na trochu krve a nějaký ten zvrat, takže suma sumárum o sračku úplně nejde, jen mě to zkrátka nebavilo a na postavách mi vůbec nezáleželo. Škoda, že se šetřilo atmosférou i násilím, výsledek by pak mohl být zajímavější. Takhle za mě spíš EE. 4/10. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Těšíš se Boží přízni? Jeptišce žílu řízni!“ A já myslel, že Skotové jsou normální lidi, kterým sice pod kilty fouká na koule, ale na karbid jim nekape. Chyba lávky, půlka zabedněná, zbytek náboženští pošuci. Vřesoviště mají ponurá, děti v klecích zavřené, mrtvé otce až příliš živé. A věčný kverulant ďábel už zase zkouší Pánu Bohu natrhnout… obláček. Polekaně se křižuji a otvírám OKÉNKO KLÁŠTERA: Kdo to brblá v kryptě? Father Romero: „My God, for what?! I had only two sins. Cake and coffee“. ⌂ Grace: „Vidět to taťka, jak mě tu zazdívají, byl by moc rád.“ ⌂ Mother Superior: „Sestry, chyťte tu relikvii, než vám zase uteče!“ [][] Zajímavé, ale bez šťávy. I to kuchání jeptišek bylo nějaké... suché. Zaplaťpánbů za taxikáře, co sráží na přechodu báby po přechodu. Už jsem se bál, že film skončí blbě, čili že dobro, zde nezvykle zastoupené jeptiškou s revolverem, zase zvítězí. Naštěstí ne. Proto budu štědrej a na ďábelský oltář tři nebeské hvězdy pokládám. ()

Reklama

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, měli k dispozici celkem hezký prostředí kláštera a děj má několik zajímavejch nápadů, ale to zpracování prostě stojí za hovno. Jena Malone je na tom herecky čim dál tim hůř a moc nepomáhá to že její postava zde je celkem nesympatická, a trávit s ní 95% času bylo utrpení. Hororovejch prvků je zde minimum, chvilku jsem měl pocit že koukám na remake Dark Waters z 1993 ale i to bylo záživnější než tahle nuda kde dojde jen na pár komediálních halucinací a nehod alá Nezvratný osud. Místo toho se tady neustále mluví a něco vysvětluje a je to tak ukecaný že člověk pomalu nevnímá. Slabší 2 hvězdy, pokud máte problémy se spaním tak ideální. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Námet ma veľmi zaujal, dokonca príbeh o odhalení tajomného úmrtia je na horor pekne zamotaný a rozhodne sa nemôže hovoriť o priamočiarosti, no je to podané veľmi vlažne. Chýba tomu temnejšia atmosféra, odvaha ísť hlbšie do hororu (málo strašidelných momentov a krvavé scény by sa mohli viac odviazať) a celkovo to pôsobí ako tuctová rutina, ktorá ma nedostala do nepohodlia, čo od hororu čakám. Ku tomu záver prišiel s lacnou Deus ex machinou. Bojím sa, že film rýchlo zapadne prachom. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama v hororové košilce s jeptiškami, ponurým klášterem kdesi ve Skotsku, krucifixy a činy ve jménu Boha. Pojmy dobro a zlo se zdají být jednoznačné, ale co když zlo bude činit zázraky, které by měly náležet dobru? Tenhle film je ovšem velmi nejednoznačný, což se mi líbilo. Vyhoďte veškeré nadpřirozeno, Boha i Satana a zůstane vám tíživé drama o mladé ženě, co v dětství trpěla a svá traumata si nosí všude s sebou. Nechte tam Boha se Satanem a máte příběh náboženského fanatismu a radikálního řádu, kde jsou sestry ve jménu Boha schopny všeho. A nebo lze zůstat u prvního plánu a brát Grace jako bytost s neskutečnou silou a tajemstvím. Výkladů se nabízí samozřejmě více, mně se ale nejvíce líbilo, že film je celkově velmi pochmurný a plný jakéhosi neklidu. Zdejší hodnocení napovídá, že film není pro každého. Nejde o přímočarý horor, nýbrž snímek, co vybízí k přemýšlení. ()

Zajímavosti (1)

  • Film bol natočený v Škótsku na ostrove Skye v októbri 2021. (Arsenal83)

Reklama

Reklama