Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Byl jsem rád, že se Luther vrací. Vždycky jsem rád, když se Luther vrátí. A i tenhle, poprvé ve formě celovečerního filmu a poprvé s hlavičkou Netflixu ve své první polovině vypadal, že se povede. Nakonec to sice tak dobré jako seriál nebylo, ale o zklamání rozhodně mluvit nemůžu. Stopáž je asi trochu přepálená, na druhou stranu se tady toho ale bohužel děje tolik, že by to vystačilo na celou další sérii. Luther zešedivěl a definitivně zbondovatěl a Idris Elba si to zase hrozně užívá a já mu to žeru. Bavil mě i Andy Serkis a jeho mimořádně slizký záporák. První polovina je vynikající, druhá se naopak občas až vražedně vleče, aby akční finále celkové tempo zase trochu vyrovnalo. Celkově jsem se dobře bavil, na druhou stranu jsem občas měl pocit, že se tady dějí strašně nevysvětlitelné věci á la pozdější série Sherlocka. U případných dalších filmů samozřejmě nebudu chybět, ale kdyby nic dalšího nebylo, asi by se vůbec nic nestalo. 65 %. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Luther se už od svých původních prvních sérií vzdálil asi jako poslední díl Rychle a zběsile od toho prvního. Z depresivní temné kriminálky se stalo přepálené akční béčko, které sice baví, ale nemuselo na to znásilňovat dobré jméno série a klidně to mohlo být natočeno s jiným obsazením pod jiným názvem. ()

Reklama

RAFT 

všechny recenze uživatele

Seriál Luther sem nikdy neviděl ,tak sem pustil film.Zásahová jednotka mohla chytit vraha ale,ono ne raději jdou po detektivovi ,bože kam film dopracoval.Scénář musel psát nějaký blb.Místy fajn .Na jedno zhlédnutí v pohodě stačí.Film není ničím vyjímečný.Asi si z filmu další den nebudu pamatovat nic.Za mě 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Rovnako ako väčšine, aj mne prišiel seriál lepší, no naopak od ostatných ma bavilo aj toto šieste pokračovanie. Andy Serkis sa mi do úlohy zloducha hodil, bavil ma a tak isto ma znova bavil prábeh a hlavne Idris Elba ako Luther, ktorý sa ma rozhodne čo obracať, aby pozametal to čo ostatní nevedia. Tím tvorcov ostáva rovnaký a tak dusna atmosféra, ktorú mali všetky serie, nechýba ani v tomto filme. 80%  - 4* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Divacke rozcarovanie: Jedine auto na prevoz? Vazne?! Potom, ten postoj zo strechy mrakodrapu a pohlad na Londyn, akoby slo o komixoveho Batman-a. Opat, to vazne?! Kedy sa z nekompromisneho detektiva stal komixovy sunt? Nasledne sa bude "hrdina" uplne "nenapadne" a bez maskovania promenadovat po meste, ktore ma niekolko kamier v kazdej ulici napojenych 24/7 na dispecingy...tak urcite. Dalsie klise s blizkym detektiva z cista-jasna...what?! Nachystani potapaci? Bachorka a znacne sklamanie, pretoze oproti serialom, ktore boli povacsine minimalne nadpriemer, je toto uplny paskvil. Neodporucam. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama