Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

honajz 

všechny recenze uživatele

Od těch 90. let to Carpenterovi moc nešlape. Snad jen Šílenství a Útěk z LA ještě mají úroveň předchozích filmů, ale všechno ostatní jsou jen takové nedotažené věci bez původní atmosféry. Upíři jsou mírně nad tento průměr, ale také jim chybí něco víc, co by si člověk zapamatoval jako u Věci, Oni žijí, Mlhy a dalších. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k zdejšímu slabému hodnocení jsem od filmu neměl nějaká větší očekávání, což se nakonec ukázalo jako správné. Ten film je dost slabota, a to nejenom v kontextu Carpenterovy předchozí filmografie. Obsazení mě moc nenadchlo, děj originalitou zrovna neoplývá, a celé to působí dost lacině. V rámci upířího žánru se určitě najde hromada lepších kousků. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je tak našlápnutý a protože Carpentera přímo hltám, moc jsem se těšil. Film je ale nudný, déčkovitý a bez nějakého vyčnívajícího nápadu. Scénář jako od studenta 1. ročníku filmové školy. James Woods přehrával tak okatě, že mu asi raději nasadili brýle. Hrozná podívaná. Carpenter do toho nedal nic ze svého proslaveného umu béčkovitého, ale originálního režiséra. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj čtvrtý film od Carpentera. První jsem viděl The Thing (dal jsem hodně silné čtyři hvězdy), druhý Ghosts of Mars (lepší tři hvězdy), třetí Escape from L.A. (dvě hvězdy). Vampires je v mých očích o něco níž, než The Thing, ale pořád je to dost slušný film o upírech (přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl takovéhle čisté béčko, navíc s upírskou tématikou) kteří se na slunci netřpytí (Fuck Twilight!) ale naprosto normálně shoří. Sice místy jsem měl pocit, že tohle šlo udělat ještě lépe (buď přidat více hlášek, nebo krve) ale co, alespoň jsem se dozvěděl, že úplně první upír pocházel z Prahy. Takže za tuhle zmínku, za Sheryl Lee, za ta krvavá jatka a hlavně za připomenutí toho, jak vypadají správní upíři, dávám 70 %. A musím si sehnat více filmů od Johna. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upírská řezničina, ve které se proti partě amerických hochů vedených Jamese Woodsem postaví Jenda Válek, upír z Čech. Carpenter se vybodl na svůj tradiční rukopis a pojal to tak trošku rodriguezovsky, což se ukázalo jako trefa do černého. Je jen škoda hlavního záporáka, který ve mě spíš než strach vyvolával salvy smíchu, ale vzhledem k tomu, že tenhle zubatec byl "náš", vzal jsem ho na milost. :D 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Film získal čtyři ceny Saturn od Akademie sci-fi, fantasy a horrorů v USA. Cenu pro nejlepšího herce si odnesl James Woods, cenu pro nejlepší herečku Sheryl Lee, Robert Kurtzman, Gregory Nicotero a Howard Berger za nejlepší make-up a John Carpenter za nejlepší film. (Terva)
  • James Woods měl od Carpentera povolenou improvizaci, kterou dle režisérových slov hojně využíval. (Terva)
  • Film je natočen na motiv knihy "Vampire$" od Johna Steakleyho. (Mr.Bulanek)

Reklama

Reklama