Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mima Kirigoe je členkou oblíbené hudební skupiny CHAM!. Dobře rozjetou kariéru se rozhodne opustit a stát se herečkou, ale některým jejím fanouškům se tato životní změna nelíbí. Faxem jí přijde zpráva, která ji nazývá zrádcem. Na internetu Mima objeví stránku, kde je do detailu popisován její každodenní život. Má stále větší pocit, že ji někdo sleduje. Mladá herečka se chce dostat na vrchol co nejdříve, proto si zahraje znásilněnou dívku a nafotí lechtivé snímky... (Fabienne)

(více)

Recenze (131)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nervydrásajúci psychothriller, ktorého hlavným problémom je dnes už prevarený námet a až príliš obstarožne pôsobiace ako vizuálne spracovanie, tak niektoré scenáristické postupy. Stále však celkom dobrá jednohubka na napínavý večer. Do karát hraje aj klasicky kratšia stopáž, ktorá prebíja hluché miesta a len veľmi šetrne dávkovanú invenciu a tvorivý aspekt. Na Kona príliš nevýrazné a prosté, ale neurazí. Čakal som však trochu viac, než len sugestívne prenesenie euramerického modelového mindfucku do japonských animovaných reálií a popkultúrneho fetišu, ktorým oplývajú. Určite však tomu ešte dám šancu. 60% ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

námet je jednoduchý a zrozumiteľný a najlepšie, čo toto anime ponúka, je budovanie atmosféry, postupný prechod z reality do zmäteného sveta medzi snom, filmom, skutočnosťou a schizofréniou, čo na rozumnej minutáži celkom efektne dosiahne svoj zámer. keby som bol viac zasvätený do sveta anime a bol jej (väčším) znalcom a fanúšikom, určite by som pridal hviezdičku. ()

Reklama

Cracker 

všechny recenze uživatele

Filmy natočené podľa určitého psychologického konceptu sú pre mňa osobne veľmi zaujímavé. Ak k nim však pridáme ázijskú mentalitu (tajomná,nepredvídateľná), spravíme z nich anime a réžiu prenecháme Satoshi Kon-ovi, tak len takto ľahko vznikne perfektný kultový film. Kon sa vo svojich filmoch snaží podať všetko reálne a to najviac ako sa len dá, nedáva si servítku pred ústa a vždy príde s nejakým odvážnym motívom. Práve preto aj toto anime pôsobí, možno viac reálne ako hraný film, desivé. Perfect Blue je skvelý, zaujímavý, chytrý, dramatický, dômyselný, napínavý, mysteriózny, skrátka úplny, príbeh popového idolu - Mimi-rin odhodlanej, stoj, čo stoj, sa stať herečkou - Mimou. Na svojej ceste sa stretne s náročnými prekážkami, ktoré ju donútia prekročiť jej vlastné racionálne aj morálne hranice. Príbeh so skvelou peripetiou, ktorú si divák uvedomí, až keď mu to dovolí sám režisér, si ma získal od prvej chvíle. Animácie sú typické pre Kon-ov štýl, takže s nimi som problém nemal, tak ako niektorí. Skvele som sa bavil a môžem len odporučiť 6/5* ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Vidět Perfect Blue v roce svého uvedení, tak bych zřejmě hodnotil jinak. Z dnešního pohledu se příběhem a haluškoidním zašmodrcháním nejedná o nic zvláštního z čeho by musela padnout čelist. Na druhou stranu Japonské anime mi povětšinou svým pojetím nesedí, ale zde se jedná o čestnou koukatelnou výjimku. Mindfuck z hereckého prostředí s mysteriózním nádechem docela funguje svým napětím, ale z finálního hlediska to na víc shlédnutí nevidím. ()

LINKIN 

všechny recenze uživatele

Když má film geniální scénář, je to orgasmus pro moje mozkové buňky. Když navíc obsahuje explicitní násilí a hordy krve, potěší mě to u srdíčka. A když ještě ke všemu může nabídnout opravdu velké množství nahoty hraničící až s hentai, dělá mi to dobře ještě níž. Perfect Blue se může pochlubit všemi těmito aspekty zaobalenými ve skvěle gradujícím storyboardu. Ke konci mi to přišlo, jak kdyby si Fincher (napětí), Nolan (sen ve snu, scénář), Lynch (atmosféra, scénář) a Tarantino (feministické exploitation) sedli večer nad lahev dobrého kvalitního vína a stvořili tenhle 80ti minutový skvost. A ta hudba! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Madonna zakomponovala části filmu do doprovodného videa písně "What it Fells Like for a Girl" během jejího turné Drowned World. (DailyDreamer)

Reklama

Reklama