Reklama

Reklama

Dva a půl chlapa

(seriál)
Ukázka z filmu 4
USA, (2003–2015), 91 h 41 min (Minutáž: 19–42 min)

Hrají:

Charlie Sheen, Jon Cryer, Angus T. Jones, Holland Taylor, Marin Hinkle, Conchata Ferrell, Ryan Stiles, Jennifer Taylor, Ashton Kutcher, Jane Lynch (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(261)

Obsahy(1)

Charlie je bohatý starý mládenec s domem na pláži, který s lehkostí dostane každou ženu. Jeho spokojený život v Malibu je ale narušen, když se k němu nastěhuje jeho bratr Alan, který se právě rozvádí. Alan navíc není sám - má osmiletého syna Jakea. A ten dá Charliemu teprve zabrat... (TV Nova)

Videa (97)

Ukázka z filmu 4

Recenze (1 195)

dex2man 

všechny recenze uživatele

Chlapi jsou velmi pohodový sitcom, který u mně plní ve všední dny funkci "pozdního večerníčku". Dokáže totiž pobavit a pozitivně naladit. Sám jsem mile překvapen jak mě to baví, protože popravdě spousta humorných momentů jako narážky na "milovanou maminku" a verandové návštěvy Charlieho "přítelkyně Rose" se pořád opakují. Ale Charlie to vždy okoření dokonalou hláškou či grimasou, že se smích dostaví i když nechcete. Většina situací je postavena na povahovém kontrastu a rozdílech mezi bratry. Alan je upjatý, úzkoprsí, ale spolehlivý nervák, kterého vykopla manželka a jiná o něj nezavadí. Oproti Charliemu, který má namrd..o víc, než on načůráno naprostý opak. Charlie Harper je prostě pohodář co rád chlastá, dobyvatel dámských kalhotek, který nestojí o závazky, hraje na piáno přiblblé reklamní znělky a se starostmi si hlavu neláme. Pohodář, který hláškuje tak často, jak mění košile . Tedy neustále. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Tomuto seriálu jsem chtěl přijít na chuť, ale bohužel, nestalo se tak. Donutila mě k tomu sestřenice, která říkala, že je to fakt sranda. Já pořád nechápu, co vám na tom přijde tak moc vtipného, že to má zde tak vysoké hodnocení. K hereckým výkonům se raději vyjadřovat ani nebudu. Charlie se mi vlastně líbil, jen když vozil odpadky:-) Buďte rádi, že tento seriál nehodnotím. ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznejme si to, většinu takových lidí (rolí) ze seriálu ve skutečném životě bychom potkat nechtěli, ale Charlie Sheen i přes svou nebezpečnou náturu ve skutečném životě dokáže spolehlivě pobavit. Též malý vychytralý vyčůraný Jake alias "půlchlap", který opravdu měl dostat v seriálu více prostoru ve prospěch rozmítání bratrského vztahu mezi Charliem a Alanem, kolize byly často neskutečně vtipné a to i jiné mnohé přepadající hlášky, z nichž mnohé jsou na skutečné záchvaty smíchu. Jen ta Candy mě někdy docela štvala, tady tvůrci zašli trochu daleko nebo aspoň proboha méně epizod s ní. A z vychytralého Jakea se postupně stává neuvěřitelný debil a časem to přestává být vtipné. Po nechvalně proslulém vyhazovu Charlieho Sheena a nahrazení Ashtonem Kutcherem se postupně vytrácí cit pro realističnost i vtip, i když to ještě asi sezónu a půl funguje. Jde to podle námětu "dva chlapi, kteří žijí spolu a lezou si na nervy, ale nedokáží bez sebe žít." o_0 Ale ještě to docela baví. Dostalo mě, že z Alana se stal "ten zlý" (trochu s nadsázkou). Předposlední série, kde odpadá i Jake, už je úplně jiný seriál, není to Dva a půl chlapa, ale "Dva pals žijící spolu a jedna homosexuální neteř". ...která je volně kopií otce, ale Sheena holt nahradit nemůže. A vlastně ještě ten kluk, ale to je jedno... Celá habaďůra s Jeffem Strongmanem je však jeden velký trapas. Poslední dvojdíl používal mnoho trefných a vtipných dvojsmyslů (scény s Arniem vedou), útok na Sheena po právu, ovšem děj je neuzavřený a úplné finále je jen výsměch divákům. Vím, že "winning" Chucka Lorra na konci přeložili špatně, ale i tak. Končím. P.S. Po době mě dost udivuje, že zdejší průměrné hodnocení vlastně neklesá, ale naopak stoupá(!). Většina postav jsou vlastně morální dno snad kromě Charlieho dvou stálých holek (ani ten Walden není svatoušek, spíš naopak) a dalo se to brát s nadsázkou, bavit se nad tím. Nebudu ovlivňovat hodnocení, ale dnes už mě to nebaví. I když za pár dlouhých let možná zase bude... ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Mužský humor evidentně znamená debilní. Tolik sérií o dvou bratrech a synovi jednoho z nich, ufff. Trest boží. Jen tedy netuším, kde tam kdo vidí jednoho a půl chlapa z názvu. Chlap tam je jeden, nejdřív Charlie a pak Ashton, dál tam je jeden tupý ohyzda a škaredé otravné tlusté dítě, které se mění ve zrovna takového puberťáka. Chlap a jeden a půl nesnesitelného idiota. Muže zas míjí Sex ve městě. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Charlie Sheen tu nemusí nic hrát. Hraje v podstatě sám sebe, slavnou hvězdu. Občas se objeví nějaký hodně dobrý vtip. Jeho bratr Alan ale moc důvtipu nepobral. Škoda, že ho vyhodili. "Chodím na kurzy vaření, jako každé úterý. Ty tu v úterý nejsi?" :D A ještě je tu Alanův syn Jake, ktrerý během seriálu docela vyrostl. Charlieho nahradil Ashton Kutcher. ()

Galerie (1 671)

Zajímavosti (913)

  • April Bowlby (Kandi) se objevila desetkrát ve 3. sérii jako hostující hvězda. Nicméně, když jí ve 4. sérii přiřadili status pravidelné účinkující, tak se objevila už jen pětkrát. (HappySmile)
  • Walden Schmidt (Ashton Kutcher) šetří planetu svým hybridním autem Fisker Karma. Cena nového vozu se pohybovala kolem 100 tisíc eur. (TheDon)
  • Charlie Sheen (Charlie) po svém vyhazovu žaloval tvůrce seriálu o 100 milionů amerických dolarů. Po pár měsících se nakonec obě strany dohodly a Sheen dostal 25 milionů. (S.W.A.T)

Související novinky

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

Sprostý méďa Ted se dočká seriálu

11.06.2021

Užili jste si sprosťáka Teda v jeho prozatím dvou celovečerních filmech? Pak vám jistě udělá radost, že se populární postava dočká také televizního zpracování. Streamovací služba stanice NBC Peacock… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Supergirl obsadila Lexe Luthora

Supergirl obsadila Lexe Luthora

17.11.2018

Supermanův nejslavnější záporák míří do seriálové Supergirl od CW. Ikonického Lexe Luthora v seriálu ztvární Jon Cryer, jehož bude asi většina diváků znát jako Alana ze seriálu Dva a půl chlapa.… (více)

Reklama

Reklama