Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(75)

Obsahy(1)

Americký rodinný dobrodružný seriál inšpirovaný dielom spisovateľa Edgara Rice Burroughsa s ľahko komediálnym nádychom opisuje ďalšie dobrodružstvá divokého Tarzana, ktorý sa stratil v africkej džungli ako dieťa, keď jeho rodičia spolu s celou výpravou prišli o život. Vychovávali ho zvieratá a predovšetkým opice, z ktorých najvernejšou mu je roztopašná Cheetah. Tarzan (WOLF LARSON) nemá žiadne spoločenské vzdelanie a hovorí lámanou angličtinou. Je však statočným ochrancom prírody, zvierat, životného prostredia a čestných ľudí, ktorých nečakane stretáva v džungli. Jeho život nečakane ovplyvní priateľstvo s členmi vedeckej expedície. Najviac si obľúbi Jane Porterovú (LYDIE DERNIEROVÁ), francúzsku vedkyňu, ktorá pracuje na záchrane ohrozených druhov zvierat. Jej spolupracovníkom a Tarzanovým verným kamarátom sa stane Roger Taft Jr. (SEAN ROBERGE), syn bohatého podnikateľa z New Yorku, ktorý v africkej džungli vybudoval výskumnú stanicu. Simon Govier (MALICK BOWENS) je zase priateľský domorodý Afričan, ktorý vyštudoval v Anglicku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

tron 

všechny recenze uživatele

Vskutku nenáročná kanadsko-mexicko-francúzska (ehm) koprodukcia. Zaujímavý nápad umiestniť Burroughsovu legendu do súčasnosti nemá v praxi žiadne uplatnenie, akurát čo sa občas mihne lietadlo alebo džíp. Zlepšilo by sa to, keby sa dej odohrával v starej, zahmlenej džungli s tajomnými indiánskymi kmeňmi a podrazáckymi cudzincami, páchnucimi lacným chľastom, lenže z tohto seriálu razí nízkorozpočtovosť v každej druhej scéne. Našťastie každý diel trval len "sitkomových" 30 minút. Vtedy, keď Tarzan štartoval na našich obrazovkách, sme ho však negatívne nevnímali. Naopak, bol to megahit, ktorý sme zbožňovali, od zaručene (ne?)komickej opičky Čity a namakaného Wolfa Larsona cez valeriagolinovskú Francúzku Lydie Denier až po sympaťáckeho černocha Malicka Bowensa. Niečo na spôsob obdobne VEĽMI nenáročného Pod africkým nebom (alebo Strateného sveta s Willom Snoweom). ()

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Wolf Larson chtít banán jinak nehrát, a pak na nova se žádná divák nedívat, a zbytek divák být smutný, a mexiko produkce být smutná, a tarzan být smutný a jane být škaredá. ()

Renton odpad!

všechny recenze uživatele

Šílená kravina, která mě ani jako malého nijak nebrala! Tupý svalovec a krasavice v pralese plném "zábavných" zvířat, zvířátek a chytrého šimpanze.. 10%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Jak to může bejt v černejch?? Už jen Wolf Larson jako árijský überchlap bere minimálně dvě hvězdy (za každou svou mužnou pracku jednu :-* ) ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Larson & společnost tupých kreténů, kteří nechtěně vtipně pobíhají po takzvané džungli, aby denně otravovali se svým směšným dobrodružstvím. V mém předpubertálním věku jsem to sledoval kvůli té opici (a) Jane. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Když jsem zhlédla intro na YouTube, bylo to jako návrat do dětství, kdy jsem ještě neviděla, že Tarzan vypadá jako pornoherec, každá záporná postava je přeprsklá karikatura, zvířata jsou jak vypuštěná z dětské zoo a ta opice je k smrti odporná (nesnáším opice všeho druhu, nenávidím rádoby chytré a roztomilé opice a zatmívá se mi před očima z opic v oblečcích - aspoň že ten neměla). Guilty pleasure mého dětství, spolu s Knight Riderem a Ztraceným světem. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ak americký spisovateľ Edgar Rice Burroughs tuší ako v roku 1991 skurvili jeho Tarzana, tak sa musí obracať v hrobe. Sedemdesiat päť dielny televízny seriál, ktorý sa podaril natočiť francúzsko - kanadsko - mexickej koprodukcii je niečo hrozné. Póza v akej predstavili túto klasickú, legendárnu literárnu postavu je tak hlúpa, že až je to smiešne. Nemecký herec Wolf Larson v titulnej úlohe je neskutočne trapný. No nie len on, ale i všetko ostané je úbohé a stupidné. * ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Já vím, že by to byl dneska čistý odpad, ale náhodou jsem narazil na youtube na tu znělku, vzpomněl jsem si, jak jsem ten seriál miloval a že jsem ho tu zapomněl zhodnotit. Byla to ta doba začátků Novy, kdy jsme na ní skoro každý koukali úplně na všechno a Tarzan...toho jsem prostě nesměl prošvihnout. Ta znělka mi prozradila, že je to blbost, ale zároveň mi připomněla všechny ty téměř zapomenuté scény, to čekání, kdy se zase Tarzan zhoupne na liáně (něco jako v Knight Riderovi čekání na Kita). A možná zde a v seriálu Volání divočiny, by se daly dohledat prvopočátky mého poněkud podivného vztahu ke zvířatům...a ne, zatím s nimi ještě nesouložím. ()

Ony odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost, která se snaží být hodně akční. Ale nakonec stejně vždycky přiletí Tarzan na liáně a všechny zachrání. Případně pomůže nějaká ta šikovná opička. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Možná, že je to odpad, ale já jsem to sledoval velmi rád. Nejlepší díly byly ty, kdy se v džungli objevovali staří známí záporáci - Manuel, Bruno a další. Proti nim se stavil tradičně Tarzan, Roger, Jane, Simon, později Jack a také Cheetah, Tantor a Juma! Nebylo to špatné - dobro vždy vítězí nad zlem - a tak by to mělo být... Možná, že bych ještě na nějaké VHSce našel na jejím konci kousek nějaké epizody ;) ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to dost sledoval. Už tenkrát jsem z toho měl divný pocit. Jelikož jsem měl vždy rád povídky o Tarzanovi, četl ho atd., vydržel jsem u toho poměrně dlouho. Leč byla to slabota. Oproti románovému Tarzanovi, byl tento hezoun poněkud civilní a bezzubej. Jen si tak žil ve své chýši někde na stromě, občas přišel zachránit Jane. Po pár dílech stále dokola mě to už pěkně štvalo. Prostě na nic. Nejvtipnější byly vypilované rozhovory mezi Rogerem (vedle Tarzana byl za troubu), Tarzanem a Jane. Většinou založený na tom, že Rogerovi se porouchal auťák a musel do města pro šroubovák, aby ho Tarzan mohl zachránit z rukou zlé bandy pytláků. Taky mě štvala věčná přítomnost šimpanze Chita, kterej by se hodil spíš do závěru Televizních novin než ke gorilýmu mládenci. Vidět to dneska……Velebnosti, jdu blejt. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

To tenkrát běželo někde v televizi, a byl jsem ještě v pubertálním věku, tak jsem to tak nevnímal, ale už tenkrát mě to nijak zvlášt nebavilo. S odstupem času to byl seriál pro ostudu, hrozná amatérská režie, velmi banální příběhy a Wolf Larson měl super vlasy. Ale nenašel jsem na tomhle seriálu nic, co by mě upoutalo. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

No, čo povedať... Ja ako skalopevný Tarzanov fanda som to zniesol... aj keď tomu chýba atmosféra a dobrodružstvo... ()

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud se nepletu tak to byl první seriál, který Nova vysílala. Takže je vidět, že svojí kvalitu si nastolila už od začátku. ()

Reklama

Reklama