Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Neměl zrovna šťastné dětství, a tak rád unikal do světa filmu. Sylvester Stallone v tomhle dokumentu vypráví, jak se vypracoval z outsidera v hollywoodskou legendu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Hope and imagination a dokazování si (otci), že na to mám. Užil jsem si to. Jako motivační a inspirativní film. Pokud to nebude nutné, nemusí vznikat hraná biografie, řečeno bylo v tomto ohledu prakticky všechno o Slyovi, o jeho filmografii už tolik ne, v tom dokument rozhodně vyčerpávající není, protože řadu filmů proletí jen fotkou nebo záběrem. Celkově se nese film v intimnější rovině, než by člověk čekal. Sly je nicméně inteligentní chlap a tím, jak přemýšlí o svých scénářích a o životě, zaujme. Když si u toho člověk čte noviny, ani nenudí, naopak. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Vidím, že někomu stačí ke štěstí jenom to, že je tam Sly a už tomu pálí plnej počet. Já jsem se bohužel nic novýho zásadního nedozvěděl krom toho, že měl chudák těžký dětství, ale to určitě nebyl sám a sorry nedojímá mě to. O spoustě zásadních filmech tu není ani zmínka. Zkrátka takhle si komplexní dokument nepředstavuji.50% ()

Reklama

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Slye mám rád, vždycky jsem měl. Když přišel dokument o něm tak jsem si liboval už jen podle komentářů. Co mě ale mrzí, že vynechyli podstatné témata. Třeba i to že v NY tak klesnul na dno, že natočil porno. Určitě se za to stydí a určitě to vynechal schválně, ale právě to je odraz toho jak si vedl dál. Dalším žhavým tématem jeho života bylo právě úmrtí svého syna. Ano dost jasně to tam naznačili, ale on o tom vůbec nemluvil. Chodil jak kolem horké kaše a přitom každý ví, že ho to neskutečně poznamenalo a to platí i pro jeho druhého syna. Myslím si, že by z toho bylo mnohem víc, kdyby víc mluvil o svém životě než jen o filmech. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Neflixácký dokument o Arniem byl zábavnější a nabídl pestřejší životní příběh (kulturistika, filmařina, politika). I Sly se sice dokáže emocionálně obnažit (vztah s otcem) i mít nad sebou nadhled a dokument vyloženě nenudí, ale není to taková divácká jízda jako u Arnieho (i když Slyovu kariéru tu komentuje mj. Tarantino). Hodně pozornosti se věnuje jeho prosazení se v sedmdesátkách a oběma jeho ikonickým rolím Rockyho a Ramba, ale mnohé jeho další populární filmy 80. (Cobra) a 90. let (Cliffhanger, Demolition Man) jsou trestuhodně opomenuté, stejně jako jeho první dvě manželství. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

No nejsem spokojený. Nebyla by nutně výtka, že to není standardní bio, informačně až tak vyčerpávající. Ale zatímco mini-série Arnold (sorry, nevyhnu se srovnání) byla plná vtipných historek a chytalo to za srdce, tady to je rušivě artová, temná až depkoidní zpověď plná lítosti a starostí, co po stránce dojmu jaksi vyšumí. Proč chybí můj oblíbený Rambo IV (nejlepší akční masakr všech dob) a kde je sakra Demolition Man... Osobně čekám na jiný Sly dokument. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Píseň, která zní během závěrečných titulků, je „Come On Up to the House“ nazpívaná americkým písničkářem Tomem Waitsem. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno