Reklama

Reklama

Polibek draka

  • USA Kiss of the Dragon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní pekingský policista Liu Juan (Jet Li) je vyslán do Paříže splnit úkol tak tajný, že ani on sám doopravdy neví, co se pod jeho slupkou skrývá. Jisté je jen jedno: bude to pekelně nebezpečné. Jak totiž vzápětí vyjde najevo, Juanovým nepřítelem je zkorumpovaný a mocný inspektor Richard (Tchéky Karyo), který při likvidací nepohodlných svědků neváhá ani vteřinu. Nejdůležitější figurou v jeho nebezpečné hře se právě stala americká prostitutka Jessica (Bridget Fonda), která ví příliš mnoho. Juan se rozhodne ochránit ji i její malou dceru a pouští se do nelítostného boje, ve kterém proti obrovské přesile nebude váhat nasadit všechny své znalosti smrtících bojových umění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jet Li se umí neskutečně ohánět i bez tun digitálních efektů a různých pomocných berliček a zrychlovaček, kterých jsme viděli v jeho filmech až dost. Polibek draka má naštěstí evropský nádech a je to zatraceně znát. Od stylu akce, po výběr lokací (Paříž). Je tu všechno co by měl správný akčňák mít. Luxusního záporáka, sympatickou krásku, klaďase jak se patří a hlavně strhující akci, které je skutečně hodně a natočená je výtečně. Živě, dravě a bez kompromisů. V rámci jednohubek a jednoduchých akčních filmů fantastická zábava. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mě se Polibek draka opravdu líbil. Myslím, že je to jedna z nejlepších akcí Jeta Li vůbec. Výborné, nápadité a patřičně drsné bitky dělají z tohoto snímku více, než průměrný akčňák. Příběh je sice jednoduší, ale to vůbec nevadí, důležitá je action :) A navíc Jet Li je můj oblíbený herec... Let´s get ready for rumble!!!! ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Prozatím jasně nejlepší americká Liovka. Li konečně dostal možnost, aby se trochu předvedl (pokud možno bez vylepšených záběrů) a své šance náležitě využil. Tchéky Karyo je mu protihráčem více než důstojným a jedinou výtku bych měl k obsazení Bridget Fonda, místo které bych osobně raději viděl Miru Sorvino. Vytípnout si pak rozhodně zaslouží soundtrack Craiga Armstronga - bez pořádného zvuku nemá vůbec smysl Polibek draka sledovat.... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre odsýpajúci akčňák s Jet Lim a super záporákmi. Premakanejší príbeh tu síce nie je, ani žiadna nadstavba, pre akčnú jazdu to ale až tak nevadí. Li je síce aj malý a smiešny (v tomto filme možno ešte viac ako obyčajne), bez kúska charizmy, ale súboje v jeho podaní sú takmer vždy bravúrne. Otravnú bloncku treba prekusnúť a s tými aku-ihlami je to zbytočne prehnané, hl. hrdina vie zaujať svojou akciou, nepotrebuje navyšovať takýmito schopnosťami. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Doktor Tryskáč 51 přilétá do Francie, aby ukázal Pařížanům praktiky tradiční čínské medicíny. Akupunktura, vymykání kloubů, přikládání žehliček na tvář, blokace krční páteře v úhlu 90° a některým vyvoleným dokonce bleskově pomůže k plaketě pro dárce krve! Choreografie soubojů bohužel žádná sláva, sklenáři se mohou objednávat s předstihem a Besson nezapomněl zakomponovat trdlo v nesnázích, které musí být ochraňováno bez ohledu na zájem diváka. Naštěstí je tu Tchéky Karyo. Ten v roli horkokrevného hajzla s odznakem pochopil, že nad bezstarostně zhovadilým scénářem nezvítězíte bojem proti němu, ale jedině tak, že se přidáte na jeho stranu. Když jsme u těch herců, Jet Li zaslouží absolutorium, že to celé odehrál s akupunkturní jehlou zapíchnutou v bodě, který paralyzuje mimické svalstvo.. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Richardova želva ve skutečnosti patří jednomu z členů štábu. (D3VIL)
  • Režisér Chris Nahon musel bojové scény mezi Jetem Li a Cyrilem Raffaellim zpomalit, protože jejich pohyby byly pro kameru příliš rychlé. (D3VIL)
  • V celém filmu je použito pouze sedm pomocných lan. (D3VIL)

Reklama

Reklama