Reklama

Reklama

Vedlejší produkt

(seriál)
  • Slovensko Vedľajší produkt
Trailer

Epizody(3)

Obsahy(1)

Může být s pomocí nelegálních metod odhalený vrah stíhán? A jsme si před spravedlností skutečně všichni rovni? Hlavní postavou je detektiv Josef (Tomáš Maštalír) z ostravského oddělení vražd, který je za použití nelegálních metod při dopadení brutálního vraha potrestán každoroční rutinní prověrkou nevyřešených vražd. Díky tomu objeví případ osmnáctileté Evy. Tu před dvaceti lety někdo uškrtil v jejím bytě. Do promlčení vraždy zbývá šestnáct dnů a Josef se je rozhodne využít. Jeho touha najít vraha mu nebrání použít metody, které jsou opět na hraně zákona. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Peter Bebjak snad nikdy nemá dost. Když netočí filmy, tak točí seriály. Když netočí seriály, tak točí mini série. Pořád, neustále, všude ho je plno a pokaždé, když ho někde vidím, pokaždé mě námět zajímá. Vedlejší produkt se mu třeba povedl na jedničku. V hlavní roli tu jsou excelentně civilní Tomáš Maštalír a Martin Hofmann, jejichž postavy jsou detektivové, kteří si navíc hrají ještě na hrdiny. Takže je tu i docela obstojná akce a námět, který je vysloveně dobrý. Poměrně nekompromisní, ale dobrý. Ty tři díly jsme doma slupli jak malinu. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Otevřený konec je celkem běžný vyprávěcí postup, je otázka, co z něj je a co není oslím můstkem do hypotetickou další řadu. To stejné se týká také jednání hlavní postavy, jakým způsobem rozpohybovala ty vedlejší, aby seriál nakonec dopadl tak, jak jsme ho viděli. A také to, že druhý z případů byl dost upozaděn. Stále se nemůžu rozhodnout, jestli je to deviza, nebo nedostatek Vedlejšího produktu, každopádně vše drží pohromadě jistá režie Petra Bebjaka a korunuje famózní hudba Juraje Dobrakova, já toho chlapa miluju čím dál víc! 70%. ()

Reklama

Rebeca 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že velice přitažlivá osobnost herce, (jeho způsob hraní, mužný charismatický zjev i hlas) Tomáše Maštalíra funguje i tady. Je výborný a musím napsat, že jsem neviděla, aby  "někde" hrál špatně; či už to byl vynikající slovenský snímek Jozef Mak , nebo podhodnocený film Čára , velice lidský seriál Chlap , všechny série kriminálky Za sklem, anebo (jako vypravěč) v dokumentárním seriálu Najväčšie kriminálne prípady Slovenska. Samozřejmě, jsou tady i další mí oblíbenci: Bebjak, Žiaran, Dobrakov. Nicméně, ač je to inspirováno reálnymi příběhy a konzultováno s profesionálem-vyšetřovatelem (který se podílel na scénáři), vnímala jsem tam některé nelogické vsuvky plus testy a odposlechy "na tajňačku", no... nevím, ale pokud se to zakládá na skutečnosti, stejně jsou v konečném důsledku v rámci trestního řízení nepoužitelné. Tak ano, budu laskavá  :) - 4*. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ČT na nás každoročně sype jednu kriminálku za druhou, a už se to v tom člověk začíná trochu ztrácet. Tohle je Místí zločinu s Beretovou, nebo jsme u kolegů v Odznaku Vysočina s Hofmannem? Možná by bylo fajn začít spíše myslet na kvalitu, než na kvantitu. Tady to stejně nakonec táhne hlavně Maštalír, ačkoliv plakát se tváří trochu jinak. Líp by to jako celek vyniklo asi ve filmu, tady jsou ty tři části jak stylem, tak i kvalitou dost odlišné, a víc jak průměr z toho prostě neni. Plus závěr bohužel nedává moc smysl. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

No doprdele práce. Smekám. Konečně zase povedený kousek na ČT. Maštalír je jeden z TOP herců ze Slovenska. Jemu tyhle role drsných poldů jsou šité na míru. Tam kde si nebere servítky, jedná z první dobré a jde přes čáru mu prostě sedí i s přibývajícím věkem. Trošku slabší je výkon Hofmanna kde na mně občas působí jako pupkatý polda. Ale zase to zvrátí při výslechu baníkovce kde mu solidně rupnou nervy a ukáže, že zdání klame. Jen škoda konce, ten mohl být ještě o 10 min. delší a mohlo se to líp dořešit. jak pomsta vdovce tak zametení se státním zástupcem tak zasranou šéfovou. Jinak ale paráda.-))) ()

Galerie (92)

Zajímavosti (10)

  • Seriál je inspirovaný skutečným případem. „Přál bych si, abychom dokázali u diváků vytvořit představu, že se dívají na realitu, která se odehrává přímo před jejich očima. Aby se při sledování strachovali o postavy, i když občas nerozumí tomu, co dělají, a ne vždy s nimi souzní, ale v konečném důsledku jim rozumí a chápou je,“ uvedl režisér Peter Bebjak. (SONY_)
  • Natáčelo se v Praze a Ostravě. (SONY_)
  • „Vedlejší produkt není klasickou kriminálkou, i když se v něm paralelně řeší rovnou dva případy, ale je spíše psychologickým dramatem, ve kterém jsou hlavní postavy vystaveny zkouškám, jež do děje vnášejí větší napětí než samotná detektivka,“ řekla kreativní producentka Kateřina Ondřejková. (SONY_)

Reklama

Reklama