Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 1

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (66)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

...Jen čekám, kdy ti začnou říkat Marie... Musím přiznat, že jsem si od toho moc nesliboval. Původně jsem chtěl i film vynechat protože filmy s křesťanskou tématikou to většinou není nic pro mě. Ale nakonec jsem rád, že jsem dal Immaculate šanci. Neřekl bych, že jde o úplně tuctovej horor z tohoto prostředí a i přesto ukazuje všechny nešvary týkající se náboženství. Jak jeden pochybnej zázrak dokáže zmanipulovat stádo tupých a slepých ovcí. To prostě normálnímu člověku hlava nebere. Mezi vírou a fanatismem je někdy velice tenká hranice. Lepší 3hvězdy. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Kláštor, je(B)tišky, mystický nádych a miestami (najmä vďaka hudobnému doprovodu) fakt vydarená, hutná atmosféra, dokázali spraviť zo snímku priemernej úrovne, pomerne solídnu “zábavu” v rámci žánru, pričom v prípade vtiahnutia do deja, divák nebude mať problém doceniť či odignorovať to, čo by inde netoleroval. Ja sa priznám, čakal som to teda ďaleko horšie, no toto si hodnotenie “troch” určite zaslúži, i keď jedným dychom musím dodať, že by snímku pomohli ešte výraznejšie hororové scény, a to nie len počas diania, no najmä v samom závere, ktoré mohlo byť väčším “finále”. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mladá Američanka přijíždí do Itálie složit řádový slib, ale celkem brzy se ukáže, že v klášteře je něco špatně. Za mě takové obyčejné jeptiškovské blbnutí. Atmosféra díky hudebnímu podkresu sem tam zafunguje, ale napětí aby tu člověk pohledal. Potěší pár gore momentů, ale klidně jich mohlo být víc. prostor by se určitě našel. herecky jakž takž, ačkoliv místo Sydney Sweeney bych si dokázal představit řadu jiných hereček. Pokud ale film něčím vybočuje, tak je to relativně neotřelá zápletka. Ne že bych něco podobného ještě neviděl, ale tady to působilo neotřele. Samotný závěr mě nakrknul. Sice jsem tu četl chválu na prostor pro fantazii, ale pro mě jsou podobně nevyřčené konce autorskou neschopností. Celkově snadno zapomenutelný průměr. 50% ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Neposkvrněná mohla být fakt dobrým hororem s neotřele pojatými kulisami kláštera a hraním si se strachem z reálna. Jenže i přes opravdu dobrý výkon Sydney Sweeney je to takové podivné. Některé motivy nejsou vysvětleny a celý příběh se po vysvětlení dost vyklá. Na druhou stranu si to po celou dobu drží docela fajn atmosféru a i když vyloženě film neděsí, umí mrazit explicitními scénami i tajemnem. Škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které začnou pěkně zostra, ale brzy vystřílí svou nejlepší munici a pak už jen postupně slábnou a skomírají k nijakému závěru. A Immaculate je jejich pravý opak. Zprvu nepříliš záživný a tuctový soft horrůrek z ženského kláštera, s nepříliš důvěryhodnými řádovými sestrami a nepříliš přesvědčivou holčinou v hlavní roli, se postupně rozjede v parádní brakový krvák s parádně brakovou zápletkou, který graduje až k parádně brakovému rozuzlení. No, tedy ke konci v katakombách se napětí i tempo bohužel trochu vytratí, ale poslední scéna vše napraví, haleluja. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)
  • Mohan uviedol, že mnohé z filmových scén boli inšpirované jeho katolíckou výchovou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama