Reklama

Reklama

Neposkvrněná

  • USA Immaculate (více)
Trailer 6

Zbožná Cecílie (Sydney Sweeney) odjíždí na malebný italský venkov, kde jí byla nabídnuta nová pracovní pozice ve zdejším proslulém klášteře. I přesto, že se jí dostává vřelého přivítání začíná tušit, že její nový domov skrývá temná a děsivá tajemství. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 6

Recenze (75)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Temnota sa ukrýva v kláštoroch alebo klasický trik - dám tam náboženskú hudbu a pochmúrnosť a už mám atmosféru. Aj lákadlo pred divákov. Vypukliny v očných jamkách Sweeney, ktorá už fakt vypadáva z chladničky, tentokrát neboli tým najstrašidelnejším a dočkáme sa zaujímavých chirurgických zákrokov vykonávaných prirodzenými nástrojmi, ale aj šutrami, čo má zakryť fakt, že dejovo to je v podstate nedoriešené, na mnohé otázky odpovede neprídu a celkovo treba len vypnúť mozog. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oproti Omenovi je to dle očekávání o 2 třídy horší, ale má to mé sympatie za Erko, byť to PG-13 šel bych snad i na 2. Sydney Sweeney je snad poprvé hm vzhledově obyčejná ? Jak neukazuje své výstavní kozy v mini šatech a nemá make up, tak není žádná sexuální bohyně, ale obyčejná dívka, Vizuálně je to docela průměrné, příběhově obyčejné, byť oceňuji, že nejde o duchařinu, ale jde to trochu odlišným směrem. Lekačky na mě nefungovaly,ale potěší trochu gore ( odříznutí jazyku, seškráblý obličej po pádu na beton či gejzír krve stříkající z krku- to bylo hodně fajn). Suma sumárum koukatelný průměr, ale snadno zapomenutelný. 5/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Immaculate means no ejaculate! Máš recht, Cecilko. Sejmi je všechny, on si je San Pietro nahoře přebere.. Technicky obstojné oprášení nunsploitationu, které na mě už samotným prostředím umí působit nekomfortně. Když se ale ukáže, že v klášteře používají sonogel nejen na svíce, ale i k tomu, k čemu je primárně určen, s výjimkou slepičí finty už nejsou cesty žánrového Páně nevyzpytatelné. Pokud pomineme bradavky prosvítající pod noční košilí, neukázala Sydney Sweeney nic a pro mě je zatím takovým Troyem McClurem, který sice natočil spoustu filmů a seriálů, ale já skoro žádný neviděl. Dlouhý detail zakrváceného obličeje při porodním řevu docela cringe. Aspoň že to pak šutrem schytal ten vlezlý pojišťovák, co se za čerstva pokoušel vnutit komerční připojištění.. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Kvalitou přesně takové, jaké jsem očekával, ale nápadem se to mému očekávání rozhodně vymyká, jelikož jsem myslel, že jde o duchařinu z kláštera, kterých máme mraky a která ničím neoslní, ale ono jde nakonec o něco úplně jiného, za což jsem vlastně dost rád. Musím pochválit nápad, který ač není nic objevného, tak je určitě lepší volba než strašidelné bububu, a dále naprosto úžasnou Sydney Sweeney, která je za mě dost možná jedna z nejlepších hereček mladé generace a která nejenže hraje jako bohyně, ale i se na ni dobře kouká – o to víc, když chodí celý film v průhledných šatech po klášteře. Dále pak bych rád vyzvednul pár povedených lekaček, ale tím má pozitiva asi končí a je na čase film i trochu zkritizovat. Jednak nakolik se pár scén povedlo, tak se dvojnásobek nepovedl, a to od pár tuctových jump-scares, které divák předvídá na míle daleko, tak přes odfláklý a předvídatelný scénář až po hloupý konec a mnoho dalších nesmyslů, které se sice tak nějak od filmu očekávaly, no ale i tak zamrzí. Ve výsledku jde zkrátka jen o další generickou tuctovou ptákovinu, kterých tady za poslední dobu vzniká až nepříjemně dost a vlastně mě už trochu přestává bavit to nekonečné čekání na další trefu do černého v rámci horor žánru, která tady prostě nepřichází a nepřichází... Plusové body za Sweeney, která si mou pozornost získala na 100%, ale zbytek je zkrátka jen tuctová podívaná. Viděno v rámci speciální projekce, jinak bych za tohle asi peníze neutrácel... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem démonický horor, posedlost nebo alespoň fantastický film, ale dostal jsem jen drama mladé novicky, co složí sesterský slib a upíše tak svoji duši...Bohu? Církvi? Skoro to vypadalo, že Ďáblu. Krásný šerosvitný vizuál a italsky znějící atmosférická hudba. Tím ale nemyslím, že by jen prvoplánově strašila, nýbrž to, že se dobře poslouchala. Nápad nebyl špatný, jen provedení mohlo být děsivější. Růženec i kříž se ukážou jako efektní zbraně, u velkého hřebu to nepřekvapí. Krve poměrně dost, gore umírněné, ale dostačující. Sweeneyová trumfnula v závěru i královnu vřískotu J. L. Curtisovou! Napsat o co tam šlo, znamená vyzradit hlavní pointu. Každopádně nakonec zůstal poměrně velký prostor pro divákovu fantazii. 3,5* zaokrouhluji, i když jde celkově o film, na nějž se asi brzy zapomene. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie sa uskutočnilo v Ríme a skončilo vo februári 2023. (Arsenal83)
  • Sydney Sweeney prezradila, že jej staré mamy sa objavujú v oboch kostolných scénach: "V oboch scénach v kostole, kde kráčam so sviečkou uličkou, sú v prvých dvoch radoch. A potom v scéne, kde ma korunujú a všetci v zhromaždení spievajú, stoja v prvom rade vedľa Matky predstavenej." (Arsenal83)
  • Mohan prezradil, že scenár pôvodne obsahoval obsadenie stredoškoláčok, nie mníšok, a bol zmenený tak, aby lepšie vyhovoval očakávaniam Sweeney a divákov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama