Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou příběhu je roztržitý profesor Sherman Klump, který se na první pohled zamiloval do své kolegyně, Carly Purlyové. Má to však háček. Klump je téměř dvousetkilový tlouštík a bojí se, že právě na to by mohla jeho láska doplatit. Hnán děsivými sny, rozhodne se vyzkoušet na sobě svůj objev, preparát, který testoval jen na morčatech. Ten z něj sice udělá štíhlého mladého muže s poněkud extravagantním chováním, ale má jen dočasnou účinnost, což znamená, že zpátky v tlouštíka se začíná měnit v ty nejnevhodnější chvíle, a to zcela nečekaně. Navíc se po čase štíhlé já, které si říká Buddy Love, začne až příliš vměšovat Shermanovi do života. Pokusí se mu přebrat Carlu, připraví ho o místo i bydlení, a dokonce se pokusí natrvalo zaujmout místo v jeho těle. Jenže dobrácký profesor si to nenechá líbit a je odhodlán zůstat sám sebou i za cenu nepříjemné tloušťky. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

Zyne 

všechny recenze uživatele

co to je proboha za komentáře? tenhle film že není ani trochu vtipný? já vám teda nevím, ale ja se u něj řežu pokaždé když ho vidím. co na tom, že je to plytké, bez hlubšího smyslu atd.? tohle jse zrovna jeden z těch filmů, u kterého žádný smysl a hloubku hledat nechci, ale chci se u něj jen uvolnit a pořádně se zachechtat. a k tomu tento film funguje naprosto bezvadně. není třeba ze sebe u každého filmu dělat odborníka, který hledá a ocení jen intelektuální a hluboké filmy. takový člověk by se tomuto filmu vyhnul obloukem už předem. takže asi tak. ()

da-a 

všechny recenze uživatele

Dobro v člověku někdy bývá ukryto pod velmi tlustou slupkou. Appeal Toma Shadyaca, abysme probůh nepřivedli na svět své Buddy Lovy. Remake stejnojmenné komedie z roku 1963 spojuje hned několik typů žánrů a humoru. Romantická komedie(láska mezi profesorem a profesorkou) je střídána s buranskou (profesorova rodina), nebo typicky pro černošské publikum (Buddy Love). Humor dokáže být něžný stejně tak jako hrubý, tichý i křiklavý a bohužel i vtipný a nevtipný. Protože jednotlivosti této komedie, kterou vyzdvihuje jen vynikající Murphyho výkon, dávají dohromady tak neforemný celek, není se co divit, že závěrečné resumé je jen výkřikem ze scénáristické nouze. Není možné tady kritizovat jednotlivé typy použitého humoru, ale jejich destrukční vyznění na film rozhodně ano. Přesto jej můžeme mít rádi. Ty části, které nám divácky vyhovují, je třeba ocenit alespoň dvěmi hvězdami. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jediná sranda na tomto filme je, do akých kostýmov sa Eddie Murphy prezliekol. Inak je to podpriemerná komédia bez normálneho vtipu, občas je to pekná zhovadilosť. Tým začínajú Murphyho "prevlekové" filmy, kde už sa mi trápnosťou až skoro nechutnosťou niektorých scén sprotivil. Neortodoxný Eddie ma po väčšinou bavil, ale tentoraz to dohnal až na najvyšší stupeň stupídnosti a nájsť tu trošku vtipu je nadľudská úloha. Pre mňa klasická americká stupídna komédia. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Kto má rád Murphyho tu ho má 6x. V tomto fime si každý nájde niečo dokonca aj zoofilovia :D. Vo filme sú sice aj fekálne scény, ale to je dôvod prečo jen 1*. V tomto snímku sa Eddie fakt vybláznil do sýtosti a ukázal aký záber má, že zahrá neurotického leva salónov, intelektuála, zvrhlíka dokonca starú ženu. Príjemná komédia na zabitie času. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Dvaja sa pokúšajú o opätovný návrat medzi úspešných komediálnych tvorcov. Tom Shadyac a Eddie Murphy skúsili čo dokážu. A hlavne čo dokážu vydržať diváci. Pre ich šťastie je americké publikum na toľko vďačné, že si na seba zarobili. No inak sa jedná len o ďalšiu americkú taškaricu o fekáloch, obezite a veľkej LOVE. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (15)

  • Jerry Lewis si měl střihnout cameo, ale nakonec jej odmítl, protože se mu ve scénáři nezamlouvalo množství vtipů o prdění. (Cheeker)
  • Maskování Eddieho Murphyho trvalo každý den přibližně tři hodiny - podle toho, kterou postavu či postavy měl hrát. (SONY_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 27. června 1996 v Universal City v Kalifornii. (Varan)

Reklama

Reklama