Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (113)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

No, nutno povedať, že Spielberg urobil z iného románu Petera Benchleyho ( ČEĽUSTE ) väčšiu jazdu, ale takisto nutno povedať, že rozprúdiť krv tak ako Stevenov žralok dokáže rovnako dobre J. Bissetová – a to nielen v mokrom tričku! A samozrejme poklad, čo, dva poklady! Okamžite som tak po twainovsky zatúžil vybrať sa dakam a vyhrabať či vyloviť nejakú tú debnu zlata a drahokamov. Polku noci som si potom čítal Vraky plné pokladov a hútal, ako to celé zaonačiť... Film inak vo svojej dobe musel byť ambiciózna pálka, ale nie je bohvieako dobre spracovaný, napriek veľkému množstvu plusov dosť nudí. Kvalitný príbeh, príťažlivé prostredie a neodolateľná Jacqueline však mnohé zachraňujú. Podobných filmov nie je veľa, obzvlášť zo 70. rokov a natáčanie muselo byť hodne zaujímavé z hľadiska techniky i výpravy. Ozaj, a „Rum nie je na smäd, ale na prežitie!“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vodou dobrý, na souši špatný. Film by se dal takto snadno definovat. Jakmile se naši hrdinové potápějí, je rozhodně na co koukat, co objevovat, být napnutý. Ovšem po vynoření, film zkrátka neví kudy kam. Je Doyle Lonegen padouch či ne? Kam tak často mizí hlavní záporák? Proč Bissetová na začátku nadchne a ve zbytku dělá jen nějaké křoví? A tak bychom mohli pokračovat. Ano, Hlubina je ten film s tím mokrým tričkem. O mnoho více toho bohužel nenabídne. 60% ()

Reklama

Cicis 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojica , Dávid (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset ) sa vyberú na dovolenkovať na Bermudy , ktorú si spestria potápaním sa .Prenajmú si za tým účelom rybársku loďku so skúseným Adamom Coffinom.Pri potápaní zrazu objavia vrak starej lode a vynesú na povrch niekoľko starých mincí čo samozrejme neujde pozornosti mazanému Adamovi. S nálezom sa vyberú za miestnym znalcom histórie a starým morským vlkom Romerom bývajúcom v starom majáku.Ten podľa starých záznamov a máp identifikuje stroskotanú loď.Dávid a Gail sa začnú denne potápať a stále vynášajú na povrch nové „poklady“.Ich činnosť neujde pozornosti iných záujemcov.Pri ďalšom potápaní ale objavia vedľa ďalší vrak, a to nemocničnej lode z druhej svetovej vojny.V jej útrobách plnej ampuliek morfia číhajú obrovské murény a nablízku sú aj zločinci ktorých zaujíma práve tento poklad.Perfektné herecké obsadenie s krásnou Jacqueline Bisset , ktorá v mokrom tričku nás v tom čase privádzala do vytrženia. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Hlubina je takový ten film, který dávali milionkrát v televizi, ale vždycky mi unikl. Teď jsem ho skouknul a váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Největší slabinou filmu je pomalé tempo a velice slabý příběh, plusem jsou překvapivě pohodově postavy a herecké obsazení vůbec (mladý Nolte, mladý Gosset jr., Bissetová je dobrá kočka, starý vlk Wallach, na Čelisti odkazující Shaw) a samozřejmě podmořské scény. Ty jsou natočeny fantasticky a takový boj se žraloky nebo sbírání ampulek je vážně zážitek. Finále pod vodou je také povedené, takže nakonec díky podmořským scénám za čtyři. EDIT 2023: Hlubina je v podstatě nevlastní bratříček Čelistí. Stejný spisovatel, stejný styl vyprávění, podobné postavy (nakonec i Shaw hraje v podstatě totéž) a nechybí ani nějaká podmořská lekačka a samozřejmě žraloci. Jinak je to ale namísto monster hororu klasický dobrodružňák. Příběh a tempo mě už tolik nevadilo, podmořské scény jsou pořád úžasné, ale nechybí i pár pěkných scén mimo (woodoo a k smrti vyděšená Bisetová). Nolte se dočkal v 36 po pár cameích debutu (s příšerným knírem), Gosset nastartoval béčkovou kariéru a já jsem spokojenej. PS: Půlku filmu jsem si říkal proč proboha neodjedou... inu ale hamižnost a zlatá horečka jsou mocné čarodějky :) Dobrodružný film roku 1977. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Exotické prostředí + tajuplný svět pod hladinou + zvídaví protagonisté + nezbytná romantika = patřičně napínavé dobrodružství. Přesto výsledek není až tak přitažlivý, jak by mohl být. Chápu pohnutky a motivaci jednotlivých postav, jsem ochotná akceptovat i nemístné hrdinství potápějící se dvojice (potažmo trojice), neboť vidina pokladu může leckomu zatemnit mysl a dočasně změnit priority. Ovšem činy padouchů vykazují známky ne-li přímo duševní poruchy, pak alespoň momentální chorobné nevyrovnanosti - a logiky se v nich nedopátráte. P.S.: Označení "horor" je přece jenom trochu nadnesené. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se v podmořském ráji na Panenských ostrovech. (ČSFD)
  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)
  • Film byl natáčen v prostoru přídě více než dvacet metrů pod hladinou. (Cherish)

Reklama

Reklama