Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (114)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Oproti nudné a nezáživné Propasti tohle bylo kupodivu velice záživné a místy i velmi napínavé. Třeba jak tam na začátku Bissetku něco čapne, tak to jsem ani nedýchal. Nolteho knír mě sice celý film notně iritoval a Bissetka není vůbec můj typ, ale naštěstí Shaw a Wallach to vyrovnali na výbornou :) ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller z potápěčského prostředí. Měl jsem tu možnost přečíst si nejdříve knihu a poté shlédnout film. Je pravda, že v knize nám toho bylo řečeno daleko víc, některé momenty i detaily byly odlišné, ale ta hlavní kostra příběhu se zachovala. Dost mě potěšily podmořské záběry exotických Bermud, stejně jako herecké výkony (R. Shawa ani křivky J. Bisset si v knize opravdu nevychutnáte :) ). Určitě spokojenost, i když spíš doporučuji si přečíst knihu. P.S. Pro Goldbeatea: Dle knižního příběhu byli Gail s Davidem skutečně novomanželé a na Bermudách trávili líbanky. ()

Reklama

gegina31 

všechny recenze uživatele

Celkem nadhodnocený film. Vadí mi označení na čsfd, že to je horor a mysteriozní. To teda nevím, kde na to přišli. Plavala tam jedna dravá ryba a objevil se tam jeden voodoo šašek a tím to skončilo. Já teda nejsem milovník hororů, ale když už očekávám horor, tak jsem pak na konci dokonce zklamaná, když se nic neděje. Ale to není chyba toho filmu. Na začátku byla taková pěkná akcička, kdy cosi třískalo s holčinou o šutry ve vodě. Potápění ve filmu bylo téměř komické. Nevím, jestli to na tu dobu bylo normální, ale potápět se v pláťákách a košili mi připadalo směšné. Tak když nemám neopren, tak se radši vyslíknu do plavek ne? A taky mi vadilo, jak si pod vodou s tím dýchacím přístrojem v držce parádně pokecali. Ještě v takové hloubce. Trochu věrohodnosti prosím!!! Jinak při záběru z dálky ve vodě bylo vidět, v jak šílené byli hloubce, ale hlavička je taky asi nebolela. Trochu nedomyšlený. Zápletka nebyla nejhorší, ale zase kdovíjak nenadchla. Celkově průměr. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vodou dobrý, na souši špatný. Film by se dal takto snadno definovat. Jakmile se naši hrdinové potápějí, je rozhodně na co koukat, co objevovat, být napnutý. Ovšem po vynoření, film zkrátka neví kudy kam. Je Doyle Lonegen padouch či ne? Kam tak často mizí hlavní záporák? Proč Bissetová na začátku nadchne a ve zbytku dělá jen nějaké křoví? A tak bychom mohli pokračovat. Ano, Hlubina je ten film s tím mokrým tričkem. O mnoho více toho bohužel nenabídne. 60% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry (včetně záběrů Jacqueline Bisset pochopitelně), povedená dvojka Nolte a Shaw, ošuntělý vychytralec Eli Wallach, tajemství vraků potopených lodí, poklad, morfium, mafiáni, podmanivá hudba Johna Barryho... Hlubina je dobrodružný snímek jak se patří. Možná trochu dlouhý a s trochu odbytým finálním podvodním soubojem, ale co. Závěrečná smrt jednoho z padouchů totiž všechny rozpaky z předchozích asi deseti minut hravě vymazala. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • V roce 1980 byla Hlubina rozšířena o 53 minut nových záběrů, aby mohla být odvysílána jako dvoudílný televizní film. (Cherish)

Reklama

Reklama