Reklama

Reklama

Velmi nebezpečné známosti

  • USA Cruel Intentions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kathryn (Sarah Michelle Gellar) a Sebastian (Ryan Phillippe) jsou dva bohatí zhýčkaní teenageři z té nejluxusnější části Manhattanu. A také papíroví sourozenci, protože jejich nechutně bohatí rodiče spolu uzavřeli manželství. Výraz zlatá mládež se ani zdaleka nepřibližuje jejich dekadentnímu životnímu stylu. Sebastian poznal všechny krásné dívky z Manhattanu a také Kathryn je na svůj věk neskutečně zhýralá. O to víc ji rozzuří, když dostane kopačky od svého přítele, který vyměnil její rafinovaný půvab za panenskou nevinnost naivní Cecile (Selma Blair). Kathryn proto s bratříčkem uzavře ďábelskou a náležitě pomstychtivou sázku. Pokud playboy Sebastian, kterému ještě nedokázala odolat žádná dívka, připraví Cecile o panenství a navíc dokáže svést další květ andělské nevinnosti Annette (Reese Witherspoon), připraví mu nevlastní sestřička noc plnou nadpozemské rozkoše. Pokud Sebastian prohraje, přijde o svého milovaného Jaguara, ročník 56... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (711)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tohle dílko nese všechny znaky filmového kýče. Načančaný obal s hloupoučkým obsahem předvádí velké city, tragické situace, černobílé kontrasty charakterů, myšlení hlavních hrdinů je naivní a konec přináší rádoby mravní katarzi. Toto je v pořadí čtvrtá verze Nebezpečných známostí převedená na filmové plátno a bezkonkurečně nejhorší. Zobrazený filmový svět se zatraceně málo podobá realitě a v řadě momentů působí přímo směšně. Snímek se snaží nalákat na krásné tváře, mondénní svět prostředí americké high society, krásné šaty a rychlá auta. Vhodné pro ty, kdo si odskočí od Beverly Hills 90210 a zatouží po zhamburgerizované klasice. Celkový dojem: 25% za ten elegantní obal a Reese Witherspoon. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ryan Phillippe je asi největší překvapení tohoto filmu. Velmi se mi líbil způsob, jakým ztvárnil Sebastiana Valmonta. a Sarah je zase úžasná mrcha. Do tohoto dua pak skvěle zapadá naivní blondýnka Reese. A nejlepší ze všech postav je mladá Cecile. Ačkoli je děj přenesen do současnosti, není mu to na škodu. Možná právě naopak. Je lidem víc bližší. Jednoznačných pět hvězd a doporučení českého dabingu. Sebastian pak vyzní víc krutě...aspoň ze začátku, ež se změní. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který mi chyběl do filmů, které paroduje Bulšit. Je to vlastně moderní adaptace Valmonta. Mladý svůdník Sebastian z bohaté rodiny má všechno. Kromě jedné věci, kterou mít nemůže a to je jeho nevlastní sestra Kathryn. Proto dostane za úkol sbalit mladou Reese Witherspoon, která je ve svém věku stále panna a o kluky se nezajímá. No a celé se to samozřejmě zkomplikuje. Skvělý film kromě smutného konce. Ale tak Valmont taky neskončil úplně vesele... Závěrečný song od Verve mám hodně rád. :) ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. není mnoho filmů o amerických teenagerech topících se ve spoustě peněz tak neobyčejně chytrých a zároveň skvěle odehraných. Příběh je jednoduchý jako skládanka o 2 kusech, ale zde není třeba nic komplikovat, jen si vychutnávat manévry a intriky ústředního páru. Jak už jsem zmínil, Sarah Michelle Gellar je naprosto krásně nepřející a démonická, Ryan Phillippe odehrál svůj part s náležitým sebevědomým, kde jsem mu žral i jeho postupnou proměnu. A Reese? Kouzelně roztomilá. Jelikož jsem neviděl původní snímky, kterými se tento inspiroval, tak mě konec příjemně zarazil..a zároveň dorazil. Paráda. K maximálnímu hodnocení není daleko. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto bezprostředně po dočtení Laclosova románu "Nebezpečné známosti", který byl tímto filmem zcela zrůdně adaptován. Samotná myšlenka přenosu původního libertinského námětu z Francie 18. století do současného New Yorku na partičku teenegarů je obludně nestoudná a měla by spolehlivě odsoudit tento film k zapomnění coby nicotný počin, který si nezaslouží pozornost. Skutečnost, že si tento film naopak - navzdory ubohosti scénáře i hereckých výkonů - vydobyl nejen mezi celou řadou mých vrstevníků jistou nemalou popularitu, svědčí podle mého v první řadě o době, v níž tento film přišel do kin. Všem nám bylo o 14 let méně, internet znalo jen pár vyvolených, mobil skoro nikdo neměl, všichni měli doma televizi, naše divácké zážitky byly formovány v drtivě většině případů hollywoodskou popkulturou a 11. září bylo teprve před námi. Jak moc se svět od té doby změnil! Osobně bych byl shovívavý k těm, kdo tento filmový paskvil měli v oblibě tehdy, neb je omlouvá mladická nezkušenost a fakt, že nic lepšího neznali, ale pokud někdo tuhle sračku oblibuje dodnes, pak mu podle mě není pomoci. Chudák Choderlos de Laclos se musí v hrobě vážně otáčet jak divej. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (32)

  • Film byl natočen za pouhých šest týdnů. (hellstruck)

Související novinky

Když si někdo koleduje o „odpad“

Když si někdo koleduje o „odpad“

24.08.2008

Direct-to-DVD. Zní to jako nadávka, že? A většinou zaslouženě. Hollywoodská studia už dávno zjistila, že DVD (resp. blu-ray) trh je pro ně zlatým dolem. Zisky z prodeje na „plackách“ dosahují… (více)

Reklama

Reklama