Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Šerif Mark Kaminsky dostane šancu vrátiť sa späť do radov FBI, odkiaľ bol pred pár rokmi prepustený. Musí sa infiltrovať ako tajný agent do nebezpečnej zložineckej organizácie. S touto ponukou súhlasí. Opustí manželku, nafinguje svoju smrť, zmení si meno a odchádza do Chicaga. Tam sa mu podarí stať sa dôležitým členom ochranky vplyvného mafiánskeho bossa. Musí byť však obozretný, pretože sa dostal do spoločnosti chladnokrvných zabijakov. Tento film bol natočený v roku 1986, kedy sa herecká kariera Arnolda Schwarzeneggera rozbiehala na plné obrátky. Avšak tento snímok nebol zrovna tá najsprávnejšia voľba. Je to dosť nudný akčný krimi titul s nie moc podareným scenárom. ** ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Hlavně promarněná příležitost...Švarnold na vrcholu a k tomu filcová psídečková mafiánská krimoška, to nejde moc dohromady. Asi nějaká úlitba DeLaurentiisovi po barbarském úspěchu. Neuvěřitelným poznáním je rozhodně to, že Arnold se v 90. letech naučil celkem hrát, protože v neakčních filmech z téhle epochy působil vždy snesitelně a obstojně. Tohle je asi jediný film z 80. let, který není non-stop akcí a kde musí rakouský šampión říci i několik vět za sebou a jeho herectví je bizarnost sama (a to jsem prosím jeho fanoušek). Akce tu je dost, ale je tu taky dost mafiánské vaty typu schůzky s poldou či napravování gangové kočeny, a to mu opravdu nejde. Nehledě na jeho italský styl účesu a oblékání hrubě nekorespondující s jeho übergermánským fyzičnem. ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, ve které Árnie vyčistí mafiánské gangy svým klasickým destruktivním způsobem. A teče u toho spousta krve. Film sice nepatří mezi nejlepší Arnoldovky, ale já jsem se u něho vždycky bavil výborně. Hláškama se nešetří - " Musíme ho zabít my než zabije on nás! ". Pamatuji si, že v porevolučním kolování nahraných VHS kazet x-tých kopií, byl tento snímek překládán jednohlasným dabingem jako "Městský žralok" :). ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neměla bys pít, když pečeš! Příběh sice není kdovíjak originální, některé Arnieho hlášky v českém dabingu nedávají smysl, hudba je typicky osmdesátková, film nám trošku hraje na city, ale - dejte dohromady Schwarzeneggera a Rolling Stones, připočtěte si spoustu vypálených kulek a ran pěstí a přidejte obstojného záporáka a máte tady akční oddychovku jako vyšitou. Rok před vznikem kultovního Predátora, se budoucí guvernér rozehřál Špinavou dohodou, kterou sice notně ohlodal zub času, ale některé její sekvence jsou nestárnoucí. P.S. Závěrečná čtvrthodinka z Patrovitova doupěte, dost nápadně připomíná scénu vystřílení policejní stanice z prvního Terminátora. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Když se na Arnolda kouknu, vždycky mě pobaví věty typu frustrovaný šerif, nebo jeho vlastní výroky jako "Myslíš, že mám ještě fyzičku?" Příběh stál na vrátkých nožkách, ale mě stačí vidět Arnieho v akci. Zábavné přídavky např. cedník z auta, který v pohodě odjel a k tomu perlící hlášky, nemůžou chybět. No a samotný Big Arnie než udělal z bandy mafiánů řešeto, stihl přispět se sociální vložkou jak pomoci ubohé lehké divě ještě lehčeji zbohatnout nebo hajzlovi dát na vybranou: "Buď odejdeš, nebo budeš obžalován." Bystrý hoch zvolil po krátkém přemýšlení možnost číslo tři.☺ ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • Ve filmu Mark Kaminsky (Arnold Schwarzenegger) pronese větu "I'll be right back." Jedná se o narážku na frázi "I'll be back." ze snímku Terminátor (1984). (Rominator)

Reklama

Reklama