Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedinej zapamatovatelnej moment je, když Arnold pustí Satisfaction z kazety a proháněje se po lomu, střílí samopalem jednoho padoucha za druhým. Jinak je to průměrná mafiánská historka, podle toho, že námět napsali Leoneho dvorní scenáristé Donati a Vincenzoni, možná původně připravovaná k výrobě v Itálii a pak přenesená do Ameriky. Bez Arnolda a jeho tupých hlášek by to nemělo cenu sledovat. "Neměla bys pít, když pečeš." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musíme ho zabít dřív, než zabije on nás." Jak může dopadnout souboj jednočlenného komanda s mafií? Obvykle záleží na personálním obsazení obou družstev, ale tady je vše jasné. Ten rakouský svalovec, co si hraje na šerifa, na mafiána a na agenta je totiž obvykle neporazitelný. Tentokrát je dokonce i neprůstřelný, protože jinak by ho alespoň jedna z milionu vypálených mafiánských kulek musela zasáhnout. Jenže na druhou stranu trefte někoho, kdo při bitce máchá prackama jako hladový medvídek, revolver se mu ztrácí v obrovité ruce a ze samopalu střílí jak rockový kytarista. Já jsem se přitom prostě tupě bavil a nejvíc jsem si užil průjezd casinem s odtahovkou. Tomu říkám zaujmout pozornost. ()

Reklama

JayZak 

všechny recenze uživatele

Béčkový akční film z 80. let s Arnoldem Schwarzeneggerem v hlavní roli. Co si můžem víc přát? Samozřejmě tohle nebude pro každého, ale minimálně po těžkém dni je tahle kombinace ideální :).. -Špinavá dohoda není ovšem takovej nářez jako klasika Komando, více se tu mluví(někt. Arnoldovy pokusy hrát byly víc než směšné:) a málo řeže, byť to Arnold zachraňuje hláškama. To, na co tak čekáme, tedy pořádná řežba, přijde až ke konci, kdy se Arnold vyzbrojí arzenálem a vydává se na cestu krvavé pomsty. Záběry jak Arnold kosí týpky s přesností snipera v jedoucím autě se samopalem v jedné ruce jsou k nezaplacení. I kvůli takovýmhle nelogičnostem se dá film označit jako blbost, ale zatraceně zábavná blbost :). Nejlepší hlášky: Hláška č.1: -"Joseph P. Brenner. Whats the P stand for?" -"Pussy." (grády téhle hlášce dodává přeložení pussy jako "pusa" v CZ titulkách) Hláška č.2: -"I'm impressed" -"I'm hungry" ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Neměla bys pít, když pečeš! Příběh sice není kdovíjak originální, některé Arnieho hlášky v českém dabingu nedávají smysl, hudba je typicky osmdesátková, film nám trošku hraje na city, ale - dejte dohromady Schwarzeneggera a Rolling Stones, připočtěte si spoustu vypálených kulek a ran pěstí a přidejte obstojného záporáka a máte tady akční oddychovku jako vyšitou. Rok před vznikem kultovního Predátora, se budoucí guvernér rozehřál Špinavou dohodou, kterou sice notně ohlodal zub času, ale některé její sekvence jsou nestárnoucí. P.S. Závěrečná čtvrthodinka z Patrovitova doupěte, dost nápadně připomíná scénu vystřílení policejní stanice z prvního Terminátora. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

"Magic? Or magnet!" Klasická nalajnovaná osmdesátka podle všech zajetých pravidel. Několik hodně (ne)povedených hlášek ("You should not drink and bake!"), trocha dobré akce, hlavní záporák, vedlejší záporák, záporák, který bojuje proti hlavnímu záporákovi, záporácký policajt, který bojuje proti hodným policajtům a Arnold, který bojuje proti všem záporákům! Jak tohle asi dopadne? To, že všichni skončí na podlaze či na stole snad ani spoiler není, že? ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Ropná rafinéria, ktorá na začiatku vybuchne, nesie názov "Irvin Oil Processing Company". (m.a.t.o.)
  • Podľa slov Arnolda Schwarzeneggera produkoval Dino De Laurentiis tento film s úmyslom získať peniaze na natáčanie svojho vysneného projektu Total Recall (1990), na filmovanie ktorého práva v tom čase vlastnil. Po veľmi slabých tržbách (16 miliónov amerických dolárov) bol nútený De Laurentis vyhlásiť bankrot a práva na film získalo štúdio Carolco. (beso74)
  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Objevil se jako bodyguard na konci filmu, v závěrečných titulcích je však uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)

Reklama

Reklama