Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

"Měli jsme si zabalit oběd šéfe, to vypadá na dlouhou práci." ... Nebylo to tak špatné, jak jsem očekával. Docela mě Arnie v této (pro něj) netypické roli překvapil. Na to, že to byl snad jeho teprve 8.film, tak rozhodně není propadákem. Ba naopak, člověk se u této westernové komedie vcelku pobaví. Pro mě je to taková ´The Road Runner show´ v hraném provedení. :-) Handsome Stranger s kočárem jako zemní kukačka a Kaktusový Jack jako kojot. :-) Ta podobnost je hodně nápadná. 75% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš zkušeností s přepadáváním přerostlého rakouského jelimana, ale jsem si takřka jist, že bych přitom neohrozil svůj život zdaleka tak často, jako Kaktusový kretén. Ale zase by při akci zdaleka nebylo tolik srandy, i když poněkud smutnou se mi jeví skutečnost, že tou nejzábavnější postavou filmu je Jackův kůň. Jinak v tomto snímku divák o trotla nezakopne. Snad jen ten Jack je takový extrovertní trotl, Pěkný Cizinec zase nápadně připomíná introvertního trotla a o Indiánech je škoda něco psát. Je to zkrátka taková westernová kravinka nehodná zraku ctihodného diváka, ale nadržená slečna Nádherná tomu dodává takovou svěží erekci, že je snad i škoda tento snímek nevidět. ()

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Myslím, že toto bolo niečo ako paródia na westerny. Inak sa to brať nedá. Spočiatku som sa niekoľkokrát od srdca zasmial (Kirk Douglas prepadávajúci vlak, alebo banku, Arnold, ktorý prevádza cez cestu dámu, Arnold zastavujúci splašené kone), ale potom ako sa Arnold a Ann-Margret dali na cestu a Kirk Douglas sa ich snažil zastaviť, tak som videl iba kopu otrepaných vtipov ako vystrihnutých z epizód o road runnerovi (hlavne tá pasáž s namaľovaným tunelom). Kirk nakoniec poprosí o pomoc indiánov, ktorí sa ukážu byť ešte neschopnejší ako on, no proste už to až do konca bol iba slabý priemer. Možno vtedy sa na tom ľudia bavili, ale dnes je to už skôr taká raritka. A ten koniec to bola čistá haluz. Ale inak celkom pohodový film. Dalo sa na to pozerať. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Kirk Douglas ve westernové komedii? Ale ano. A ujal se role jako vždy velmi přesvědčivě. Jeho padouch pod jménem Kaktusový Jack pobaví každým coulem. Protipólem Ann-Marget v roli okouzlující a svůdné slečny Charming Jonesové, kterou doprovází Arnold Schwarzenegger v roli poněkud přitroublého kovboje Handsome Strangera. A tak vzniká otázka. Funguje to? Pro diváky, kteří přijali snímek s Terencem Hillem z roku 1991 ´Lucky Luke´, to jistojistě funguje. Atmosféra a styl humoru jsou v obou snímcích naprosto totožné. Arnie tu vypadá stále ještě dosti herecky nemotorně, ale snaží a to se počítá. Snímek si pohrává jak s dialogovým, tak i groteskním humorem, se kterým se to nepřehání a naopak se všemu nechává volný průběh. O bláznivou komedii tdy rozhodně nejde a svým způsobem je tak velice dobře. Pohodlný téměř rodinný film, skvělá zábava a možnost vidět Arnieho jako vyžehleného kovboje. Buď jak buď, tohle se prostě musí vidět. A co víc, pro jeho fanoušky takřka povinnost. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)
  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama