Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

Han22 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve westernu podle animáku Road Runner... tak teď už jsem viděl všechno. Doufal jsem ve srandu, ale byla to děsivá pičovina. Těžko říct co bylo horší... Pitvořící se indiáni co neumí jezdi na koních a zastaví je hraniční čára. Animákové gagy, jejichž pointy jste viděli tisíckrát a film je absolutně neumí prodat (výbuchy, balvany, lepidla, falešné tunely). Od Schwarzenegerra nečekám extra herectví, ale že bude za absolutně koženého dementa taky ne. Sledovat tu tupost se kterou nechápe že ho balí ženská bylo utrpení. A za Kirka Douglase jsem se až styděl. Ten měl za sebou dekády klasických filmů, westernů a tady na starý kolena šaškuje v takové slátanině. 1* za vychcaného koně, chytřejšího než většina lidí a za konec (SPOILER - kdy nadržená Ann-Margret dá přednost nadrženému záporákovi před tupým klaďákem). ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Nadržená prsatice, frigidní Arnold, smolařský lupič s koněm naschválníčkem a banda chamtivých indiánů - to jsou hlavní postavy parodického westernu, jaký svět neviděl. Nezřídka se dějová linka podobá kreslenému seriálu s Kojotem a Raoadrunnerem a zápletky jsou tak absurdní, že vás tohle prostě musí bavit, zvlášť když největšího losera v historii westernových filmů hraje Kirk Douglas . ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Natočené ve stejném stylu jako coyote and roadrunner. Velice nevtipné, postavy se chovají stejně blbě. Bohužel, co platí v animácích, neplatí ve filmech. Arnie ve svém pyžamovém obleku s výrazem idiota nepozná, kdy ho žena chce. Hrál výborně hodného blba ( možná to ani nehrál ). Ann-Margret je ale důvod, proč jsem dal 2 hvězdičky. Něco tak sexy a žádostivého ve westernu už neuvidíte. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Tento celovečerní cartoon se moc nepovedl. Pokud by mělo jít o pětiminutové skeče, proč ne? Ale tohle bylo celovečerní pásmo grotesek, které nemělo nic víc, co by mohlo nabídnout. Vím, že jde o rok 1979, ale vizuální zpracování dvou gagů bylo extrémně amatérské a to: 1) valící se balvan, který je viditelně lehoučký, zřejmě s polystyrenu a následné "zavalení", kdy Kirk Douglas padá mnohem dříve, než ho to zavalí. 2) Tradiční trik s nakresleným tunelem ve skále. Když Douglas běží, aby jím také proběhl a narazí, je na skále viditelně znát, že tam není žádný tunel ani nakreslený. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Snímek hodně připomíná animované filmy a kdyby to tímto způsobem bylo natočené, mělo by to podle mne tady lepší hodnocení. Lidem prostě jednoduchý přímočarý zábavný celovečerní film z nějakého důvodu nesedl. Jasně, furt to omílá dokola ten samý vtip. Kaktusový Jack chce přepadnout slečnu s penězi a kovboje, nastraží past a chytí se do ní sám, či to jinak pokazí. Občas se to teda vytasí i se slovním humorem a má to vtipná jména postav, ale jinak sledujeme hodinu a půl tohle, až nakonec přijde překvapivý závěr. Mně se to ale líbilo, hlavně kvůli vynikajícímu Douglasovi, kterého skvěle doplňuje v naprostém kontrastu herecky minimalistický Arnie, jehož výkon sice kritici nepochválili, ale podle mně to skvěle sedlo do role Kovboje Hezouna. A díky nim hodím i čtvrtou hvězdu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)
  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama