Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život utíká rychle... Stíháš to? Nejpůsobivější a nejbrutálnější film o drogovém opojení, který byl kdy natočen. Film, který Vás převálcuje víc než dávka speedu. Tři dny hédonistických hrátek se změní v šílenou odyseu, když se ztroskotanec Ross stane řidičem a místním dodavatelem drog výměnou za své zboží... Následuje jedna bizarní situace za druhou a Ross stále více zapadá do světa toxikomanů, kde neexistují morální zábrany. Otevřte oči a připravte se na jízdu, při které se nedá spát! (DVD Edice)

(více)

Recenze (191)

NICOX 

všechny recenze uživatele

Nejdřív se mi to nelíbilo, ale když se postupně vytrácely ty (zbytečný) vizuální blbůstky, tak to začalo bejt mnohem lepší. No a když se film blížil k závěru, tak sem nechtěla, aby skončil. Tak sem si pak aspoň těch posledních cca 8 min. několikrát pustila znova. Chvíli mi to připomínalo Traispotting, chvíli zase Requiem za sen.. ani na jeden z nich SPUN nemá, ale dejte tomu šanci, možná vás to nakonec překvapí stejně jako mě. Je to jeden z těch filmů, na který se prostě nezapomíná. Jak v dobrym, tak ve zlym. Těžké rozhodování mezi 3 a 4*. 70 % ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Asi není moc normální ani morální točit filmy o pohodových vysmátých cool feťácích. Začalo to Trainspottingem, pokračovalo to všelijakými těmi Human Traffic, Go či Acid House. Pro mě jsou jeden jako druhý a Šňup není o nic lepší, ale ani horší. Děj by se dal shrnout do dvou tří vět, vizuální hračičky se mi celkem líbily, na víkendové odpoledne ucházející zábava. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Šňupu, šňupeš, šňupeme.. v téhle stylové jízde šňupou úplně všichni jakoby se nechumelilo. Sama jsem si při všech těch míhajících obrázcích připadala jako na tripu. Ale tak do smíchu jako všem protagonistům mi nebylo, spíše jsem se cítila trochu dezorientovaná z toho, co ty obrázky vlastně znamenaly. Vypadaly moc pěkně, ale ten obsah..ten OBSAH! Naprosto o ničem. Stylizované originálně, avšak těch momentů jako hovno v záchodě bylo příliš a na mě to tedy působí jako ne úplně kvalitní matroš :-) A jediné co kromě vizuálu stojí za zmínku je Brittany Murphy, díky které jsem to přežila až do konce. Účinky "Spun" doznívají a zbyla jen jakási pachuť, po které absťák mít určitě nebudu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Mix Requiem for a Dream a Ken Parku. Nevím proč si mnozí filmaři myslí, že když budou diváka šokovat, že tím natočí lepší film. Co mě má jako říci detailnáí záběry na vyžranou kundu z přívěsu, co futr čumí na bednu, žere, tloustne a má na hovno syna. Pane Bože, copak Akerlund nemá všech pět po hromadě ?? Naštěstí Šňup není až taková ptákovina jako zmyňovaný Ken Park. Je skvěle obsazený-hlavně myslím vařiče v podání M. Rourka-scéna v obchodě kdy sejme rádobydrsného pičíka je fakt podařená. Bohužel, ikdyž má film skvělé obsazení-mnozí herci nemají co hrát (ale své postavy trosek si užívají-hlavně páreček Leguizamo a Suvari). Bohužel režisér je posedlej střihem a detaily všeho možného-s hovnem Meny Suvari mě fakt dostal (v tom negativním slova smyslu) a kašle na cokoliv jako je vypravování, jen si hraje a baví hlavně sám sebe Celkově je Šňup nevýrazný film, co má pár dobrým nápadů, občas jsem se u něj i zasmál. Je bohužel až moc odvázanej. Nemá žádný smysl a k drogám se staví stejně jako jejich uživatelé-to znamená nikterak. ()

Natabar 

všechny recenze uživatele

Zase jednou budu souhlasit se slovy a slogany distributora - TUHLE DÁVKU SOTVA VYDEJCHÁTE. Má pravdu, rozdejchat to jde stěží, ale z úplně jiných důvodů a v úplně jiném smyslu. Já tedy obecně (ač mám k drogám míň než shovívavý postoj), filmy obírající se tímto tématem miluji. Nevím, čím to je, ale nezřídka filmařsky inovativně překvapí - žeby i tvůrci plodili v propadu do jiných realit? ;-) ŠŇUP ze začátku rovněž nabídl něco jiného než se běžně vidí, avšak po (půl)hodině už až tak moc nepřekvapuje a spíš stereotypně ukolébává, no a po doběhnutí do cílové rovinky zůstane už jen pachuť zbytečně nafouknuté (a v oné chvíli naštěstí už i prasknuté) prázdné bubliny. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (18)

  • V bytě Cooka (Mickey Rourke) běží video s wrestlingem. Zápasy pocházejí z méně známé wrestlingové federace JCW ("Juggalo Championship Wrestling"). (Stocki)
  • Frisbee (Patrick Fugit) sleduje v televizi videoklip norské black-metalové kapely Satyricon. Skladba se jmenuje "Mother North". Kapela souhlasila s tím, že se její videoklip objeví ve filmu, když režisér Jonas Åkerlund bude režírovat jejich další videoklip ke skladbě "Fuel for Hatred". K realizaci poté skutečně došlo. (Stocki)
  • Wrestling, ktorý je strihaný do záberov počas celého filmu, a ktorý s obľubou sleduje Cook alias Mickey Rourke, priniesol práve tomuto hercovi "životnú rolu" vo filme The Wrestler (2008). (cure)

Reklama

Reklama