Reklama

Reklama

Ex Drummer

(festivalový název)
  • Belgie Ex Drummer (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Každá díra ve Flandrech má svou provinční rockovou kapelu, která hraje, kde se dá, a marně sní o slávě. Tři postižení muzikanti, kteří se podobně jako jejich idoly obrátili k drogám, hledají bubeníka pro svou skupinu The Feminists. Známý spisovatel Dries by byl ten pravý, ale má to háček – neumí totiž bubnovat. Přesto se tento arogantní manipulátor za skupinou vypraví, a odstartuje tak osobní šarvátky a rodinné sváry, jež dávají všanc křehkou budoucnost kapely. Násilí narůstá a Dries posléze dokáže muzikanty přimět, aby vzájemně pili svou krev. Ex Drummer rozhodně není konvenčním filmovým přepisem literární předlohy známého vlámského spisovatele Hermana Brusselmanse. Je drsný, vzdorný, hrůzný a příležitostně i komický a podobně jako Mortierovy krátké filmy je to především expresivně natočený hudební snímek. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (151)

Terva 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý zpátečnický začátek filmu z vtipně vloženýma titulkama. Pokud film zaujme na začátku, znamená to, že buď bude pokračovat ve stejném rytmu nebo půjde totálně do kopru. Tady naštěstí pokračuje ve stejném rytmu a po celou dobu nabývá na otáčkách. Poznáme hlavní aktéry, jejich úchylky a slasti a postižení a život a sny. Citát z filmu: Postižený nebo mongol, to je stejný... Perfektní humor, dobrý příběh ze kterého se pomalu stává brutální živí koncert všech aktérů. Bando kreténů, přestaňte házet kelímky !!! The Feminist... A ještě otázka pro vás : Kde jste byly, když byl Boudewijn zavražděn? ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten pravej underground, né jako ty rádoby drsný maníci u nás. Sice je film vyhrocenej možná až moc,ale rozhodně nenudí a některé scény jsou vážně nechutný.. a to není vůbec na škodu.Dá se říct až dekadentní dílo, který se zaměřuje na zplodinu a nechutnosti, který u nás čím dál tim víc převládají.... Já furt co všichni maj s tím pérem a já ho musím zmínit taky. Prostě to je věc, kterou si zapamatuje každej, i když nechce. Plus dítě, který žere svoje hovna a nekompromisní hlášky a narážky na gáje. No prostě Belgickej úlet, kterej potěší ale že bych ho musel vidět víckrát, to ne. Jo a musim zmínit kameru a střih, který jsou naprosto luxusní. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Na co já to poslední dobou koukám? Další explicitní náser. __ Až půjdete zase jednou na koncert a budete se .. potit rozkoší z idola, co tam poskakuje, vydloubněte si ty růžový oči. __ Inteligence je mocná. Mocná a přichází s ní povýšenost. Pocit nadhledu který izoluje. Soukromá laboratoř, pokusný krysy. Člověk se nesmí nechat stáhnout svou individualitou do separé místečka bytí. Je pak prázdný a krutý. __ Kde že je ten ideál lidskosti? Proboha mnězemě bylo při tom filmu hrozně ouzko. Protože jestli něco šlo na dřeň lidský přirozenosti, tak tento hnusfest. A jak jinak jí zobrazit, než přes primitivní a svou nebetyčnou idiocií přirozené zvířectvo či výkvět inteligence s lupou v ruce nad mraveništěm. Nevim, kdo by vyhrál bludišťáka za nejvíce hodného pohrdání. Dost mě děsí představa sebe sama, když vím jak málo stačí abych se rochnil v tom bahně animální show nebo se stal minimengelem .. A já na i vně myslel že si užiju ten učesanej sex, drogy a Rock'N'Roll. Pche. Třikrát ti děkuju, 666teen, za nevymazatelnej hnus z hlavy. Asi se před příštim koncertem, než vylezu na podium, pomažu výkaly. Jo, to bych měl. ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Garážový trash rock ako červená niť v svete hnusu. Ex drummer svojou beznádejou upomína Korineho Gummo (I keď nieje ani spolovice tak silný) avšak svojim outsiderským exhibicionizmom i miernou originalitou je mi veľmi sympatický. škoda len že korčuluje na tenkej hranici humoru čierneho a buranského čím sa stáva zábavnou no zľahka prázdnou režijnou hračkou. Také silnejšie 3* ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festival Fant-Asia 2007, kde získal Cenu poroty. (Terva)
  • Sexuální scény byly točeny za účasti profesionálních pornoherců. (Terva)
  • Film měl původně natočit režisér Jan Bucquoy. Pro nedostatek peněz bylo však natáčení odloženo a započato až s desetiletým zpožděním. (Terva)

Související novinky

Seminář britského filmu

Seminář britského filmu

10.11.2009

aneb „Zimní filmová škola“ je tradiční filmová přehlídka, která chce letos divákům přiblížit, jak se v kinematografii zrcadlily projevy subkultury punku a undergroundu. Tyto fenomény v 70. letech… (více)

Reklama

Reklama