Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

gogos 

všechny recenze uživatele

Film natočený za poměrně malý peníz (780 000 USD) mě příjemně překvapil. Už tím, že se najedná o klasický akční válečný film, ale spíše o film dobrodružný. Film se zaměřuje na psychiku vojáků, ale přesto svým napínavým pojetím neztrácí nic z válečného pekla. Film se odehrává zhruba tak, že po úvodním masakru se parta amerických vojáků dostane do lesů a snaží se najít základnu. Poté se k nim připojí zpočátku „nafoukaný“ britský voják a tak se snaží splnit jeho úkol (doručení informací). Tato pasáž je zaměřena na psychiku vojáků a jejich smířením s válkou a krutými podmínkami. Konečná akční scéna vede ke splnění úkolu. Filmu, ukazujícím to, že vojáci nejsou stroje na zabíjení ale lidé, kteří ani válku nechtěli dávám zasloužené 4*. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Nic proti vojákům a světcům, ale tohle bylo celkem o hovně. Když už si tvůrci od Spielberga vypůjčili vizuální pojetí, nejspíš i námět, patriotistické zaujetí a další, možná si měli půjčit smysl pro vyprávění příběhu, scénu, kulisy a exteriéry, nějaké herce a hlavně peníze, protože takhle to vypadá jako velmi nepovedená kopie nějakého prostříhaného dílu „Band Of Brothers“, kteří se mi přes dreamworksovské kopyto mimochodem líbili. Otravování diváka tím, jak jsou věřící američtí vojáci frustrovaní střílením civilistů, by se jevilo cynicky i v jiných, natož v takových dobách a poměrech, jako jsou ty naše. Dva body za hezkej sníh. ()

Reklama

killjezor 

všechny recenze uživatele

Oproti přehypovanému Vojínu Ryanovi konečně povedená věc. Komorní drama několika amíků, ke kterým se přidá jeden angličan. Ostatním je automaticky trnem v oku. Pár zajímavých názorů na celou vojenskou našinérii a zjištění, že nepřátelé jsou taky jenom lidi. Pomalý spád s pár zajímvými momenty vás odmění dokonalou potyčkou s Němci ke konci filmu. Za sebe doporučuju. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Já nevim. Tenhle film má v sobě obrovskej potenciál. Ač nízkej rozpočet, tak tenhle film tim vůbec netrpí, naopak mám pocit, že chvílema je to jeho plus. Líbí se mi kamera, líbí se mi atmosféra. Navíc se taky konečně nějakej film dotýká Masakru u Malmed. Ale bohužel jako celek to trochu pokulhává. Nevim možná je to koncem, možná mdlejma hereckejma výkonama. Pokaždý když se na to koukám, mám na to jinej názor a pocit z toho. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak tohle tady někdo může poměřovat s Ryanem? Zajímavý začátek a trochu napínavý konec (ale trochu mi připadalo že film brakuje Hlídku v Ardenách) i když popisovaná událost se skutečně stala! Bohužel prostředek filmu rychle spadl do nudy . Vizuál zajímavý, ale herci rozhodně ne. Chvílemi mi to připadalo až amatérské a smrdělo to dolarem. Mé slabé ohodnocení není to o tom, že snímek byl málo krvavý jak někdo tady píše.... O tom to není. Od válečných snímků - třeba jen psychologických či komorně laděnýcmch přeci jen očekávám něco jiného. Rozhodně ne to, že to dokoukám jen ze zvědavosti co bude na konci a s pocitem, že už jsem tomu věnoval 45 min času, tak to dojedu......Co musím vyzdvihnout je, že si tvůrci dali práci s reáliemi. Uniformy sedí, technika také. Jeepy mají dokonce sekačky na dráty atd... Slušné dvě hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • V jednom ze záběrů lze na okamžik spatřit německý těžký tank Tiger II, který měl v ofenzívě v Ardenách pomoci Němcům vyhrát. Pro nedostatek paliva však tento záměr nevyšel. (R3d_F0x)
  • Jediná puška, kterou má ze začátku Kendrick (Larry Bagby) a spol., je německá 98k. (Gordy34)
  • Na začátku filmu je možné si všimnout, že jeden německý voják má útočnou pušku Stg44. (Gordy34)

Reklama

Reklama