Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Amroth666 

všechny recenze uživatele

První minuty byly naprosto unikátní a konec byl pro mne nezapomenutelný zážitek.Jinak se tam toho moc neudálo za těch necelých 90 minut.Ta paní z tou malou holčičkou zahrály perfektně. Jinak američtí uprchlíci s britem byli herecky docela rozdílní. Jsem rád, že mě ten film nezklamal a že si ho někdy zase rád pustím. Je to ale ten typ filmu, kterému pět hvězd nedám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film je nízkorozpočtového charakteru až běda...je to na něm nesnesitelně znát a je to škoda. Ale i tak se vcelku jedná o povedené válečné drama o skupince přeživších Američanů, kteří takřka utekli smrti ze zmrzlých německých pařátů v jejich poslední ofenzivě a jdou samotným středem Ardenského lesíku směr Spojenecká fronta, co jiného jim také zbývá. Herecké výkony nejsou sice nijak excelentní a samotné vojáky jsem si až do konce filmu pletl, což by se samozřejmě nemělo stávat, ale u takovéhoto filmu mi to tolik nevadí i historické fakta jsou takřka nulová, dalo by se to brát jako menší příběh jedné skupinky na pomezí skutečně velké události, který jistojistě upadne v zapomění...možná stejně jako tento film což je vcelku škoda. --- Proč sis oblíbil fritzy? - Většina z nich je stejná jako my, nosí akorát jinou uniformu - Takže Adolf Hitler je prima parťák, akorát jinak oblečenej? ()

Reklama

hell_boy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý a netradiční válečný film. Scénář nijak skvělý, herecké výkony neznámých herců průměrné, hudba se ozve jen na začátku a na konci a navíc poměrně dost nelogických nesmyslů by řadilo tento snímek do propadliště dějin. Jenže nevím proč, ale i přes tyto nedostatky má film své kouzlo. Nevím jestli je to povedeným koncem nebo tím, že film je tak krátký, že nezačne nudit, ale já jsem se poměrně bavil a myslím, že jako zajímavé spestření večera se tento snímek hodí. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film mi nesedl. Většina se odehrává putování lesem hrstky vojáků, kteří utekli němcům a snaží se dostat na svojí stranu. Málo akce, hodně (zbytečných) keců. Příběhy mohly být zajímavější (a neřikejte mi, že by to nešlo líp propracovat). Jsem skutečně ráda, že jsem přežila (i s tou nudou) přežití Arden. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jak tohle tady někdo může poměřovat s Ryanem? Zajímavý začátek a trochu napínavý konec (ale trochu mi připadalo že film brakuje Hlídku v Ardenách) i když popisovaná událost se skutečně stala! Bohužel prostředek filmu rychle spadl do nudy . Vizuál zajímavý, ale herci rozhodně ne. Chvílemi mi to připadalo až amatérské a smrdělo to dolarem. Mé slabé ohodnocení není to o tom, že snímek byl málo krvavý jak někdo tady píše.... O tom to není. Od válečných snímků - třeba jen psychologických či komorně laděnýcmch přeci jen očekávám něco jiného. Rozhodně ne to, že to dokoukám jen ze zvědavosti co bude na konci a s pocitem, že už jsem tomu věnoval 45 min času, tak to dojedu......Co musím vyzdvihnout je, že si tvůrci dali práci s reáliemi. Uniformy sedí, technika také. Jeepy mají dokonce sekačky na dráty atd... Slušné dvě hvězdy. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Když Gould (Alexander Polinsky) vytahuje Oberona (Kirby Heyborne), který se topí, nemá Oberon knírek. Když ale povídal Kendrickovi, že ho to mrzí, tak ho měl. (Gordy34)

Reklama

Reklama