Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (282)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Celý film se natáčel jen na malém prostoru a stačilo pár místností, takže mohlo jít více peněz na speciální triky a efekty. Ty se musím říct celkem povedly a oproti dvojce je vidět velké zlepšení. Jenže na jedničku to opět nemá. Nechci říct, že by tam snad byly mnohem lepší, ale je jasně vidět opětovné kopírování některých scén nebo nápadů. Co se týká charakteristiky a chování postav, bylo to lepší než ve dvojce, ale svého velkého oblíbence až na Erica jsem nenašel. Děj se odehrával spíše v ovládací místnosti než v pohybu postav, což samozřejmě není na škodu, ale tím se trochu vytratila atmosféra a spád jedničky. Jediná větší blbost se mi jevila ta scéna se supervojákem – jinak, když přišel na scénu šílený Jax a jeho dva kumpáni, objevily se znenadání i slušné hlášky. Takže to bylo určitě plus. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Po priserne Hypercube je treti dil velmi prijemnym prekvapenim. Diky pridani druhe dejove linie je film sviznejsi a neupada do stereotypni nudy predchozich dilu. Vyraznym plusem je odklon od antiseptickeho a pocitacoveho vzhledu kostky a pasti v Hypercube. Umrti jsou rozvrzena do delky celeho filmu a jsou opravdu lahudkova, uz to predtitulkove dava tusit, ze s krvavosti se pujde, v ramci moznosti, na maximum. Hlavni hrdinove jsou dostatecne sympaticti, padouch nadherne slizkej. Hlavni vytka, krom ocekavane neoriginalnosti, smeruje k zelenookym vojakum a jejich superschopnostem. Tenhle prvek si asutori mohli klidne odpustit. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Jáj, Bože! tak teraz to pôjde do -1? Dokedy sa budeme musieť akože báť tohto geometrického útvaru? Jednotka bola na jednotku, ale čím ďalej je to zamotané viac a viac, aspoň keby to spelo k nejakému záver. Nie! Stále je to o tom istom. Aj keď trošku lepšia ako dvojka, je to robené za zámerom vyžmýkať zo sprostých ľudí peniaze, viď sériu s Jasonom. Čo už. 35%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem viděl před 7 lety a naprosto nic si z něj nepamatuji. Kostka je dílo, kde byl už druhý díl navíc a jen se chtěl svézt na vlně staršího kolegy. Příběh je zde naprosto žalostný. Postavy jsou krajně nesympatické a marně hledáte někoho, komu byste mohli alespoň trošku fandit a ve výsledku tak pouze doufáte v bolestivou smrt všech zúčastněných. Jednotlivé místnosti a pasti v nich jsou bohužel po chvíli strašně stereotypní a nudné. Dojem zachraňuje několik explicitních záběrů poprav. Film docení pravděpodobně pouze milovníci předešlých 2 dílů. [27 %] ()

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Po vynikajúcej jednotke a dobrej dvojke som sa tešil, že sa konečne dozviem odpovede. Nestalo sa. Dostali sme sa síce konečne aj mimo kocku, ale asi v nejakej forme komédie. Bol to úplne zbytočný diel, ktorý vôbec nič dôležité neprezradil. Síce sa opäť objavili pasce a farebnosť miestností, no vyzeralo to, akoby to bol starší film, než bola dvojka. Škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)
  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)

Reklama

Reklama