Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právě když už si Mike s Reggiem mysleli, že se jim podařilo Dlouhána definitivně zlikvidovat, Dlouhán zaútočil znovu, zabil Liz a unesl Mikea. Reggie vedený duchem Jodyho, uvězněným v jedné z vražedných Dlouhánových koulí, se vydává na záchrannou akci a na své cestě do "největšího mauzolea ve státech" potkává nečekané spojence. Třetí díl díl kultovní série nízkorozpočtových surrealistických hororů nezávislého režiséra Dona Coscarelliho. (choze)

(více)

Recenze (51)

Shit 

všechny recenze uživatele

Horší než oba dva předchozí díly. Prakticky žádná pořádná atmosféra, až na Reggieho nic moc hlavní postavy a Angus Scrimm bohužel nudnej a moc starej, ale to jeho "boy" mu pořád jde perfektně. Taky trochu zamrzí, že Reggie nedostane moc prostoru se svojí dvojitou dvouhlavňovou brokárnou, sice s ní pár šmejdů sundá, ale na muj vkus to teda bylo hodně výjimečně. V podstatě v celým tomhle dílu hodně chybí nějaký zabíjení větších rozměrů, příběh totiž tenhle film moc utáhnout nedokáže ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak ve třetím díle Phantasm série o nějaké nervydrásající atmosféře nemůže být ani řeč. Když to hodně přeženu tak se jedná o rodinný komediální horor u kterýho se sice člověk nenudí, ale už to není to co to bejvalo. The Tall Man má víc koulí jak kdokoliv jinej, je fandou Tunningu a svoje koule pořád upgraduje, ale fakt, že nám Scrimm pomalu stárne se začíná pomalu projevovat ( už tolik neděsí ). Ale pořád je na svůj věk ještě ve slušné formě. Horší je to s postavou Mike ve které se postavy ( logicky ) mění jako ponožky. Postava Mike(ho) dostává čím dál tím otřesnější podobu. Respektive obsazení herců do téhle role je katastrofální. Každopádně jsem se u Phantasm 3 bavil, takže nemůžu dát jen 2 hvězdy. Zároveň jsem předchozím dvoum dílům dal 3 hvězdy, ale tenhle díl zase nedosahuje kvalit prvního a druhého dílu. Z toho vyplývá, že Phantasm 3 vyfasuje 3 hvězdy a posouvá tak Phantasm 1 a 2 do 4 hvězdičkového hodnocení. ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Nejubožejší část průměrné série se tváří jakoby vznikla v osmdesátých letech a již plně rezignuje na cokoliv, co by se i při dobré vůli, mohlo podobat horroru. Pokusy o komediálnost ztroskotávají na nijakém scénáři. Ten nezachrání ani silně humorně pospojované karikatury. Zmrzlinář ničící démony, malý klučina jakoby vypadnuvší ze série Sám doma a militantní černoška, zřejmě lesbička, která si do filmu odskočila pohrát s východními zbraněmi. Coscarelli se sice snaží poslepovat chatrný děj několika naoko smysluplným spojitostmi, ale celkově snímku chybí tempo, dobrý střih a nějaký ten nápad. Dvě hvězdy jen z úcty k předchozím představením. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatuchlá  a neopakovatelná atmosféra smrti se ve třetím díle transformuje do rozhodně  ne špatného a krvavého akčního sci-fi s fantasy růžky.  Ale možná i díky překvapivému rozmluvení se Dlouhána, čímž ztratil na svém charismatu, jsem byl nakonec třetím pokračováním kultu přece jen méně nadšený. Na druhou stranu potěšily už klasicky béčková hororová odlehčení v podobě militantní karate černošky, Reggieho nadrženosti či zločineckých zombíků.  Odkaz na Sám doma pak rovněž fajn, ale z mého pohledu je je ještě víc fajn, že "machokluk"  mizí v závěrečné a již známé  scéně v pařátech bestie a zůstává v dalších částech zmizelej.  Čtyři koule bum do čela... ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

A sakra. Přímo monstrózní epic fail. Po neskutečně nabušeném druhém pokračování se nám dostalo jen neskutečnýho slepence neuvěřitelně pitomých scén vyhnaných do extrému nudnosti a ubohosti. Prakticky nic nového tento díl nepřináší. A když myslím nic, tak myslím zhola nic. Zatím nejzbytečnější pokračování v dějinách hororu vůbec. Nic dalšího k tomu už psát nebudu, protože vše nejlépe vystihl Tsunami_X. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (9)

  • Prvý diel série, v ktorom boli použité špeciálne efekty. (beso74)
  • Väčšina filmového materiálu bola natočená v noci, a preto bol filmový štáb nútený po dobu niekoľkých týždňov tráviť nočné hodiny na miestach ako cintorín či mauzóleum. (beso74)
  • Studio Universal, které produkovalo druhý díl a vlastní k němu práva, nechtělo už trojku financovat, nabídlo ale Coscarellimu, že zajistí distribuci, pokud si trojku natočí sám. Film byl kompletně dokončen v roce 1993, ale studio rok distribuci zdržovalo, aby nakonec poskytlo filmu premiéru jen v omezeném počtu kin, aby se naplnila dohodu. Práva zůstaly Coscarellimu. (BoredSeal)

Reklama

Reklama