Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, v ktorom je vo všetkých smeroch "trochu viac" ako v prvom filme. Predovšetkým však Phantasm II prekvapí úžasným finále, ktoré inak dovtedajší, relatívne priemerný priebeh pozdvihuje o úroveň vyššie. Za súboj s motorovými pílami sa menej ako štyri hviezdy celému filmu dať nedá, ak ste samozrejme fanúšikom. Coscarelli sa nebojí ani sexu medzi mladou ženou s o dosť starším mužom. No a keďže je tu všetkého "trochu viac", tak aj na cudzej planéte strávime o pár sekúnd "viac" času. A celá mytológia je po dvojke o niečo "viac" prehľadnejšia. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Typický B produk konca 80´ rokov. Žiadny kompromis v prípade krvavých jatiek, zábavnosť sa zvýšila a to čo nasledovalo na konci sa jedným slovom musí označiť ako úžasné. Skvelé pokračovanie. Bývalý zmrzlinár Reggie si vyrobý fantastickú 4 hlavňovú brokovničku, guličky sú drsnejšie a pán Coscerreli sa silne inšpiroval Raimiho Evil Deadom čo vôbec nieje na škodu. Súboj dvoch motorových píl a šantenie vraždiacej guličky telom obete sú nezabudnutelné. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Scrimm je zpět i se svými koulemi. Větší rozpočet je určitě znát, ale neřekl bych, že je dvojka o tolik lepší jak díl první. Podle mě jsou svojí kvalitou oba díly srovnatelný. Každej má svoje světlý a stinný stránky. Druhej díl mi místy přišel řízlej do komedie. Jenže tady to oproti jedničce podle mě bylo chtěný. Víc koulí, víc krve, víc efektů, ale zdaleka nenavodí ( místy ) hutnou atmosféry prvního dílu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Phantasm II“ skvěle navazuje na první díl, možná je ještě lepší, minimálně v tom smyslu, jak je to celí ujeté a fantaskní. Horor se z toho trochu vytrácí, je v tom více humoru a bizarních situací, ale film je pořád velmi akční a je to prostě jízda od začátku do konce. Nikdy nevíte, co se komu stane a jak zase budou úřadovat ty děsivé koule. Mimochodem, trikově pořád výtečné. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Phantasm II neprináša nový "mor hrôzy". Ide o akčnejšiu zábavu, ktorá si zachováva ducha jednotky ale má nábeh na niečo podobné ako Raimiho dvojka Evil Dead. Má rozpočtovo voľnejšie ruky a pracuje pod istou značkou, ktorá definuje dobu a štýl, akým sa tvorilo v tom čase. Znova tu postavy nepredstavujú individuality, ale sú súčasťou morbídnych hrátok s mizanscénou, sú loutkami, ktoré nie sú dôležité ako bytostná inherencia samostatnej osobnosti ale nástroj na vyprodukovanie bizarných situácií. Niektoré sú úsmevné, niektoré úchylné a niektoré nápaditejšie. Rozhodne vás  nebude zaujímať vzťahová zložitosť a motivácia postáv (tam sa stratíte) ale prítomný moment. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen až za téměř deset let po první části. Zasadil se o to jeden z vysoce postavených pracovníků Universal Pictures, protože byl velký fanoušek prvního dílu. (Chatterer)
  • V tomto díle se poprvé představí nová zlatá koule vybavená laserem. Členové štábu pro jejich zabijácké vlastnosti přezdívali zlatým koulím "Rambo koule". (Chatterer)
  • Kvůli přístupnosti se umírnila původně mnohem krvavější scéna se smrtí kněze. Režisér také prostříhal závěrečnou scénu, kde Alchemy sundá z hlavy kůži a Reggie pozná, že je to zamaskovaný Tall Man - efektová sekvence se podle něj dostatečně nepovedla a tak ve filmu vidíme jen začátek a konec, kde už spojovacím okénkoem hledí "převlečený" Tall Man. Scénu, kde z teleportu vyjde nový Tall Man a vhodí do brány mrtvolu svého předchůdce, nakonec režisér použil na začátku trojky. Tyto a několik dalších vystříhaných scén můžeme k dnešnímu datu vidět jen v nelegálně kolující "workprint" verzi filmu. (BoredSeal)

Související novinky

Reklama

Reklama