Reklama

Reklama

Phantasm II

  • USA Phantasm II (více)
Trailer

Volné pokračování slavného hororu. Dvojice přátel, kteří jako jediní přežili řádění létajících vražedných koulí ve službách Vysokého muže, se rozhodnou zničit zlo jednou provždy. Připraví se důkladně na všechny překážky, které je mohou potkat. Ale skutečnost je mnohem horší, než mohli očekávat... (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Daleko více akčnější,ale už tomu chybí ta tajemná atmosféra jedničky. Létající koule jsou vypracovanější,předvedli co všechno ještě dokážou. Kněz to pořádně schytal,Všemohoucí měl asi zrovna siestu. Agnus Scrimm,byl opět dokonale d'ábelský Dlouhán. Jenom jsem trochu postrádala Michaela Baldwina v roli Mike. Trojka už čeká! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dražší neznamená vždycky lepší, ale ve dvojce kultovního Phantasmu se povedlo Coscarellimu využít vyšší rozpočet naprosto skvěle.  Zvláštní atmosféra v  už ne tak zcela reálném světě kolem sběratele duší Dlouhána nebyla nijak narušena, ba co víc, nabrala na působivosti, snové výjevy pak patří k těm nejlepším scénám. Létající  smrtící koule se tu stávají nedílnou fetiší, kterou se každý následující díl opájí víc a víc a která celý Phantasm de facto definuje.  Přibylo krvavých a nechutných scén a Dlouhán se stává hororovou ikonou. Lze udělit jiný než plný počet? ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu strašidelnější, ale hlavně krvavější pokračování. Přibylo snových scén směrem k Noční můře v Elmstreet (což vítám), celkově je film podivnější a ke slovu přišla i akce. Začínají se rovněž stupňovat exploze, v celé sérii postupně vyletí do vzduchu několik domů a spousty aut. Pocta Samu Raimovi je nejviditelnější v podobě štítku s jeho jménem na urně...Rozšířil se zbraňový arzenál, koule postupně ukazují své možnosti a byť se to nezdá, velikost motorové pily v souboji není podstatná. Dlouhán se přes všechny nástrahy a pokusy o likvidaci zdá nezničitelný... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála prípadov, kedy pokračovanie, kvalitatívne prekročilo tieň prvotiny. Milo prekvapený akú atmosféru sa najmä vďaka výberu prostredia podarilo nastoliť. Preto je naozaj veľká škoda, že sa samotný snímok nevyhol niekoľkým hluchých pasážam, kedy nuda predčila interes. Každopádne, na 80´roky určite lepší priemer .. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Scrimm je zpět i se svými koulemi. Větší rozpočet je určitě znát, ale neřekl bych, že je dvojka o tolik lepší jak díl první. Podle mě jsou svojí kvalitou oba díly srovnatelný. Každej má svoje světlý a stinný stránky. Druhej díl mi místy přišel řízlej do komedie. Jenže tady to oproti jedničce podle mě bylo chtěný. Víc koulí, víc krve, víc efektů, ale zdaleka nenavodí ( místy ) hutnou atmosféry prvního dílu. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (16)

  • Dvojposchodový dom, ktorý vo filme exploduje, nie je žiadnou kulisou, ale skutočnou stavbou. Stál v ceste novo stavanej diaľnici, a tak ho štát Kalifornia predal filmovej produkcii za 200 dolárov s podmienkou, že ho po demolácii odpracú. (beso74)
  • Nový vzhled stříbrných koulí byl inspirován povídkou "Second Variety" od Philipa K. Dicka. (Chatterer)
  • Veškeré kaskadérské scény prováděl Reggie Bannister sám, až na přeskok motorové pily, jelikož mu to štáb z bezpečnostních důvodů nedovolil. (Chatterer)

Související novinky

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno