Reklama

Reklama

Mláďata

  • Kanada The Brood (více)
Trailer

Obsahy(1)

Frank Carveth se obává o duševní zdraví své bývalé manželky a jeho dopad na jejich šestiletou dceru. Jednoho dne je učitelka jeho dcery Ruth napadena dvěma znetvořenými dětmi ve školce, což Carvetha vede k odhalení souvislostí mezi sérií vražd, bouřlivým vztahem s bývalou ženou, radikální psychoterapeutickou sektou a tajemným doktorem Raskinem. Hrozba děsivých a nebezpečných bytostí se stále více přibližuje a Carveth musí udělat vše pro to, aby ochránil sebe i svou milovanou dceru. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Faustka 

všechny recenze uživatele

The Brood je traumatizující a značně schizofrenní drama rozchodu Noly a Franka Carvethových, jejichž střety nabývají na intenzitě při boji o dceru Candy. Nola ovlivněna psychoanalytikem Raglanem v jehož péči se nachází začne projevovat své emoce natolik reálně: živena právě tou hlubokou nenávistí a zlobou k manželovi. Následkem těchto stavů – zplodí bezpohlavní trpasličí nestvůry – vražedná monstra svého běsnícího podvědomí. Franka je možné vidět buď v pozici bezbranné přihlížející loutky, nebo také jako spouštěč všech následných tragických vražd, které je možné vnímat i jako otevřenou zpověď samotného Cronenberga procházejícího tou dobou rozvodovým řízením. Vrcholný prožitek psychologického děsu a tělesné hrůzy dostává tímto šokující rozměr. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Cronenbergova Mláďata se mnou nejen pohnula, ale celkem slušně mě i rozhodila.. Uvědomím-li si, že se jedná o snímek z roku 1979, zdá se to až neuvěřitelné, jaká obrovská síla v něm je.. Psychologická sonda lidské mysli za hranicí toho, co je schopna unést.. Matka izolovaná od své rodiny v léčebně - skvělá Samantha Eggarová, lékař se zvláštním přístupem, pokusničením a téměř démonickým vystupováním - výborný Oliver Reed, no a zoufalý otec malé holčičky, o jejíž život se tu svádí boj.. Napínavé, mrazivé, bizarní, strhující, znepokojující, prostě Cronenberg.. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Cronenberg v Mláďatech očividně nechtěl ihned vyrukovat s "fantasy" prvky, nýbrž se naopak co nejdéle snažil setrvat v reálné, ale o nic méně hororové atmosféře - skoro by se dalo říct, že tentokrát žádná nadsázka, jen nefalšovaný strach z prostředí blízkého diváku... Ale ne tak docela, film sice s béčkovými prvky bojuje pomocí depresivně temné atmosféry, ale její budování je poněkud přezrálé, Mláďata jsou trochu zdlouhavá (ukecaná, přitom dialogy žádná bomba) a nepřišla mi zdaleka tak nápaditá jako Videodrome, vtahující jako Moucha, či strašidelná, abych po nich nemohl vklidu usnout. 6/10 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Své klasické trademarky (gynekologie, psychiatrie, deformace těla) tentokrát Cronenberg plně podřídil efektu samoúčelnosti. Jako prostředek si k tomu vybral mrňousky v zimní kombinéze s kladivem v ruce a spousty dlouhých okecávaček. Napínák je to solidní jenom do prvních dvou návštěv syčících capartů, pak až po samotné finále (učebnicově nagradovaném) opět spousta slovní vaty, kterou nevytrhne ani nekorektní scéna školní třídy nastoupené kolem učitelky ležící v tratolišti krve. Ale, za ty kapky ledového potu na mých zádech: 3 ½. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem si myslel, že to bude čistý psychologický horor, jenže pak tam cosi paličkou na maso umlátí ženskou... Sice to svým způsobem psychologický horor je, místy ale dost brutální (ze skleněného těžítka prohozeného stěnou mi docela zatrnulo). Cronenbergovi se povedla úžasná věc, většinu filmu jsem nevěděl která bije a co z toho nakonec vyleze, což se mi u filmů často nestává (výjimkou je samozřejmě Lynch, jenže u toho aby člověk nějakou smysluplnou pointu pohledal :-)). Vyústění zápletky je sice poměrně dobře natočené, jenže mě trošku zklamalo, celý film jsem od Cronenberga čekal něco trošku originálnějšího a on ten konec moc originální nebyl. Ale jinak dobrej film. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (8)

  • Film obsadil 78. pozici v anketě televizní stanice Bravo "100 Scariest Movie Moments". 88. pozici film obsadil v anketě "Chicago Film Critics Association's 100 Scariest Movies of All-Time". (Chatterer)
  • První film Cronenberga, ke kterému složil hudbu Howard Shore. Předchozí filmy Davida Croneberga neměly původní hudební doprovod (pouze několik melodií z veřejných zvukových knihoven). (BoredSeal)
  • V roce 2003 Cronenberg prohlásil, že The Brood je jediný jeho film bez jakékoliv známky humoru. (BoredSeal)

Související novinky

Jste Otrlý divák?

Jste Otrlý divák?

16.02.2006

Když nepočítáme sledování odpoledních telenovel, je jediný způsob, jako to zjistit: sebrat se a jít do pražského kina Aero na některé - a nebo rovnou na všechny - snímky uváděné v rámci přehlídky… (více)

Reklama

Reklama