Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Hellblazer 

všechny recenze uživatele

No hororový fanúšik nebude spokojný na 100% ale pokiaľ máte radi atmosferické thrilleri tak je to niečo pre vás a svojich fanúšikov určite nesklame ani Kate Hudson. Žiadne lakačky sa nekonajú ale príjemná mrazivá atmosféra sa tu z časti nachádza takže film dokáže upútať, ale to platí až o druhej polovici do ktorej sa dostanete až po prekonaní neskutočnej nudy pri ktorej sa vám môže ľahko stať že zaspíte. Inak čo sa týka formálnej stránky je to v súčasnosti štandard podobne ako priemerní herci. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

K smrti mě nudila totálně šablonovitá kostra filmu, pane na nebi to už Amíci nedokáží ani vymyslet nějakou jinou zápletku? Od začátku okamžitě uhodnete, s kým není něco v pořádku! Za tu pitomou neoriginalitu a klišovitost i za dementní konec dám velmi nízké hodnocení, protože sledovat podobný vtákoviny mě už nebaví. A veliká škoda toho, protože potenciál byl více než slibný. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jestli mě nějaký film v poslední době příjemně překvapil a v rámci svého žánru mi udělal opravdu radost, pak je to hororově laděný Klíč. Chytrý film s atmosférou jižanského New Orleansu s černou magií, tajemnými rituály, mysticismem a černošskými animistickými kulty. Připomíná vzdáleně vysokorozpočtový Angel Heart. Postupně budované napětí, slušné herectví a překvapivá pointa. Film, kde si tvůrci dokážou pohrávat s očekáváním diváka i s tradičními žánrovými rekvizitami a schématy. Navíc ona pointa je prosáklá černočerným sžíravým humorem. Není to snímek, který by si liboval v množství lekaček, jde spíš o hororový thriller, který ocení žánrový fajnšmekr. Celkový dojem: 80 %. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Úprimne? čakal som viac... podľa daného hodnotenia som sa konečne odhodlal na "bu bu bu" kľúč a čakal som... nič však nenastalo. Prvá polovica filmu takpovediac spĺňa kritéria mystery až na pár kliše, avšak v druhej nečakaný zvrat... uuu tzv. thriller! Radím do fronty priemerný + sem, tam vydarená scéna. 4/10 ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Súc nie veľkým vyznávačom filmového žánru Horror, musím sa priznať, že sa režisérovi podarilo navodiť miestami hustú a desivú atmosféru, pri ktorých naskakovala husia koža po celom tele. Nie je to stavané na ľakačkách, ani na hektolitroch krvi. Je to poctivé napätie, ktoré dokáže diváka pripútať ku obrazovke a čakať na záver. V tomto filme pointa prichádza až posledných minútach a na chválu je tiež, že (na rozdiel od iných horrorov) tento film pointu mal ..... ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • První polovina filmu se natáčela v Luisianě v domě naznaveném Felicite, který nechal postavit v roce 1847 Luis XIV. z Luisiany jako svatební dar pro svoji dceru. Bažina, která ve skutečnosti za Felicite není, byla vytvořena uměle. (Michelle75)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)

Reklama

Reklama