Reklama

Reklama

Klíč

  • USA The Skeleton Key (více)
Trailer

Obsahy(1)

Caroline si užívala bouřlivé roky mládí a nebyla se svým otcem, když umíral. Stala se ošetřovatelkou, která pečuje o přestárlé a umírající. Je odlišná od svých cynických kolegyň z domova důchodců, protože každou smrt prožívá a bere ji jako prohru. Nakonec už to tam nevydrží a přijme práci jako ošetřovatelka ochrnutého starce Bena v osamělém domě uprostřed bažin, kde on žije se svou manželkou Violet. Dům je velký, ponurý a má spoustu místností. Caroline dostane od Violet univerzální klíč, ten odemyká všechny místnosti v domě. Jen do jediné Violet nesmí. Zvídavá mladá dívka použije univerzální klíč a vstoupí do dveří, které by raději nikdy otevírat neměla. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (494)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ian Softley je macher na atmosféru, tentokrát trochu netypickú pre mysteriózny triler. Podľa mňa je Kľúč jeden z najvydarenejších príspevkov k vlne filmov s prekvapivou pointou zabalenou v hororovom kabáte. Oná pointa, na ktorej celý film visí, mu dáva nový, hlbší rozmer, je prekvapivá a snaží sa aj niečo povedať. Spolupráca schopného režiséra a scenáristu Krugera, ktorý už viac krát dokázal, že vie na konci prekvapiť, sa vyplatila. A povinná vystrašená blondýnka s tvárou Kate Hudson sem adekvátne zapadá. ()

Richie666 

všechny recenze uživatele

Na dnešní poměry docela slušný horor, který buduje napětí především svou atmosférou spojenou s černou magií a duchy... Samotný děj se ze začátku jeví sice dost provařeně, nicméně s přibývajícími minutami nabírá na spádu a napínavosti, přičemž závěrečný spurt a výsledná pointa rozhodně nepatří do škatulky "boring"... Mimochodem z ochrnutého Johna Hurta jde opravdu strach. Skeleton Key určitě není výborným filmem, stejně tak se nevyhnul občasnému klišé, ale voodoo fígle a duchové v zrcadlech to přece jen drží na dobré úrovni. A pokud jsem váhal mezi třemi nebo čtyřmi hvězdičkami, za pointu dávám čtyři. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zpočátku průměrný ale solidní a pohledný thriller, který se ovšem postupně nekompromisně zvrhne v nadprůměrný a hustě atmosférický horror s oblíbeným motivem vúdú (pardon, vlastně húdú). Pointa je velmi mile překvapující a klišovitá epizoda zobrazující jednu tradiční a oblíbenou jižanskou kratochvíli (kolektivní lynchování negrů) rázem nabere zcela nový a děsivý rozměr... Působivé. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Tento film má hrozně milý závěr, ale jinak se jedná o totální kokotinu. Strach ani žádný druh napětí zde není vůbec. Herci zde hrají nejspíš jejich standardy, které ovšem z globálního hlediska standardní nejsou. Příběh je neustále se kriplovsky vyvíjející a potěšil mě zde skutečně pouze ten závěr. Docela na nasrání je i fakt, že během prvního pohledu na postavy poznáte, kdo se řadí k těm hodným a kdo ke zlým. Myslím, že se zde odpadu nezvládnu vyhnout, neboť drtivou většinu stopáže mě pojídala nuda. Ovšem tento odpad řadím k těm lepším. EDIT! Po druhém zhlédnutí nějakou tu hvězdičku přeci jen dám. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po zbytočnom žváste akým bol Ring 2 sa jeho scenárista pochlapil a napísal znova skvelí príbeh. Škoda že v niektorých pasážach máličko nudí, ale to už je tu pán režisér Iain Softley (príjemný filmík s kúzelnou hudbou K-Pax), ktorému to ide od ruky a záverečná pointa je princom medzi pointami filmov tohto roku (mal vôbec najaký nejakú?). ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Kniha, kterou čte Caroline Panu Talcottovi při první scéně, je "Ostrov pokladů" od Roberta Louise Stevensona. (Valsadora)
  • V závěru filmu má Caroline (Kate Hudson) na půdě rozmazané oči. Po probuzení jsou však v pořádku a poté opět rozmazané. (Terva)
  • Kate Hudson záhy po přečtení scénaře otěhotněla a natáčení filmu se o rok odložilo. Ukázalo se, že to bylo pro celý tým dobré rozhodnutí. (Michelle75)

Reklama

Reklama